Mój zielony świat cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony świat cz.4

Post »

Aniu musiałam cofnąć się kilka stron, żeby nadrobić zaległości i jestem pod ogromnym wrażeniem. Masz właśnie taki ogród jaki sama chciałabym mieć. Gdzie główną ramę stanowią drzewa i krzewy liściaste, gdzie każda pora roku jest inna. Te jesienne zdjęcia mnie urzekły i po cichu zazdroszczę Tobie takiego wspaniałego, dorosłego ogrodu. Jak to możliwe że on ma tylko 1000 metrów. Ja mam wrażenie że ciągnie się hektarami. A dopełnienie w postaci astrów, chryzantem, traw-to to co lubię jesienią bardzo. Oj bardzo. Jest pieeeęeeeknie ;:167 To ja za 14 lat też taki podobny ogród poproszę. Jest przewspaniale, aż mi słów brakuje :) Dobrze, że trafiłam na Twój zakątek :) Aniu-a ta brzózka szczepiona na pniu to jakaś odmiana specjalna? Coś takiego i ja bym sobie sprawiła. To jest youngii szczepiona na pniu? Czy coś innego? Może nie będzie taka żarłoczna i miejscochłonna jak zwykłe brzozy :lol:

Aniu prześlicznie-zakochałam się w Twoim jesiennym ogrodzie normalnie :lol: Idę oglądać fotki jeszcze raz :)
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Aniu - jak zwykle pięknie.... chryzantemy fajne - zapytam jak wiele osób przede mną - co roku nowe, czy zimujące? Ja boję się zimowac takie kupowane pod cmentarzem - mojej mamie i przyjacielowi porosły takie ogromne po przezimowaniu, że strach się bac... ale spróbuję chyba pod płotem - tam nic nie zasłonią, a jak się uda, to będzie pięknie... Dziś czeka mnie trochę jeżdżenia i mam zamiar nabyc gdzieś chryzantemy na schody.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aneczko czas leci tak szybko, że nawet się nie spostrzeżesz jak minie 12 lat ;:108 ale pamiętaj nawet wtedy będziesz zmieniać i przesadzać bo to niekończąca się przygoda :lol:

Aniu-anabuko tą chryzantemę miałam w zeszłym roku w donicy na schodach jak przekwitła posadziłam ją do ogrodu a wiosną zaczęłam uszczykiwać. Fajnie się rozkrzewiła i kwitnie bardzo obficie.

Gosiu to jest karagana o zwieszających się gałązkach.

Moni agawa zimuje w piwnicy, w tym rok eM i kolega zmajstrowali wózek do przewiezienia jej na zimowisko bo jest już tak ciężka, że wiosną trzech chłopa miało problem.

Marysiu wydaje mi się, że pomyliłaś badyle po liliach z wilczomleczem, nie mam takiego ;:185 chodzi Ci zapewne o groszkowy, który odstrasza krety. Dobrze myślę?

Dorotko ja mam tylko dwie chryzantemy ale już sobie zamówiłam u forumowej koleżanki kolejne dwa w innych kolorkach ;:138 Polecam, zajrzyj do naszej e-babci ma cudowne odmiany ;:108

Tesiu wiosną zacznij uszczykiwać a utworzą się fajne kule ;:108 ja swojej trzy razy skubałam wierzchołki i z niewielkiej sadzonki zrobiła się duża kępa.

Wioluś to jest karagana-pendula, ma już dwa lata ale przesadziłam ją bo tam gdzie rosła ciągle miała sucho i dużo cienia. Mam nadzieję, że w nowym miejscu się zadomowi i pokaże na co ją stać

Jadziu dziękuję ;:196 cieszę się, że i Tobie się podoba.

Margosiu chryzantemą posadzę w foliaku i okryje włókniną, zobaczymy nóż-widelec się uda.

e-babciu lubię te moje trawy a w połączeniu z chryzantemami, które mam nadzieje że wiosną i u mnie zagoszczą będzie cudownie :tan

Aluniu dziękuję za miłe słowa ;:196 i pozdrawiam bardzo serdecznie ;:168

Andziu tyle miłych słów napisałaś pod adresem mojego ogrodu, że czuję się trochę zakłopotana :oops: i nie wiem co napisać :( Baaardzo się cieszę, ze Ci się u mnie podoba i życzę Aniu żebyś za czternaście lat albo i wcześniej powiedziała, że jesteś ogrodowo spełniona ;:108 ;:168 Brzoza to właśnie youngii i nie jest tak żarłoczna jak ta zwykła więc z czystym sumieniem Ci ją polecam ;:108

Aguś jeśli uda Ci się przezimować taką kupowaną to na wiosnę zacznij uszczykiwać jej czubki a zobaczysz jak fajnie się rozkrzewi ;:108

Wszyscy pokazują róże więc i ja pokażę swoje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne róże wykonałaś .masz zdolne łapki .Kiedyś próbowałam, ale coś mi to nie wychodziło,więc spasowałam
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Jakie śliczne ;:138 ;:oj ;:167 masz ogromny talent ;:215 ;:180
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Anka ;:oj Ty sama to wykonałaś, nie naprawdę? róże świetne ale całość rewelacja. A jak to się robi, to może kolejne zajęcie będzie dal dziewczyn, dałyby radę ? oczywiście tak po swojemu.
Dziękuję za przesyłkę ;:196 ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Aniu, przepiękna praca... Uwielbiam oglądać takie dzieła, są unikatowe i niesamowicie urokliwe... ;:215
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Aniu - masz talent ;:138 piękne kompozycje i ta tonacja ;:138
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Aniu artystycznie wykonana kompozycja,też jestem ciekawa z czego i jak robiłaś różyczki ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, jaka Ty zdolna jesteś. Piękne te liściaste róże. I co to za kuleczkowy dodatek? Całość prezentuje się idealnie. Ja szykuję łapki i akcesoria do wiązanek na groby. Nie podobają mi się żadne które oglądałam w sklepach. Jeden owszem, bardzo mi pasował, ale wycenili na 150 zł, chyba ogłupieli. Dlatego podjechałam do ogrodniczego i wyjechałam z naręczem sztucznych kwiatków i innych detali. Co wyjdzie to wyjdzie, ale zawsze od serca.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

A cóż się dzieje Aniu? pogoda?? czy coś innego.
Ja też nie mam już dobrego nastroju. Byłam na kontroli - kolejny tydzień antybiotyków, spirometria, sterydy, bańki- a ja mam sadzenie w sobotę, czekam na krzaczki, zwolnienia oczywiście nie wzięłam - nie wiem jak to wszystko pogodzić do bani z tym wszystkim.
Poprawy humorku - jutro będzie lepiej :D .
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Aniu - różyczki to jedno, ale.... koszyk to chyba własnoręczny? Wiklina papierowa? Klasa.... Ja zrobiłam dwa, póki co nie mam cierpliwości do kręcenia rurek, może gdy wieczory będą jeszcze dłuższe - ale chyba czuję zimę, bo od kilku dni o tym myślę. Może dzisiaj, choc kilka...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Anka , ale kosz różany ;:167 , o ogrodzie malowanym barwami nie wspomnę ;:167 buziaki dla Ciebie ;:196
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Aniu, Twoje robótki ręczne zawsze mnie zachwycają. ;:oj Podziwiam cierpliwość i zdolności. ;:138
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Bardzo mi się podobają takie dekoracje i ozdoby. Sama niestety nie umiem i nie miałam dotychczas czasu. Chciałabym choć wianek zrobić, ale niestety...
Spodobało mi się zestawienie kostrzewy z lobelią. Super to dobrałaś;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”