Odrobine w ogrodzie - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pelargonie pięknie kwitną

Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Gosiu widać taki rok mizerny dla nich :?
Danusiu miło cię gościć , jak na razie pelargonie ładnie kwitną ale już deszcze przychodzą więc będzie troszeczkę gorzej :wink:
Jak pisałam kiedyś moja działeczka zmieniła kształt więc zapraszam na spacer na razie tworze zarysy .....
posadziłam irysy i jednego liliowca jakie okaże się za rok
Obrazek Obrazek
tutaj na tym ogrodzeniu myślę o pnących różach ....a wzdłuż płota powstaje rabatka i jakieś iglaki osłaniające miałam ten trawnik likwidować i wysypać kamieniem ale chyba bym przesadziła tak jakoś może by było za ponuro ....
Obrazek Obrazek
moje choineczki no i nie wiem czy nie będą przesadzone ale o tym to jeszcze pomyśle ....
Obrazek Obrazek
tutaj już posadziłam trawkę a pod domem na razie nic ....no i mój problem co tu pod tym płotem posadzić bo za sąsiedztwo leszczyn koszmar ....
Obrazek Obrazek
pod domem mi ubyło działeczki za to tu mi przybyło w zeszłym roku ten kawałek doprowadzaliśmy do ładu i wygląda to tak
Obrazek Obrazek
skalniak w trakcje i skończony
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Piękny teren do zagospodarowania a pomysł
z różami przy płocie bardzo dobry, będzie osłonięte
a zarazem kolorowe skalniak prezentuje się bardzo
ładnie
:oops:

Post »

Beatko, a cóż Ty u siebie wyprawiasz. Takie zmiany :shock: :shock: :shock: . A kiedy to zrobiłaś, nie Ty to jesteś mocna, takie cuda tworzyć :shock: . Jestem pod wrażeniem. Całość mi się bardzo, ale to bardzo podoba. Kamienie rewelka, znakomicie kombinujesz. Pomysł ze skalniakiem znakomity, że ja o tym nie pomyślałem, a może to wina, że ja nie muszę plewić, stąd brak takich pomysłów :roll: Bardzo fajnie Ci wyszedł, elementy drewniane ;:333 . Widzę, że robisz wielki remont, chodniczki, ogrodzenia itd. świetnie jest i jeszcze tyle miejsca, można szaleć na całego. Beatko gratuluję pomysłów i wspaniałych barwnych doniczkowców oraz dużo zdrowia życzę, aby sił nie brakło na te ary, piękne ary :wink:
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Danusiu K w skalniaczku podoba mi się ten kształt i ta nierówność którą uzyskałam , jeszcze tylko trawka i będzie ok ...no i jakieś roślinki :lol:
Oj Grzegorzu :oops: cieszę się że Ci się podoba ja to w porównaniu do Ciebie tworze bardzo pomału ( tego zdrówka troszeczkę brak ) no i ktoś w wolnych chwilach musiał mi te kamienie nosić ja tylko je płukałam i robiłam kosmetykę w układaniu :wink: chyba trzeba zrobić cykl pod tytułem " po kamieniach w moim ogrodzie " oj bo jest ich :roll: W tym roku robie bardzo wielkie remonty a niektóre rzeczy robi M ze względu na koszty więc wszystkie prace porządkowe tak po trochę każdego dnia wykonuje z synem tylko już niedługo szkoła i nie będzie już pomocy :wink:
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Parę kwitnących
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

zerknij na pw :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko, widzę, że rzeczywiście bedziesz miała gdzie sadzić. Ale masz fajnie! :D
No ale i tak kolorowo masz i wcale nie tak mało kwiatów. nemezje masz cudną! A moja wcale nie wzeszła :( Właściwie wzeszła: 2 sztuki ;:214 A dla gaanii to jest zły rok. Zdaje się ze u wszystkich jakieś mizerne i słabo kwitną.
Beatko, czy ta róża o 6 (7?)kwiatach wpada trochę w lila, czy mnie zwodzi Twój aparat?
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izo to mnie pocieszyłaś bo ja myślałam że tylko u mnie tak mizernie gazenia rośnie :) no i przez nią nowa skrzyneczka prezentuje się mizernie no ale nemezja to istne cudo żebym wiedziała że tak zaszaleje to bym tą rabatkę ostatnią też zasiała a tak to pustki bo astrów brak :cry:
Różyczka ta co na dole kupiona jako fiolet no i wpada w taki lila mam dwie takie ale ta się ładniej zaprezentowała.... czekam na drugie kwitnienie :wink: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Beatko, jeśli to pierwsze kwitnienie, to na pewno nie jest to jeszcze kolor własciwy. Czyli bedzie lila :D Na razie bledziutka, ale zanosi sie na piękność ;) Pozostałe róże sliczne, tylko one chyba dłużej już u Ciebie goszczą :D
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Różyczki mam już parę lat ale co roku jakąś stracę więc dokupuję w tym roku jedna nie odbiła :? a tera myślałam że to pył budowlany troszeczkę im zaszkodził ale coś się dzieje nadal listki pokrywają się białym nalotem oj nie dobrze :cry:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mączniak :( Popryskaj czymś, najlepiej specjalnie na mączniaka, bo te uniwersalne - Amistar i Topsin, słabo sie u mnie spisują.
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Piękna ta róża lila ;:215 ;:215 ;:215
Grzegorz B

Post »

Beatko, ale u Ciebie kolorowo :shock: , jak obficie Ci wilec kwitnie :shock: u mnie pojedyncze kwiaty :( . Widzę, że aksamitki nie są Ci obce nawet 'Lulu', ładnie się one prezentują a zapach, no cóż wszystkiego nie można mieć :) Tak Tobie jeszcze róże kwitną :shock: , rewelka, a mączniaka eliminuj bo szkoda róż :wink:
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak właśnie czytałam że to mączniak no i nie wiem bo pisało że siarczanem opryski a najlepiej do głębinie (a wyeliminować azot i potas ale ja już róż nie zasilam) no i tymi preparatami Amistar i Topsin i jeszcze czymś karmić jutro może coś będzie w obi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”