Aprilkowy las cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.6

Post »

Jolu placyk wypoczynkowy jest wyjątkowo klimatyczny. :) Jak się nazywa ta drobna, przewieszająca się trawa na brzegu rabaty przy tym placu.
Awatar użytkownika
Margita
500p
500p
Od: 21 kwie 2012, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo mi się podoba Twoje podejście do wydatków na ogród. Ja co prawda wydawać dużo na roślinki jeszcze nie mogę, ale nie będę już mieć wyrzutów sumienia, że coś kupuję. Przecież to dla mojego dobra. ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lew ;:173
Ten Twój zakątek wypoczynkowy jest super.
Aż mi się chce tam posiedzieć
W tym roku Ci nie daruję ;:306
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Hej Aprilka,
Podoba mi się to podejście do wydatków ogrodowych. Ja już w 2010 przestałam liczyć. Nie ma sensu. Bo i tak wydam na to, nie na inne luksusy ;:224
Czy ta kota przypadkiem nie rządzi teraz? :;230 bo tak mniej więcej to wygląda :;230
Podoba się mojemu pierworodnemu ;:oj pokazałam...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Hrabina Shelby na drapaku ;:215 Na tym zdjęciu wygląda niesamowicie elegancko, jak prawdziwa dama.
Agnes Schillinger bardzo mi się podoba. Jak długo ją masz? Napisz o niej coś więcej.
Ewka42
200p
200p
Od: 26 sty 2012, o 11:19

Post »

April, jesteś jednak, jak dobrze:)
Jak bardzo bliski jest mi twój ogród. Róże w lesie, piękne wspomnienia z ubiegłego lata. Różanka tak szybko się rozrosła.
Też już działam, wprawdzie nie na taką skalę jak ty, ale już ryję w tym moim żółtym piasku i korzeniach sosen. Nie zamówiłam jeszcze żadnych róż, na razie nie zamówię, bo miejsce jeszcze nie gotowe, chociaż projekt już narysowany. Projekt jest, kolory i pokrój jest, ale odmiany jeszcze nie wybrane. Zostawiam sobie tę przyjemność na koniec.
Nie znam w ogóle tych, które ty zamówiłaś, muszę się im przyjrzeć.
I nowy domownik widzę - no no, co psy na to? Sądząc z fotografii, to się zaprzyjaźniły z kotkiem, jak to psy.
Za to zamówiłam trochę jarzmianek, będę je sadziła razem z paprociami i funkiami. Widziałam, że też masz różowe jarzmianki - jak ci się sprawują? Masz je pierwszy sezon, wśród róż pewnie im dobrze.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Jolcia, widzę, że kot całkowicie zawładnął Twoim sercem... :D
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Kociak jak lord pozuje ;:306 .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu cudne wspomnienia, już za chwilę wspomnienia zamienią się w rzeczywistość i będziemy delektować się takimi cudnymi obrazami i ciepełkiem, jakie widać na Twoich zdjęciach :D
Kiciuś przesłodki ;:167
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Jej , aż ciarki przechodzą na ciele jak się patrzy na futrzaka u Ciebie. Prawdziwy lion się z niej robi :lol: . Dobrze, że wszystkie mieszkamy daleko bo inaczej zamęczyły byśmy Ci ją .
Ja dzisiaj pochwalę też naparstnice. Intensywnie na nią w tym roku poluję. Także w każdym wątku rzuca mi się pierwsza w oczy. Oczywiście po obejrzeniu futerka, ciężko na niej się skupić .
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witam w ten piękny słoneczny dzień. Od razu chciałabym do ogrodu i pogrzebać trochę pazurkami w ziemi. Niestety od paru dni walczę z chorobą więc nici z radości.
Ale przynajmniej już widzę na oczy bo katar trochę zelżał więc postanowiłam coś skrobnąć.

Soniu dziękuję za miłe słowa ;:196 Placyk jeszcze nie ukończony ale wypoczywać już można. Tylko jakoś rzadko się udaje ;:306
Jeżeli tą trawkę miałaś na myśli to turzyca, carex Frostet Curls. Polecam, dobrze zimuje, ładnie się rozrasta w kępkę. Wiosną przycinam końce. W tym roku już ją ciapnęłam, wyjątkowo dość krótko, bo miałam tępe nożyce, a potem równałam, równałam....

Obrazek

I po cięciu
Obrazek

Margita, no zdecydowanie poszłaś z tematem dalej :;230 To dla twojego dobra, faktycznie. Popieram w 100 procentach ;:306
Dlatego przekonałam mojego M żeby na Dzień Kobiet zamówił mi wywrotkę dobrej ziemi ;:172 i się udało :heja
Jakie my kobiety jesteśmy przewrotne ;:170

Margo, no przecież ja cały czas na ciebie czekam ;:180 A w między czasie dosadzam, żebyś nie czuła się rozczarowana widokami na żywo...

Justi, oj kota rządzi, nie da się ukryć ;:224 To teraz musisz nabyć kotka dla syna, sama się wpakowałaś :wink:

Dorotko, Shelby ma sto twarzy (pysiaczków) zależnie od potrzeb, potrafi być przymilna i władcza. Niepodzielnie zawładnęła naszymi sercami.
O Agnes S. jeszcze niewiele mogę napisać. Nówka z wiosennego sadzenia, kwitła pierwszy raz, rośnie w donicy na tarasie. Ma półcień lub cień, jesienią złapała plamki. Kwiat uroczy, ładnie się trzymał nawet mimo deszczu. Więcej będę wiedziała w tym roku, choć dalej będzie w donicy, co z pewnością trochę ograniczy jej wzrost. Porównując np ze Spirit of Freedom, to Agness wypadła zdecydowanie lepiej. Miała ładniejszy krzaczek.

Witaj Ewo, miło cię znów gościć. Powolutku odnawiam znajomości forumowe.
Róż też miałam nie zamawiać ale jakoś poszło, przy okazji zamówień dla Mamy ;:306 Czeka cię teraz najprzyjemniejszy moment dopasowywania odmian do projektu. Podziwiam systemowe podejście do tematu ;:180 Ja bym tak nie umiała.
Co do kotka to została przyjęta przez wszystkich domowników bardzo ciepło, również tych futrzastych. Lubią się razem bawić.
Z jarzmianek byłam zadowolona, powtarzały kwitnienie niemal do mrozów. Ładny, delikatny dodatek. Nie wiem tylko jak ci się sprawdzą w cieniu. Moje mają jednak kilka godzin słońca.

AnaAn, czyżby to tak było widoczne ;:173 Tak, kota jest the best...

Dorotko, tylko czasem pozuje, trudno jej zrobić fotkę, chyba że śpi. Za szybka na mój aparat.

Agness, jaki avaterek ;:oj Sympatyczna z ciebie kobietka ;:333 Czyżbyś otwarła wrota ogrodu? Zaraz sprawdzę...

Madziu, jak chcesz naparstnice to mogę ci wysłać. Poszukam siewek, z pewnością zakwitłyby ci jeszcze w tym roku. Daj tylko namiary :wit

Choć miło się wspomina, to chciałabym móc pokazać coś nowego, ale póki co brak - nie będę się ekscytować kiełkami tulipanów...poczekam aż zakwitną...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Wywrotka ziemi na Dzień Kobiet :;230 , masz dar przekonywania, że też na to nie wpładłam ;:223 .
Ewka42
200p
200p
Od: 26 sty 2012, o 11:19

Post »

Zamiast kwiatów wywrotka ziemi.....nieźle to sobie wymyśliłaś.

O jarzmiance piszą, że jest właśnie rośliną do cienia, więc może się uda.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

U mnie jarzmianka w cieniu zanikała, przesadzona w miejsce półcieniste wyraźnie odżyła :D
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Jolu dziękuję. ;:196 Też mam, ale moja jakaś blada. Pięknego jeżyka zrobiłaś. ;:138 Róże z werbeną i perowskią - cudne zestawienie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”