Mój fijoł 15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój fijoł 15

Post »

Przepraszam bardzo, a co masz przeciwko zestawieniu żółci z czerwienią na tulipanie.Przecież to bardzo radosne, wiosenne kolory ;:173
Z tego, co widzę, to jednak jakieś strzępiaste trafiły się, a i te fioletowe wyglądają fantastycznie.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosia, nie rozwinęło się tylko ostatnich kilka tulipanów, nie za wiele będzie do podziwiania :roll: Powinnam zadbać o to jesienią.
Janek, łatwiej będzie mi podać w godzinach :wink: Od 7.30 do 9.30 podziwianie, potem do 19 rycie ;:306 Ostatnie podziwianie zajęło raptem 15 minut, bo już nie miałam siły chodzić ;:306 Miałam dzień wolny, więc mogłam poszaleć :D
Iwona, jakoś nie mogę się przekonać :D Żółte obok czerwonych-tak, ale na jednym kwiatku to dla mnie jednak za dużo szczęścia :wink:

W tych chaotycznie poukładanych patykach mieszkają sroki, widziałam, jak układały gniazdo.
Obrazek

Zakupy z B. Wzięłam dwa opakowania białych narcyzów :D
Obrazek

Gold Lace.
Obrazek

Czarniuta pod forsycją.
Obrazek

Omieg.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Wiśnia kosmata? pierwszy raz widzę, cudny ma kwiatuszek, zaraz sobie coś o niej wyszperam , pozdrawiam Cię Ewunia.
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paluszki się nie zaciskają........po 15 minutach nie da się chodzić........Ewka czy wszystko z tobą w porządku ?
Ja dzisiaj pomiędzy deszczami też zasuwałam, sadząc w każdą dziurkę między roślinami nastepną ;:306 , ale nic mi nie dolegało dopóki nie doszłam do domu. ;:306
Teraz ledwo palcami wodzę po klawiaturze. :;230
Ładne tulipany i świetna doniczka. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Ewciu, podobnie jak ty spędziłam dzień wolny ;:306 .
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Przez te deszczyki i ciepełoko wszystko rośnie jak na drożdżach ;:108 i pewnie wszyscy wpadamy w wir pracy na naszych działkach i ogrodach , tylko potem ledwo człowiek dopełznie do łazienki i łóżka ;:306 , a tu jeszcze by cos napisać na forum. ;:108
Pozdrowienia zostawiam. :wit , fajna ta wiśnia kosmata ;:333
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwona, właśnie niedawno się dowiedziałam, co przywiózł M jako migdałek (tak mi powiedział :wink:). Krzaczek duży nie rośnie, ale zjawiskowo piękny jest wiosną, jesienne przebarwienia nie rzucają na kolana. Za to doskonale znosi cięcie, a w ciągu ostatnich 11 lat tylko raz pojawiła się monilioza.
Grażyna, nie dało się chodzić po kilku godzinach sam na sam z podagrycznikiem :D Ten ostatni kwadrans pozwolił mi na przejście do domu i padnięcie w stanie bezwładnym na łóżko-tyle podziwiania dokonań. Paluszki już działają :D
Justyna-wolność wprawiła mnie w stan błogiej szczęśliwości :D
Marysiu, właśnie mam zamiar paść bez życia na łóżko, choć akurat dzisiaj niewiele zrobiłam. Chwasty mają się doskonale, lepiej niż ja ;:306

Szachownice.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Takiej szachownicy nie mam. Mam tylko kostkową.
Kot śpiący na podstawce ;:333
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Rewelacyjna jest ta żywa czarna rzeźba :D Z wolna zbliżasz się do mojego wujka z liczbą kotów - u niego jest chyba kilkanaście kotów, ciotka kociara taka wspaniałomyślna zrobiła sobie schronisko ;) Teraz tylko cała rodzina pomaga dokarmiać.
Tulipany są śliczne, tylko denerwujące jest to ich ciągłe przesadzanie albo dokupywanie nowych, świeżych cebulek.

U nas też od świąt pogoda wręcz letnia, ciepło, za ciepło, rośliny aż szaleją, za szybko rosną. Żeby nam to ciepło nie odbiło się czkawką na majowych ogrodników...
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Ewciu szachownice cudowne ;:138 ;:138 ja też dziś padam , a chwaściory i u mnie mają się dobrze. ;:222
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia, mnie właśnie ta kostkowana zginęła :(
Ala, część kotów już nie poszaleje, pozostałe jadą do lekarza jeszcze w tym miesiącu. Słyszałam, że przymrozki mają się podobno pojawić :evil:
Marysiu, jutro popołudnie zajęte, nic nie zrobię w ogrodzie. Tym bardziej idę do łózka :wink:

Zawilce.
Obrazek

Pełnia kwitnienia.
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ewuś korony wypasione ;:333 Kostkowanej szachownicy nie posiadam i trzeba to zmienić ;:108
Kociak :uszy
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ładnie kwitną Twoje szachownice. ;:138
Moje wciąż się zbierają , pewnie czekają na deszcz. Wczoraj je podlałam, może ruszą w końcu ?
Też wczoraj miałam ogrodowy dzień, dzisiaj powtórka. Taka fajna pogoda, żal w pracy siedzieć .
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ewcia zaraziłam Cię chęcią walki z podagrycznikiem ??? ;:oj Ja też walczyłam wczoraj ostro i jeszcze wytargać worki z tym badziewiem poza ogród musiałam ... Efekty są i miejsce na nowe sadzenia bo to miejsce to takie nieużytki były w okolicach kompostownika...ale miejsce się przyda chyba chryzantemy tam pójdą tylko kompostem zasilę miejsce ! :)
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Z tulipanami to niestety często są problemy w zgodności odmianowej i kolorystycznej. Ja jesienią kupiłam 50 sztuk fioletowych, 50 sztuk białych i 50 różowych.
Na razie mam 50 kremowo żółtych, 50 bordo i nadzieję na różowe, bo się jeszcze nie rozwinęły ;:306 I jak tu żyć, skoro nie lubię ani żółtego ani czerwonego :twisted:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”