Dobry wieczór
Witam Wszystkich bardzo serdecznie i dziękuję za odwiedziny i miłe wpisy
Janku 
Na Twoim balkonie jeszcze bardziej kolorowo, też się zachwycam
mmudant Madziu
Też ją bardzo lubię, to u mnie nr 2 tej odmiany (chyba Deep Purple), a dziś dokupiłam nr 3
Żeby to jeszcze zechciała zostać w takim kolorze spódniczki, ale to strojnisia
i zmienia barwę od granatu przez wszystkie odcienie fioletu, aż po róż.
Bogsaf Bogdanie
Dziękuje, staram się jak mogę
Moniczko
Tak bardzo spodobało mi się połączenie bieli z takim granatem, że najchetniej kupiłabym fuksję nie zmieniającą granatu na róż.
Ale czy taką znajdę ?
Karinko
Dałam sobie fotkę z fuksjami jako tapetę na pulpit żeby mieć taki widok na codzień.
Być może jest też jakaś odmiana pachnąca.
Alenko
Ach pachnieee, dziś nawet mocno, bo zrobiłam żniwa lawendowe.
Kwiatki lawendy zrobiły się jakieś wyblakłe, suche, więc pościnałam i mam pachnący bukiet na biurku.
A dużo różności, owszem, tyle że wcześniejsze przekwitły, przesadziłam je na rabatke trawnikową, następne dopiero kwitnienia rozpoczynają. Dekoracja zmienia się wciąż.
welkam Halinko
Żurawki mam dwie, pierwszy rok. Bardzo mi sie spodobały, ale mocno urosły. Nie wiem jeszcze czy lepiej je przezimowac na balkonie w pudle styropianowym, czy może lepiej dla nich, przenieść je na rabatkę pod okno, gdzie już mają miejscówki inne rośliny z mojego balkonu.
Wkrótce trzeba się będzie na coś zdecydować, ale nie wiem jak sie do tego zabrać.
Kasiula
Podobno mamy doskonałą pamięć zapachową. Skojarzenia zapachu z obrazem doświadczam ciągle i ja.
Dziś nie było upału, a niebo miało taki kolorek.
Przeglądając fotki wreszcie dostrzegłam....
pierwszy kwiat na kobei.
Zmiany dekoracji po żniwach lawendowych
Wczoraj straciłam fuksję Swingtime. Chyba ją przelałam i zupełnie zwiędła. Nie pomogło przesadzenie do nowej ziemi, mdlała coraz mocniej z minuty na minutę.
Dziś ją poobcinałam, część gałązek włożyłam do wody, część do doniczki z ziemią.
Ciekawam czy coś z tych gałązek wyrośnie.
Tak mnie to zasmuciło, że poleciałam na rynek szukać podobnej.
Znalazłam

ostatnią sztukę, ale wlazła mi w oczy chyba Deep Purple.
To byłaby trzecia tej odmiany.
Ale to mało !! pokazujecie tak bardzo dużo pięknych, no co ja mowię

pokazujecie fantastyczne pelargonie, że mnie skusiła jarzeniówka. :
Kolor zupełnie nie pasujący do niebieskości balkonowych, ale brak było u mnie kontrastu.