W ogródku u Ewy
- masakra0888
- 200p
- Od: 5 paź 2014, o 14:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W ogródku u Ewy
Ewuś piękna serduszka, bo to serduszka podarowana od
Ja się taką nie pochwalę, bo moja staruszka zmarniała już z wiekiem.
Oby Ci mężuś takie prezenty często dawał, to ogród zapełni się pięknościami w piorunującym tempie.

Ja się taką nie pochwalę, bo moja staruszka zmarniała już z wiekiem.
Oby Ci mężuś takie prezenty często dawał, to ogród zapełni się pięknościami w piorunującym tempie.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Ewuś ale przegródek, sporo roślin się zmieści,
ale to chyba nie jedyny rozmnażalnik.
Ja werbeny nie uszczykiwałam, sama się ładnie rozkrzewiała.

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Serduszka śliczne
Ładny , pięknie kwitnący krzak . ja też mam , ale w cieniu i chyba dlatego takm ladnie nie kwitnie
a biały w ogóle zginął
Twój śliczny --już n ie długo zakwitnie 

- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pokazałaś swoje cudowności i tą serduszkę oczywiście, która tak mi się podoba. No mam nadzieję że ta od Ciebie równie pięknie rozgości się w moim ogrodzie. I już nie mogę się tego doczekać.
- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Zuza, witaj! Zapraszam możesz spacerować do woli:) Rh są niestety NN jeszcze nie doszłam jeszcze co to za odmiany, ten różowy dodałam od mężusia:)
Pawle, serduszkę koniecznie posadź w ogrodzie cieszy oko bardzo wcześnie kiedy to tak jesteśmy spragnieni zieleni i kolorów:)
Tulapku, serduszkę zawsze można rozsadzić i już będzie mniejsza:)
Konrad, witaj
Alu, ja mężusiowi delikatnie sugeruję co bym chciała dostać hihi a okazji żadnej nie przepuszczę i takim sposobem prezenty zawsze są trafione:)
Soniu, no oczywiście tacki dwie na rozsady kupiłam 2x120 szt:)
Karolciu, ja właśnie białą kupiłam w tamtym roku ale malutką, ciekawa jestem czy zakwitnie:)
Aniu, serduszki muszą zakwitnąć haha ta co została u mnie i ta co powędrowała co Ciebie, bo co ja bym mężusiowi powiedziała? Jak on tak się cieszy że roślinki od niego pięknie rosną:)
Pawle, serduszkę koniecznie posadź w ogrodzie cieszy oko bardzo wcześnie kiedy to tak jesteśmy spragnieni zieleni i kolorów:)
Tulapku, serduszkę zawsze można rozsadzić i już będzie mniejsza:)
Konrad, witaj

Alu, ja mężusiowi delikatnie sugeruję co bym chciała dostać hihi a okazji żadnej nie przepuszczę i takim sposobem prezenty zawsze są trafione:)
Soniu, no oczywiście tacki dwie na rozsady kupiłam 2x120 szt:)
Karolciu, ja właśnie białą kupiłam w tamtym roku ale malutką, ciekawa jestem czy zakwitnie:)
Aniu, serduszki muszą zakwitnąć haha ta co została u mnie i ta co powędrowała co Ciebie, bo co ja bym mężusiowi powiedziała? Jak on tak się cieszy że roślinki od niego pięknie rosną:)
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Polecam Ci jeszcze oprócz białych ,serduszkę Valentine i Gold Heart -to są wszystkie serduszki okazałe,mają mankament że w sezonie zanikają,co innego serduszka wspaniała jest też sporo odmian ,powtarza kwitnienie i liście ma cały sezon
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Ewuniu widzę ,ze jesteś już specjalistką w rozmnażaniu lilii
Jeszcze nigdy sie za to nie brałam ,więc może czas najwyższy wypróbować
Rabatki ładnie skomponowane ,a ilość kloników mnie zaskoczyła .Widać ,że je kochasz ,bo ładnie rosną .Kielisznik ma śliczne różyczkowe kwiatki czy mocno rozłazi się rozłogami ????,bo kiedyś czytałam ,że raz posadzony może zawładnąć sobie spory teren .Czy wiesz kim jest pienna róża z 1 stronki bogato kwitnąca ????.bardzo mnie urzekła .Jednak co do Chopina mam wątpliwości czy to ON, bo kwiaty nie takie jak u Chopina [są zbyt białe ], a także liście, bo Chopin ma liście duże i matowe

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Fajny ten pojemnik do rozsady kupiłaś. Widzę, że też ciężko Ci przetrzymać czas do wiosny.
- garden11
- 1000p
Dorotko, będę się rozglądała bo sprawdziłam piękne te serduszki polecasz:)
Jadziu, zabawa z liliami z łusek zaczęła się w grudniu ubiegłego roku i ku mojej wielkiej radości udało się, muszę się teraz tym na poważnie zająć bo mam dużo odmian ale po jednej sztuce a kępy mi się marzą:) Klony faktycznie bardzo lubię a do małych ogrodów świetnie się naddają:) Kielisznik Jadziu nie zdąży się sam rozejść tylu chętnych mam na niego:) Co do różyczek kupionych jako Chopin mam wątpliwości co do odmiany bo moje są czysto białe ale kupione za parę złotych więc niech sobie rosną:) Róża pienna NN, w tym zrobię fotkę z bliska może mi ktoś pomoże w identyfikacji:)
Jadziu, zabawa z liliami z łusek zaczęła się w grudniu ubiegłego roku i ku mojej wielkiej radości udało się, muszę się teraz tym na poważnie zająć bo mam dużo odmian ale po jednej sztuce a kępy mi się marzą:) Klony faktycznie bardzo lubię a do małych ogrodów świetnie się naddają:) Kielisznik Jadziu nie zdąży się sam rozejść tylu chętnych mam na niego:) Co do różyczek kupionych jako Chopin mam wątpliwości co do odmiany bo moje są czysto białe ale kupione za parę złotych więc niech sobie rosną:) Róża pienna NN, w tym zrobię fotkę z bliska może mi ktoś pomoże w identyfikacji:)
-
Chyba muszę się do Ciebie zapisać na naukę rozmnażania tych lilii
.
Miałam się Ciebie zapytać, w zeszłym roku mój em łopatą przełupał mi na pół cebulę
lilii. Nie wykopywałam jej, myślisz że coś jeszcze z niej będzie?

Miałam się Ciebie zapytać, w zeszłym roku mój em łopatą przełupał mi na pół cebulę

- garden11
- 1000p
Madziu, jakbyś łuski pościągała z tej przeciętej cebuli to byś kilkanaście miała a tak.... no mam nadzieję że coś urośnie:). Z liliami próbuj mnie się za pierwszym razem udało to każdemu się uda! Czekam z wytęsknieniem na tą wiosnę tym bardziej, że tyle nowości nakupiłam a wszystko dopiero w marcu ma mi przyjść:)
-
Dlaczego na forum nie pojawiłaś się kilka miesięcy wcześniej
. Mój em przyszedł do mnie zadowolony i pytał czy sadziłam kapustę. Ja poszłam zobaczyć gdzie i ... lepiej nie kończyć.

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ewka,
a kiedy takie cebulki z łusek zakwitają? W tym samym roku, czy potrzebują więcej?
Bo wiesz, ja już kupiłam cebule lilii i czekają teraz w zimnym garażu. Jak by teraz je obrać to czy im bez tych łusek nic się nie stanie?
Nie chciała bym aby zmarniały, fajne odmiany kupiłam
a kiedy takie cebulki z łusek zakwitają? W tym samym roku, czy potrzebują więcej?
Bo wiesz, ja już kupiłam cebule lilii i czekają teraz w zimnym garażu. Jak by teraz je obrać to czy im bez tych łusek nic się nie stanie?
Nie chciała bym aby zmarniały, fajne odmiany kupiłam

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Też mam taką różę śnieżno białą kupioną jako Kristall ,ale czy to na prawdę ona też nie wiem .Mam u siebie też sporo NN i wcale nie zamierzam ich usuwać, bo ładnie kwitną i są zdrowe ,więc nic to ,że NN .