Aneczko czas leci tak szybko, że nawet się nie spostrzeżesz jak minie 12 lat

ale pamiętaj nawet wtedy będziesz zmieniać i przesadzać bo to niekończąca się przygoda
Aniu-anabuko tą chryzantemę miałam w zeszłym roku w donicy na schodach jak przekwitła posadziłam ją do ogrodu a wiosną zaczęłam uszczykiwać. Fajnie się rozkrzewiła i kwitnie bardzo obficie.
Gosiu to jest karagana o zwieszających się gałązkach.
Moni agawa zimuje w piwnicy, w tym rok eM i kolega zmajstrowali wózek do przewiezienia jej na zimowisko bo jest już tak ciężka, że wiosną trzech chłopa miało problem.
Marysiu wydaje mi się, że pomyliłaś badyle po liliach z wilczomleczem, nie mam takiego

chodzi Ci zapewne o groszkowy, który odstrasza krety. Dobrze myślę?
Dorotko ja mam tylko dwie chryzantemy ale już sobie zamówiłam u forumowej koleżanki kolejne dwa w innych kolorkach

Polecam, zajrzyj do naszej e-babci ma cudowne odmiany
Tesiu wiosną zacznij uszczykiwać a utworzą się fajne kule

ja swojej trzy razy skubałam wierzchołki i z niewielkiej sadzonki zrobiła się duża kępa.
Wioluś to jest karagana-pendula, ma już dwa lata ale przesadziłam ją bo tam gdzie rosła ciągle miała sucho i dużo cienia. Mam nadzieję, że w nowym miejscu się zadomowi i pokaże na co ją stać
Jadziu dziękuję

cieszę się, że i Tobie się podoba.
Margosiu chryzantemą posadzę w foliaku i okryje włókniną, zobaczymy
nóż-widelec się uda.
e-babciu lubię te moje trawy a w połączeniu z chryzantemami, które mam nadzieje że wiosną i u mnie zagoszczą będzie cudownie
Aluniu dziękuję za miłe słowa

i pozdrawiam bardzo serdecznie
Andziu tyle miłych słów napisałaś pod adresem mojego ogrodu, że czuję się trochę zakłopotana

i nie wiem co napisać

Baaardzo się cieszę, ze Ci się u mnie podoba i życzę Aniu żebyś za czternaście lat albo i wcześniej powiedziała, że jesteś ogrodowo spełniona

Brzoza to właśnie youngii i nie jest tak żarłoczna jak ta zwykła więc z czystym sumieniem Ci ją polecam
Aguś jeśli uda Ci się przezimować taką kupowaną to na wiosnę zacznij uszczykiwać jej czubki a zobaczysz jak fajnie się rozkrzewi
Wszyscy pokazują róże więc i ja pokażę swoje