Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło
Ja na okna nie mam czasu, ale musze też się za nie zabrać przed zimą.
Masz sporo kwiatków w kolorze niebieskim.
Bardzo lubię ten kolor w ogrodzie.
Masz sporo kwiatków w kolorze niebieskim.
Bardzo lubię ten kolor w ogrodzie.
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie
...emocje opadły - ale nie do końca - cała Polska jest w euforii - po 40 latach - znów mamy ZŁOTO
.
W związku z tym uważam , że najwyższa pora , by Święta Krowa - jaką jest Piłka Nożna w Polsce przestała być buńczuczna ( bo im się wiele należy , a olewają wszystko i wszystkich ) i wzięła przykład z Siatkarzy .
Może też po 40 latach niemocy piłkarskiej kadry ( 1974 Chłopaki Górskiego zdobywają medal na Mundialu )...coś się ruszy w tej dyscyplinie ?
I jak śpiewała M.Rodowicz;.. " Futbol , futbol , futbol ...przeżyjmy to jeszcze raz ...
" .
Od wczoraj pada deszcz ... cały świat wydaje się jak papier toaletowy z czasów PRL-u ...szary , nijaki i do d***.
Ślimaki wyłażą ze swoich kryjówek , natknęłam się już na ich jajeczka - podobne do drobnego styropianu - blee .
Poobrywałam obżarte liście host , a te 'pijawki' - są tak upierdliwe , że wgryzają się w karpy . No to ja je na szpikulec- i za płot .
Trutkę na nornice coś zeżarło , ale tylko w jednym miejscu - u wylotu wody podczas opadów , z ogrodu mam wypust do rowu melioracyjnego i tam wysypałam . W drugim miejscu - leży nadal ...chyba ją wepchnę głębiej .
No , to teraz odpowiem na Wasze posty
.
Ewka ...no tak - błyszczy , pachnie , aż miło
.
Domowe przypadną Ci do gustu ...?

Jadzieńko...też nie zastanawiała bym się ani chwili nad różami , które nie mogą wyjść z pieluch i ciągłe dogadzanie i chuchanie na nie doprowadziłoby mnie do rozstroju nerwowego . Łaski nie robią - nie chcą współpracować - pomimo opieki - fora ze dwora
.
Dla nich - warto znaleźć zawsze miejsce .

e-babciu/Jadziu...wybacz- ale nie wiem , którego kochasz
?

Jagodo Pomorska....nie myśl sobie , że cały czas pucuję dom ...wszak bez dziennego obchodu ogrodu - żyć nie sposób . Do południa się słaniam po domu ...a po 15 - 16 - ( przyjemny cień ) siedzę między obrzeżami rabat , wyłuskując trawsko , chwasty , pęcherznice nasiane i inne badziewie - przed zimą ma być wyczyszczone .

Gosiu...od "rzucenia "koloru na elewację nie było kiedy umyć ... a teraz - najwyższa pora - bo aż straszyły - a nie długo zaczną się zimne dni , no i mam imprezę urodzinową - imieninową - więc to był ostatni dzwonek .
Uwielbiam błękit ...nie tylko w kwiatach , ale i w garderobie , ale bez przesady
.

Kilka migawek tego i ...owego ...

Nieopodal mego miejsca zamieszkania ---w Dolinie Karpia są takie widoki ...

Ja , z Kazanem - w objęciach ...

I kolejne portrety ...

C.d.n....z Pisarzowic ...

W związku z tym uważam , że najwyższa pora , by Święta Krowa - jaką jest Piłka Nożna w Polsce przestała być buńczuczna ( bo im się wiele należy , a olewają wszystko i wszystkich ) i wzięła przykład z Siatkarzy .
Może też po 40 latach niemocy piłkarskiej kadry ( 1974 Chłopaki Górskiego zdobywają medal na Mundialu )...coś się ruszy w tej dyscyplinie ?
I jak śpiewała M.Rodowicz;.. " Futbol , futbol , futbol ...przeżyjmy to jeszcze raz ...

Od wczoraj pada deszcz ... cały świat wydaje się jak papier toaletowy z czasów PRL-u ...szary , nijaki i do d***.
Ślimaki wyłażą ze swoich kryjówek , natknęłam się już na ich jajeczka - podobne do drobnego styropianu - blee .
Poobrywałam obżarte liście host , a te 'pijawki' - są tak upierdliwe , że wgryzają się w karpy . No to ja je na szpikulec- i za płot .
Trutkę na nornice coś zeżarło , ale tylko w jednym miejscu - u wylotu wody podczas opadów , z ogrodu mam wypust do rowu melioracyjnego i tam wysypałam . W drugim miejscu - leży nadal ...chyba ją wepchnę głębiej .
No , to teraz odpowiem na Wasze posty

Ewka ...no tak - błyszczy , pachnie , aż miło

Domowe przypadną Ci do gustu ...?

Jadzieńko...też nie zastanawiała bym się ani chwili nad różami , które nie mogą wyjść z pieluch i ciągłe dogadzanie i chuchanie na nie doprowadziłoby mnie do rozstroju nerwowego . Łaski nie robią - nie chcą współpracować - pomimo opieki - fora ze dwora

Dla nich - warto znaleźć zawsze miejsce .

e-babciu/Jadziu...wybacz- ale nie wiem , którego kochasz

Jagodo Pomorska....nie myśl sobie , że cały czas pucuję dom ...wszak bez dziennego obchodu ogrodu - żyć nie sposób . Do południa się słaniam po domu ...a po 15 - 16 - ( przyjemny cień ) siedzę między obrzeżami rabat , wyłuskując trawsko , chwasty , pęcherznice nasiane i inne badziewie - przed zimą ma być wyczyszczone .

Gosiu...od "rzucenia "koloru na elewację nie było kiedy umyć ... a teraz - najwyższa pora - bo aż straszyły - a nie długo zaczną się zimne dni , no i mam imprezę urodzinową - imieninową - więc to był ostatni dzwonek .
Uwielbiam błękit ...nie tylko w kwiatach , ale i w garderobie , ale bez przesady

Kilka migawek tego i ...owego ...

Nieopodal mego miejsca zamieszkania ---w Dolinie Karpia są takie widoki ...

Ja , z Kazanem - w objęciach ...

I kolejne portrety ...

C.d.n....z Pisarzowic ...
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Jagodka
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Dzięki Ci, Imienniczko, za zdjęcia z Pisarzowic
.
Nic nie poradzę, że fascynują mnie ogrody japońskie, coś w nich jest takiego, że spokoju nie dają.
Może właśnie ten spokój w nich panujący, ta oszczędność barw i form, to miejsce na myślenie...
Ale Tobie ta monotonna kolorystyka pewnie nie pasuje, bo Ty kochasz kolor
.
A zdjęcie z Kazanem - w ramki i na ścianę
. Wspaniali jesteście oboje
Pozdrowienia z chłodnego, ale słonecznego Pomorza - Jagoda

Nic nie poradzę, że fascynują mnie ogrody japońskie, coś w nich jest takiego, że spokoju nie dają.
Może właśnie ten spokój w nich panujący, ta oszczędność barw i form, to miejsce na myślenie...
Ale Tobie ta monotonna kolorystyka pewnie nie pasuje, bo Ty kochasz kolor

A zdjęcie z Kazanem - w ramki i na ścianę

Pozdrowienia z chłodnego, ale słonecznego Pomorza - Jagoda
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Też lubię japońskie ogrody bo kocham żwirek i kamienie
Miło Cie widzieć,ładne zdjęcie z pieskiem

Miło Cie widzieć,ładne zdjęcie z pieskiem

- Jagodka
Ewuś...dziękuję za miłe słowo . Akurat robiłam sesję zdjęciową Synowi , z Kazanem w roli głównej - no i on mi zaproponował , że mi też zrobi . Pies - też rasy japońskiej - Akita Inu
Lubię ogrody japońskie za ich harmonię , minimalizm i miejsce , w którym mogę się wyciszyć i pozbierać myśli .
Jagodo Pomorska i tu jesteś w błędzie ...u siebie lubię mieć kolory - ale nie jarmarczne - typu żółć z różem , ew. pomarańcz z czerwienią , lub błękitem , raczej stonowane ( chociaż czerwień lubię ) ...natomiast j/w ...szukam spokoju , wyciszenia , harmonii ... to miejsce jest dobre na ... rozmyślanie i na ukojenie duszy .
Kazana w ramki i na ścianę - tak
- ale beze mnie
...nie chcę jeszcze wisieć ...
.

Lubię ogrody japońskie za ich harmonię , minimalizm i miejsce , w którym mogę się wyciszyć i pozbierać myśli .

Jagodo Pomorska i tu jesteś w błędzie ...u siebie lubię mieć kolory - ale nie jarmarczne - typu żółć z różem , ew. pomarańcz z czerwienią , lub błękitem , raczej stonowane ( chociaż czerwień lubię ) ...natomiast j/w ...szukam spokoju , wyciszenia , harmonii ... to miejsce jest dobre na ... rozmyślanie i na ukojenie duszy .
Kazana w ramki i na ścianę - tak

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Ładne zdjęcia,szczególnie fuksji,choć inne również
O fotce z piesem najlepiej napisała Twoja pomorska imienniczka - w ramki i na ścianę
Pozdrowienia,
Sławek
Ps. I proszę mi tu nie zarzucać braku patriotyzmu,do tego na wychodźctwie /dobrze napisałem
/,
czyli u JAGISA

Ładne zdjęcia,szczególnie fuksji,choć inne również

O fotce z piesem najlepiej napisała Twoja pomorska imienniczka - w ramki i na ścianę

Pozdrowienia,
Sławek
Ps. I proszę mi tu nie zarzucać braku patriotyzmu,do tego na wychodźctwie /dobrze napisałem

czyli u JAGISA

-
Sądząc po ilości energetycznych kolorów w domu i ogrodzie bronisz się przed moją tezą mało przekonywująco
, choć japońszczyzna kusi Cię tym samym, co mnie
.
Jagoda
PS. Sławku zważ, że na tym wychodźstwie wzięłam Cię w obronę...
.

PS. Sławku zważ, że na tym wychodźstwie wzięłam Cię w obronę...

- Jagodka
Witajcie moi Drodzy ...u mnie znów leje
...biedne róże zwieszają swe główki - zwłaszcza Double de Light i Gartentraume - nie mówiąc o ciężkich kwiatostanach hortensji
. Ziąb taki , że chyba trzeba będzie przełączyć na ogrzewanie , bo nie lubię chłodu w domu .
Sławku ..dziękuję za pochwałę kwiatów
. Daj spokój - przecież wiem , że jesteś Osobą Wyjątkową - no , ale jeżeli czujesz się nie teges z tym patriotyzmem na uchodźstwie - to przepraszam
.
Na przeprosiny ...

Jagodo Pomorska ...ależ wcale nie mam zamiaru się miotać udowodniając , że kolorów nie lubię - tak w ogrodzie , jak i w domu - jedynie połączeń tychże wspomnianych .
Natomiast nie lubię w ubiorach ; szarości , brązów , czerni ...jednym słowem - dobrze dobrany kolor rozświetla postać , dodaje pewności siebie - nawet gdyby to miał być detal , w postaci biżuterii .
Popatrz , jak to bywa - tęsknimy za tym - czego u siebie nie mamy - czyli za ...wyciszeniem ( w tym Orient- Expressie - jakim jest pędzące życie ) . Ogrody japońskie są tego żywym przykładem ... uspokajają , wyciszają , koją - pozwalają zapomnieć o problemach dnia codziennego . Energia Zen sprzyja medytacji , ma pozytywne oddziaływanie na naszą psyche ... pozwala odświeżyć umysł .
No , to pofilozofowałam
.
P.S. No ...coś mi się wydaje , ze stajesz murem za Sławkiem ...to mi się podoba
.
No to co ..może odrobinę koloru ?

Dla wszystkich ...zgłodniałych ...róże drożdżowe , z gruszką w środku .
I ....moje kolory ...

Sławku ..dziękuję za pochwałę kwiatów

Na przeprosiny ...

Jagodo Pomorska ...ależ wcale nie mam zamiaru się miotać udowodniając , że kolorów nie lubię - tak w ogrodzie , jak i w domu - jedynie połączeń tychże wspomnianych .
Natomiast nie lubię w ubiorach ; szarości , brązów , czerni ...jednym słowem - dobrze dobrany kolor rozświetla postać , dodaje pewności siebie - nawet gdyby to miał być detal , w postaci biżuterii .
Popatrz , jak to bywa - tęsknimy za tym - czego u siebie nie mamy - czyli za ...wyciszeniem ( w tym Orient- Expressie - jakim jest pędzące życie ) . Ogrody japońskie są tego żywym przykładem ... uspokajają , wyciszają , koją - pozwalają zapomnieć o problemach dnia codziennego . Energia Zen sprzyja medytacji , ma pozytywne oddziaływanie na naszą psyche ... pozwala odświeżyć umysł .
No , to pofilozofowałam

P.S. No ...coś mi się wydaje , ze stajesz murem za Sławkiem ...to mi się podoba

No to co ..może odrobinę koloru ?

Dla wszystkich ...zgłodniałych ...róże drożdżowe , z gruszką w środku .

I ....moje kolory ...

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Jagódko również podziwiam japońskie ogrody ,ale w taką pogodę to nawet takie ogrody nie nastrajają optymistycznie
Młodziutki tygrysi pomocnik na pewno niedługo zadba o Twój ogród i wyłapie wszystkie szkodniki .Obrońca również śliczny i zasługuje na portretowanie zresztą jego właścicielka również
Teraz akuratnie wychodzi słoneczko ciekawe tylko na jak długo .Wczoraj też tak było ,że świeciło słonko, a za chwilkę lało
Biedne kwiaty nie mają wypoczynku od deszczu zresztą my również 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
JAGÓDKO,czy ta czapla na jednej z fotek,to w Twojej okolicy się pokazuje
I jakieś odmianowe kaczki ... Fajnie masz
Nie mogę nie napisać o zjawiskowym kosmosie z poprzedniej strony,między różą a zimowitem
Podziwialismy z ANNĄ
Czy to z niego będziesz zbierać nasionka
Bo coś wspominałas ...
Pozdrówki,
Sławek
Ps.JAGISOWI dziękuję za wsparcie moralne

I jakieś odmianowe kaczki ... Fajnie masz

Nie mogę nie napisać o zjawiskowym kosmosie z poprzedniej strony,między różą a zimowitem

Podziwialismy z ANNĄ

Bo coś wspominałas ...
Pozdrówki,
Sławek
Ps.JAGISOWI dziękuję za wsparcie moralne

- Jagodka
Jadzieńko...kot jest mojej siostry ...ale przesiaduje u mnie w ogrodzie i cały czas mi towarzyszy gdziekolwiek nie wejdę w rabaty ...skacze , figluje - taka mała psotka - kotka .
Sporo kotów przychodzi do mojego ogrodu , bo ...w oczku są ryby . Bywa , że stoją na kamieniach wpatrzone w taflę wody i próbują łapkami złapać rybkę - jednak one są sprytniejsze od kotów .
Jednakże gdy na posesji biega Kazan - żaden kot nie ma prawa wejść - bo wtedy było by jak w reklamie pewnego banku
. Kazan jest pieszczochem - uwielbia się łasić , przytulać , lizać - czego nie cierpię - czeka , by tylko ze swojego wybiegu go wypuścić . Muszę go mieć na oku , bo wówczas puszczony samopas gania między roślinami łamiąc , niszcząc , depcząc , tratując wszystko , co stanie na jego drodze . Gdy ja jestem w ogrodzie - on wie , że mu nie wolno wejść tam , gdzie są rabaty ( teren wydzielony poprzez wejście pod łukiem różanym ) - nawet , gdy go wołam na trawnik , to nie wejdzie . Wystarczy , gdy Sławek jest na posesji - wtedy nie ma respektu i gania gdzie chce .
Z wyglądu groźny , więc każdy obcy się go boi - wystarczy go jednak pogłaskać , " potarmosić " i ...jest potulny , jak baranek .
Nareszcie dzisiaj zapowiada się piękny dzień ...wczoraj , przy tej pogodzie barowej ulepiłam na obiad knedle ze śliwkami i przy okazji zrobiłam zapas klusek śląskich . Będzie , jak znalazł - zwłaszcza , gdy wyruszę w teren ...
Oberwałam rano kwiaty Gartentraume i n/n , wiesz , tej o cytrusowym zapachu .
Wieczory coraz dłuższe ...zrobiłam przegląd czesanki merynosowej ...a mam pełen koszyk ...odłożyłam paletę kolorów i ...czas zacząć coś tworzyć
.
Buziaki słoneczne
Sławku ...tak , w mojej okolicy jest mnóstwo stawów , które są nie tylko zarybione Karpiem Zatorskim , ale i są ostoją wszelkiej zwierzyny , ptactwa ...nawet gatunków wymierających , rzadko spotykanych . Są nie tylko czaple , łabędzie , kaczki , ale też liczne gatunki ptaków , w tym te najrzadziej spotykane: ślepowron, podgorzałka, rybitwa zwyczajna, rybitwa białowąsa, rybitwa białoskrzydła, bąk i bączek . To one przyciągają ornitologów i amatorów fotografowania dziewiczej przyrody z całej Europy. Obszar dolnej części doliny Skawy i dolina Wisły w rejonie Zatora znalazły się w europejskiej sieci obszarów chronionych ?Natura 2000?.
Moja miejscowość należy do Doliny Karpia ...wujek Google podpowie Ci więcej ...wystarczy kliknąć
. A najlepiej , to przyjechać osobiście , by zobaczyć na żywo przepiękne tereny wspomnianej enklawy i posmakować karpia ...serdecznie zapraszam ...będę waszym przewodnikiem
Tak , nasiona tego Onętka Siarkowego będę zbierać - ale muszą wyschnąć po kilkudniowych opadach . Pamiętam o Tobie - jakże by inaczej
...miło mi , że wspólnie z Haneczką oglądaliście moje roślinki - dziękuję
.
Serdecznie pozdrawiam

Sporo kotów przychodzi do mojego ogrodu , bo ...w oczku są ryby . Bywa , że stoją na kamieniach wpatrzone w taflę wody i próbują łapkami złapać rybkę - jednak one są sprytniejsze od kotów .
Jednakże gdy na posesji biega Kazan - żaden kot nie ma prawa wejść - bo wtedy było by jak w reklamie pewnego banku

Z wyglądu groźny , więc każdy obcy się go boi - wystarczy go jednak pogłaskać , " potarmosić " i ...jest potulny , jak baranek .
Nareszcie dzisiaj zapowiada się piękny dzień ...wczoraj , przy tej pogodzie barowej ulepiłam na obiad knedle ze śliwkami i przy okazji zrobiłam zapas klusek śląskich . Będzie , jak znalazł - zwłaszcza , gdy wyruszę w teren ...

Oberwałam rano kwiaty Gartentraume i n/n , wiesz , tej o cytrusowym zapachu .
Wieczory coraz dłuższe ...zrobiłam przegląd czesanki merynosowej ...a mam pełen koszyk ...odłożyłam paletę kolorów i ...czas zacząć coś tworzyć

Buziaki słoneczne

Sławku ...tak , w mojej okolicy jest mnóstwo stawów , które są nie tylko zarybione Karpiem Zatorskim , ale i są ostoją wszelkiej zwierzyny , ptactwa ...nawet gatunków wymierających , rzadko spotykanych . Są nie tylko czaple , łabędzie , kaczki , ale też liczne gatunki ptaków , w tym te najrzadziej spotykane: ślepowron, podgorzałka, rybitwa zwyczajna, rybitwa białowąsa, rybitwa białoskrzydła, bąk i bączek . To one przyciągają ornitologów i amatorów fotografowania dziewiczej przyrody z całej Europy. Obszar dolnej części doliny Skawy i dolina Wisły w rejonie Zatora znalazły się w europejskiej sieci obszarów chronionych ?Natura 2000?.
Moja miejscowość należy do Doliny Karpia ...wujek Google podpowie Ci więcej ...wystarczy kliknąć

Tak , nasiona tego Onętka Siarkowego będę zbierać - ale muszą wyschnąć po kilkudniowych opadach . Pamiętam o Tobie - jakże by inaczej

Serdecznie pozdrawiam

-
Jagódko, niedobrze, że to nie Twój kotek, bo właśnie chciałam Ci pogratulować tego przepięknego zwierzaka... Aż się sama sobie dziwię, że nie zrobiłam tego wcześniej
.
Pięknie ubarwiony, słodziutki... poczułam ukłucie zazdrości...
W tej złożonej sytuacji pogratuluj siostrze
.
Psa zazdroszczę także, choć wiem, ile pracy należy włożyć w jego ułożenie.
Buziaki słoneczne - Jagoda Pomorska

Pięknie ubarwiony, słodziutki... poczułam ukłucie zazdrości...
W tej złożonej sytuacji pogratuluj siostrze

Psa zazdroszczę także, choć wiem, ile pracy należy włożyć w jego ułożenie.
Buziaki słoneczne - Jagoda Pomorska
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Kazan wie kogo ma słuchać ,wiadomo
,że pani domu .U mnie też wiedzą kto rządzi w domu
i na wersalkę wstęp wzbroniony .No cóż jeśli tylko M jest w domu pozwala na wszystko .Dzisiaj i u nas było ślicznie ,ale tylko na chwilkę wlazłam do ogródka ,bo miałam dzień trochę zwariowany .Oby jeszcze parę dni było cieplejszych ,żeby wszystkie astry zakwitły a także chryzantemy bo większość ma dopiero pąki 

- Jagodka
No , proszę ..same Imienniczki ...a co - reszta śpi
...?
No , żarty , żartami ... dzisiaj było słonecznie , jednak ziąb okrutny ...po obiedzie poszłam obierać maliny i ...zwyczajnie zmarzłam ...teraz robi się sok , a potem z niego - galaretkę , którą zamknę w słoiczkach - z aromatem malin na zimę , będzie mi przypominała lato .
Jagodo ...kot właściwie więcej siedzi u mnie w ogrodzie , bo u mnie cieplej , od wschodu - siostra ma ogród od zachodniej strony . Baraszkuje , wygrzewa się wśród kwiatów i chodzi za mną krok , w krok . Kicia ma wyjątkowe umaszczenie i jest milusia - M nie chce słyszeć o jakimkolwiek kocie w domu
. Tłumaczę , że ma pozytywny wpływ na stres , reumatyzm i jonizujące właściwości - nie pomaga nic - woli się szpikować chemią ...jak tłustą słoniną
.
Siostrze przekażę ...ale - nie sądzę , by się ucieszyła , bo jej kotka ma do roku dwa mioty .
Buziaki prawie "markowe "
...skończyłam teraz z galaretką .
Jadzieńko...nie znoszę ganiania psów po fotelach , kanapach , czy też pościeli ...a już szczytem - w pewnym będąc miejscu - było zachowanie psa poprzez kładzenie pyska na ławie , między talerzami
.
Też , z rana przeszłam wśród rabaty , ale potem bałam się , że mięso znów spalę i ...do godz. 15 nie wychodziłam w ogród ...a potem zbierałam maliny i ... już robiło się nieprzyjemnie ...zimno , szaro ....za chwilę już było ciemno .
Serdeczności
.

No , żarty , żartami ... dzisiaj było słonecznie , jednak ziąb okrutny ...po obiedzie poszłam obierać maliny i ...zwyczajnie zmarzłam ...teraz robi się sok , a potem z niego - galaretkę , którą zamknę w słoiczkach - z aromatem malin na zimę , będzie mi przypominała lato .
Jagodo ...kot właściwie więcej siedzi u mnie w ogrodzie , bo u mnie cieplej , od wschodu - siostra ma ogród od zachodniej strony . Baraszkuje , wygrzewa się wśród kwiatów i chodzi za mną krok , w krok . Kicia ma wyjątkowe umaszczenie i jest milusia - M nie chce słyszeć o jakimkolwiek kocie w domu

Siostrze przekażę ...ale - nie sądzę , by się ucieszyła , bo jej kotka ma do roku dwa mioty .
Buziaki prawie "markowe "

Jadzieńko...nie znoszę ganiania psów po fotelach , kanapach , czy też pościeli ...a już szczytem - w pewnym będąc miejscu - było zachowanie psa poprzez kładzenie pyska na ławie , między talerzami

Też , z rana przeszłam wśród rabaty , ale potem bałam się , że mięso znów spalę i ...do godz. 15 nie wychodziłam w ogród ...a potem zbierałam maliny i ... już robiło się nieprzyjemnie ...zimno , szaro ....za chwilę już było ciemno .
Serdeczności