Kamienne ścieżki pod dębem Cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kamienne ścieżki pod dębem Cz.13

Post »

Wandziu i ja przyłączam się do spóźnionych życzeń ;:196
Gęsto faktycznie na rabatach, ale u Ciebie ten ścisk jest bardzo uporządkowany.
I bardzo ładnie wygląda,
Ale bardzo dobrze Cię rozumiem. Mnie ten ścisk u siebie też troszeczkę drażni, ale jak Ty nie mam sumienia pozbywac się jakiejkolwiek roślinki.
Chociaz powoli chyb a do tego dojrzewam,
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

WANDZIU, ja nie mam tylu róż co u Ciebie ale jak na razie wzdycham do Eden Rose - moja kwitnie pierwszy raz u mnie bo sadzona z gołego korzenia wiosną, ale wiem już na pewno, że o rózach mogę dużo mówić :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu Twój ogród jest z chwili na chwilę piękniejszy. Różaną kolekcję masz niesamowitą. Krzaczki zdrowiutkie, wspaniale ukwiecone, wyglądają bajecznie w towarzystwie różnych roślin o delikatnych kwiatuszkach.... pięknie jest ;:167
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu ;:3 życzę i najlepszego , cudne te Twoje różyczki w tej "gęstwinie"
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tajeczko, czasem można zakochać się w zdjęciu, a rzeczywistość zawodzi :(
Kogra, czasem sadzonka padnie, jak na niepodatny grunt trafi, ale jeśli chodzi o tę różę, to gdy się już przyjmie, naprawdę spełnia oczekiwania. A co do kwitnień w ogóle, to ja akurat najwięcej mam rabatówek i okrywowych, właśnie ze względu na powtarzanie. Poza tym nadchodzi też czas hortensji, więc będzie czym oko nacieszyć. :D
Margo, jeszcze pół biedy, jak można oddać rośliny w dobre ręce, bo wyrzucać nijak się nie da. Ja nie umiem tak po prostu rzucić na kompost :(
Leszczyna, róże to temat rzeka. Ciekawe dlaczego? Może po prostu są nieprzewidywalne i mają swoje sekrety, które my Krysiu próbujemy odkryć. :D
AGNESS, cóż mam odpowiedzieć? Dziękuję Ci bardzo Agnieszko za Twój ciepły komentarz ;:167
JSZFRED, dzięki Asiu, zapraszam w odwiedziny do owej "gęstwiny".

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Wandziu sporo krzaczków posadziłaś na rabacie o którą pytałam. ;:108
Efekty już widać..... mi on bardzo się podoba... domyślam się, że zmienia swoją
kolorystykę w zależności, które odmiany kwitną :D
Wiesz, że ja najbardziej właśnie na to zwracam uwagę, kiedy która ma swoją porę kwitnienia i jak
przebarwiają się im kwiaty. ;:168
Podoba mi się to co napisałaś "Może po prostu są nieprzewidywalne i mają swoje sekrety, które my Krysiu próbujemy odkryć. :D"
;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Wandziu, tak przepięknie pokazujesz swój ogród i roślinki, że wyjść stąd nie można. ;:oj ;:138
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wyrzuciłaś Pat Austina ?
Sprawiedliwy pat ;:222 , widziałam u koleżanki.......nawet na leżąco trudno byłoby zobaczyć kwiaty.
Też go już wywaliła i wcale się nie dziwię bo zrobiłabym to samo.
Ech hortensje.......szkoda że nie mam juz na nie miejsca.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Majeczko, takie kolorystyczne zestawienia to już wyższy etap wtajemniczenia. Na razie się tego uczę, obserwując porę kwitnienia różyczek. Ty jesteś w tym doświadczoną mistrzynia i wiele mnie nauczyłaś :D
Ave, a ja wyjść nie mogę od Ciebie, tylko za rzadko i za mało fotek wklejasz :wink:
Kogra, och to miałam nosa z tą Pat. Dziwię się, że taką różycę w ogóle wyhodowano. Jakieś proporcje ma chyba zachwiane czy co? Ciekawa jestemGrażynko, czy znajdzie się choć jedna osoba, która byłaby z niej zadowolona.

Oto fragment mojej słonecznej różanej rabaty. Z lewej Graham Thomas, w środku Twiggy's Rose, u dołu Gartenspass, a z prawej właśnie ta nieszczęsna zwisająca smętnie Pat Austin, a krzaczor to ma ona największy ze wszystkich sąsiadek.
Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Kolory ma ładne ale patowy wygląd.
Też się dziwię, że taka róza wypuszczona została do handlu.
To ta twoja wyglada jeszcze bardzo przyzwoicie w porównaniu z tą co widziałam, no masakra po prostu.
O ile przy pnących to nawet zaleta bo nie trzeba po drabinie łazić, żeby powąchać to w krzaczastych to duża wada, dla mnie nawet nie do przyjęcia przy braku miejsca.
Za to resztę róż masz na dawną piątkę z plusem. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
monimg
500p
500p
Od: 13 lut 2012, o 13:16

Post »

Wando, te dzwonki są obłędne. Muszę takie upolować jak najszybciej.
Oglądnęłam sobie jeszcze Twoje tulipanki. Jak zwykle miodzio, a ten biały parrot naprawdę szczególny. Mam takie same i naprawdę ogromne wrażenie na mnie wywarły
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Monimg, też oglądałam u Ciebie wczoraj tulipany, piękne miałaś. Ledwie się skończyły, a już za nimi tęsknię. Co do parrotów to chcę kupić jeszcze inne kolory, jeśli uda mi się dostać. Dzwonki mają nazwę Takion Blue. Istnieją jeszcze Takion White, ale u mnie wyginęły.
Kogra, róże Grażynko cudne u wszystkich w tym wyjątkowym roku. Troszkę już u mnie zauważam plamistość na liściach, ale zrywam listki z nadzieją, że proces jednak ustanie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Wandziu, śliczne te ujęcia perspetywiczne Twojego ogrodu, rabatki tętnią życiem i mnóstwem kolorów ;:63, piękne prezenciki dostałaś, super, że przyjaciele wiedzą co lubisz i potrafią sprawić Ci tak ogromną radość, a przy okazji choć spóźnione to z serca płynące najszczersze życzenia imieninowe. Pięknie kwitną Ci królewny, ja tak samo jak Ty zachłysnęłam się na początku angielkami i również wkurzają mnie te z przewieszonymi kwiatami, ale nie mam serca się ich pozbyć, bo i tak są piękne, na szczęście w moim mysz maszu ;:306 aż tak bardzo nie rzucają się w oczy, popieram Cię Clair Renaissance godna polecenia. Czytając wpis Miłki musiałam się cofnąć i poszukać bergenii, gdyż przeoczyłam, a której ja się ostatnio pozbyłam, bo jak dla mnie w tym miejscu robiła wrażenie nieładu, na szczęście dwie sadzonki sobie zostawiłam i chyba już nawet wiem, gdzie je wsadzę. Czy Twoja rośnie w cieniu, że ma tak ładne liście czy też odmładzasz ją co roku?
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Ale pięknie prezentuje się ta lilia w buszu ;:167
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Ilonko, otóż bergenia nie należy do roślin, które mnie zachwycają. Ma tę zaletę, że jest zimozielona i gdy wiosną ogródek jest jeszcze łysy, ona daje trochę życia. Mam ją w kilku miejscach. Najlepiej kwitnie na słońcu, ale za to ma zaczerwienione i niezbyt ładne liście. Natomiast ta z fotki rośnie w cieniu pod dębem. Ma soczyste zielone liście, ale z kolei rzadko kwitnie. Pod dębem mam bardzo niekorzystne dla roślin warunki, więc posadziłam właśnie bergenię, która znosi dosłownie wszystko. Dobrze, że zostawiłaś sobie te sadzonki, bo jednak warto mieć bergenię pod ręką.

DTJ, to jedna z niewielu lilii, które pozostały w moim ogrodzie. Przy tym modrzewieu czuje się ona dobrze i muchówki jej nie dopadają.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”