Mój mały kawałek raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój mały kawałek raju

Post »

Jakie piękne storczyki ;:138 w życiu mi tak pięknie nie kwitły, najwyżej na końcu gałązki kilka kwiatów i tyle.A u Ciebie cała gałązka ma gałązeczki w kwiatach ;:63 nie wiem jak to możliwe ;:oj piękne :)
Jedziemy dzisiaj na zaległe Walentynki do Galerii to na pewno będę miała możliwość w wybrzydzaniu w kwiatach ;:108 --to poszukam takiego :;230
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Karolinko jedź i wybieraj, galerie teraz wypchane storczykami z powodu wczorajszego święta, życzę pomyślnych łowów ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Wybrałam sobie rózowe Anturium :lol: do kolekcji, bo czerwone na wiosnę kupiłam :) ;:224 :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolinko SUPER zakup ;:138
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu, wreszcie się trochę ogarnęłam i znalazłam dość czasu, aby dokładnie obejrzeć twój ogródek.
Bardzo miło mi się oglądało twoje rabaty. Świetnie wszystko zagospodarowane, każdy centymetr zadbany. Piękne kwitnienia.
Twoje zakątki są mi dziwnie bliskie. Te ogrodowe i te domowe (storczyki). Hortensje i róże to także u mnie główne ulubione rośliny. Może ja mam jeszcze trawy i żurawki w swoim żelaznym zestawie. Ale ogólnie czuję się tu jak u siebie.
Poza tym sympatycznie i ciekawie piszesz, tak więc pzyjemnie się ogląda i czyta.
Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego nowego tygodnia. Oczywiście zapraszam też do mnie od czasu do czasu na pogaduchy :D
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin ;:196
Mam jeszcze sporo terenu niezagospodarowanego, ciągłe prace związane z wykończeniem domu były tego przyczyną, jeszcze w tym roku trzeba zrobić wykopy, bo gmina robiła nitkę kanalizacyjną do , której trzeba się przyłączyć.
Może i ja wzbogacę się w trawy, które pięknie się u Ciebie komponują z różami, teraz będąc na FO aktywnie,moje pojęcie o ogrodzie bardzo się wzbogaciło, jest bardzo dużo ciekawych i pięknych roślin o których nie miałam pojęcia, oczywiście, będę wpadać na pogaduchy, ale także po to aby pooglądać zdjęcia, na których bardzo ładnie przedstawiasz roślinki. Zapraszam też do siebie jak tylko czas pozwoli :)

Obrazek :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu coraz piękniej będzie się robiło w naszych ogrodach. U mnie tez jeszcze spora część niezagospodarowana jest, ale stopniowo i będzie pięknie. Przynajmniej mamy co robić.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ja Cię kręcę, Krysiu ale super masz te domowe. Storczyki to bajka- najpiękniejsze. A to wysokie zielone to?
Lepiej się już czujesz?
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Tej wiosny będzie sporo pracy, mam już mniej więcej opracowane,co będę powiększać i dopracowywać, troszkę nowości do posadzenia też zamówiłam, a już wiem,że wiosną w szkółkach okolicznych na pewno na coś się skuszę, no to czekamy na ciepłe dni, bo u mnie dziś strasznie lodowaty wiatr wieje ;:145

Madziu Storczyki to takie nasze umilacze czasu zimowego,nie wyobrażam sobie mieszkania bez zieleni, lubię i kwitnące i liściaste rośliny w domu :D To wysokie to jakaś dracena, kupiłam maleńką sadzonkę miała około 10 cm, jakieś pięć lat temu,i tak sobie rośnie,dzisiaj mierzy 120cm, trochę była niestabilna, więc dostała bambus 8-) Dziś czuję się już znacznie lepiej, ale grypsko mnie męczyło strasznie,jak czytam to dużo formuowiczów choruje, taki paskudny czas. Pozdrawiam ;:196
Madziu dla Ciebie obecnie kwitnący ma olbrzymie kwiaty :tan
Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Przyszłam odwiedzić chorą ;:168 Witaj Krysiu :wit
Śliczne storczyki ;:63 ;:63
U nas też bardzo zimny wiatr wieje ;:223
Zdrówka Ci życzę z całego serca i oby do wiosny ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witaj Krysiu.
Szwendałam się po okolicy i zawędrowałam do Ciebie. :wit
Na początku muszę koniecznie pozachwycać się rabatami na kamiennych wzniesieniach. Wyglądają bajecznie! Do tego ta dąbrówka pod kamieniami. Ech... ślicznie... ;:167
Hortensja w różowych tawułkach też bomba! ;:215
No i te różyce... chyba mnie też dopada...

Poza tym... zdrówka życzę.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ojj to grypsko to jest tak paskudne że szkoda gadać. Jak złapie to dziadostwo nie chce odpuścić. Nie daj się jej.
Masz racje, storczyki to superowe pocieszacze. U mnie niestety tylko jeden w pąkach. Czekam na niego bardzo długo. Rozwija się jakoś powoli. Reszta już kwitnie. Choć spodziewam się że w tym okresie to kwitnienie nie będzie tak długie jak latem .
Dziękuję Ci za kolejne foto phalka. Faktycznie wygląda na dużego. A pęd ma długi czy to tylko takie duże kwiaty ? Ubarwienie bardzo interesujące. I widzę że po boku ma kolejne pączki. :heja
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Fajnie, że masz nazwana już jedna różyczkę, ja tez znalazłam nazwe do mojej następnej nn teraz już Dorothy Perkins :) Tran wcinam i jak na razie tfu, tfu odpukać mam się nieżle :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu podziwiam róże, przyglądam się zawsze liściom, ładne zielone, bez chorób. Ostatnio pokazany storczyk piękny. :) Zdrowiej ;:168
Awatar użytkownika
Margita
500p
500p
Od: 21 kwie 2012, o 19:37

Post »

Krysiu, cieszę się, że już się lepiej czujesz, zdowiej nam, a przede wszystkim sobie!
Kwiaty śliczne, i te domowe i te ogrodowe!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”