emilka79 Dziękuję za miłe słowa

Ale ten sen naprawdę był bardzo fajny, gdyby nie to uczucie straconego sezonu, kolejnego.
ann33 Cóż, zatem powodzenia w uprawie

Cyklantera wyrasta na sporą roślinę. Myślę ,że jak wkopiesz bezpośrednio w dole ,będzie jej znacznie lepiej.Miałam dwie sadzonki ,które dały całą ścianę zieleni.ann33 pisze:McMArchewka, sny prorocze były od zarania dziejów. Twój sen prorokuje wspaniałe plony! Tak go odbieraj.![]()
Ja w tym roku po raz pierwszy będę siała Cyklanterę pedatę, coś pomiędzy ogórkiem i papryką. Ogórki oczywiście też, ale po przeczytaniu opinii na jej temat stwierdziłam, że dobrze mieć zasuszone liście i owoce. Chcę ją puścić na płot i jedną eksperymentalnie na dzikiego włoskiego orzecha, który nie rodzi owoców. Nie wiem teraz czy posadzić ją w większej doniczce i wykopać dół pod doniczkę, czy umieścić bezpośrednio w tym dole, oczywiście odpowiednio przygotowanym... Doradźcie, proszę.
Muszę się baaardzo postaraćVamila pisze:Sen rewelacyjny, teraz tylko postaraj się żeby nie był proroczy. Chociaż przecież już jesteś do przodu ze szczypiorkiem
Marzenka79 pisze:A jak tam szczypiorek-wyłazi?
ann33 pisze:McMArchewka[/b U mnie bratki stoją w miejscu. Wzeszły jakieś roślinki cieniutkie, powyciągane, ale to chyba nie bratki.![]()
.