.....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: .....i przyszła wiosna w wiejskim ogrodzie cz.18

Post »

i ja myślę ,że do maja poczekam na pierwsze różane kwitnienia :D a to szkoda ,że przegapiłam ,bo wieczorem będzie nowy odcinek ;:219 może w necie gdzieś znajdę
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu Pamiętasz co ja od Ciebie brałem, rejnutrię czy rdest? Póki co żadne nie wyszło a jak widzę jakie u Ciebie są doże to już nawet nie czekam , że coś się pojawi. Też mam 5 berberysów ;:136 Zachód słońca z 9 kwietnia wspaniały , dziś mam strasznie zimno a na noc zapowiadają 0, na szczęście od jutra cieplej ma być.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Z przyjemnością obejrzałam Twoje dojrzewające rośliny...nie wiedziałam że tyle jest odmian dąbrówek ;:oj Do tej pory znałam jedną, i to chyba taką najzwyklejszą...Jak zwykle ciekawa lekcja o bylinach w Twoim wątku mnie spotkała.
Awatar użytkownika
szelma
100p
100p
Od: 5 lis 2013, o 15:44

Post »

Jakie dziwne (dla mnie) i piękne rośliny. I nazwy też mi nie znane. Będę niecierpliwie czekać jak zakwitną. Może zarażę się następną chorobą kwiatową. :roll:
pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Pooglądałam sobie Twoje kwiatki, nawet przed śniegiem u mnie było w rozwoju bardziej zaawansowane, a cóz dopiero teraz jak pod śniegiem całkiem zastopowały. POZDRAWIAM
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Widzisz Marysiu jak dobrze, że Ty znasz się na roślinkach, wzeszła mi Persicalia, ale wiem to dopiero teraz, muszę znacznik jej zrobić, dziękuję :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Maska pisze: OOOOOO ..BASIA wszelki duch Pana Boga chwali!!
Czyżbyś cała literackość na FB wylała? Basiu widuje Cię tu i tam, ale że i u mnie :?:
Niestety jesteśmy pozbawieni widoku Twoich włości i opowieści o B. smutno :( , ale może jeszcze kiedyś zatęsknisz i TY za nami.
Pozdrawiam ;:196
MARYSIU aaaaa czyli podpatrujesz mnie na FB ;:333 to tak jak ja Ciebie na FO ;:304
Za moim wątkiem nikt nie tęskni, ani włości nie mam ani tylu pięknych roślin co inni, do tego aparatu dobrego też nie mam a z telefonu zdjęcia to mogę jedynie na FB wstawiać... :wink:
U Was jakoś cieplej i wszystko wcześniej kwitnie, dojrzewa i w ogóle.... piękniej ;:63
A werbeny to jak :roll: tak sobie zimują w gruncieeee ?
Ja to jednak jestem żytnio-kartoflana ;:222 czyli tłuk :oops:
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko u Ciebie na pewno wcześniej róże zakwitną, a ja mam kilka ukorzenionych patyczków i ciekawa jestem, który w tym sezonie zakwitnie i jak bo stale zapominam podpisać :oops:
Michale rdest brałeś, ale nie przejmuj się ukorzenię i dołożymy, na razie doniczkuję zioła dla mamy :D Od trzech dni nic w ogrodzie nie robię (tylko zdjęcia) bo mnie chcę się przeziębić ;:185
Małgosiu ooo dąbrówek jest dużo więcej, ale ja też o tym dowiedziałam się na FO :lol: i jak za tą zwykłą dąbrówkę nie przepadałam bo łapała od lata mączniaka, tak te nowe odmiany bardzo lubię :D
Kasiu na FO panuje wiele chorób a czasem wręcz epidemii ...gorzej z leczeniem czy szczepionkami ;:306
Olgo jak do nas ma przyjść pocieplenie to i do Ciebie dojdzie, żonkile pewnie ucierpią, moje po przymrozku szybciej usychały, a co dopiero po takim trwałym przemrożeniu, ale wiosna jeszcze wróci ;:4 jeszcze będzie pięknie ;:3
Iwonko bo FO stale nas czegoś uczy, a ja przy okazji dzisiaj robionego zdjęcia coś odkryłam. Kwitnie mi nowa roślinka i nie wiem co to jest.

Obrazek

wygląda jak pierwiosnek ;:131 pomóżcie ;:180 ;:180

eee Baśka nie zawracaj głowy, bo zaraz skrzyknę tutaj tłumek co potwierdzi że wątek powinnaś otworzyć, bo chyba na brak gości nigdy nie narzekałaś. Zdjęcia ...że niby telefonem, ale jakie ładne robiłaś takie mądre! Zbliżenia roślin to każdy potrafi, a żeby zdjęcie coś sobą przedstawiało.....o to nie każdy. Mnie na pocztę przychodzi, że coś na FB się dzieje, ale mnie jakoś FB nie chycił
Ja to jednak jestem żytnio-kartoflana
z Ty przecież wiesz, że kartofelki to najpierw rośliny ozdobne były ;:306
Werbena hastata to bylina i zimuje, a patagońska to wyjątkowo w tą zimę przetrwała, ale wysiewa się i siewki przetrwają i mocniejszą zimę. Doświadczeń dużych nie mam, boć ona u mnie trzeci sezon dopiero :lol: Ściskam Cię czule i pozdrów Banderasa ;:196
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Ja wysiałam hastatę, którą mi przywiozła Klarysa. Wyczytałam, że to roślina miododajna i że pięknie sama się wysiewa i "rozłazi". Jeśli wzejdzie - powędruje na pole za pasieką.

Marysiu - wreszcie dotarłam do Twojego ogrodu, teraz lecę czytać, co tam namajstrowałaś :)
Awatar użytkownika
JaSNa
100p
100p
Od: 11 kwie 2014, o 20:48

Post »

Ale ładna ta wiosna w wiejskim ogrodzie!!! Zazdroszczę tych wszystkich wiosennych kwiatków.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu ogród to moje oczko w głowie, gdyby nie on nie byłoby mnie na FO :D
Miałam Ci pokazać moje przegorzany, o których rozmawiałyśmy. Jak znajdę w starych wątkach to Ci napiszę, bo do ich kwitnienia jeszcze daleko :D
Hastata bardzo ładnie wschodzi i jak widzisz zimuje :D

Witam Cię JaSNa w wiejskim ogrodzie i nie zazdrość kwiatków, skoro trafiłaś na FO to na pewno szybko zagoszczą i u Ciebie :D
Jak masz na imię? zapraszam!
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, witaj... ;:196
U mnie rośnie taka biało zielona Dąbrówka, jak znajdę nazwę, to napiszę...
Zapisać w kajeciku...? :wink:
Piękny masz ten Rdest z kolorowymi listkami i ta roślinka pod nim też cudna... :uszy
Buziaki... ;:167
Kury kupiłaś...? :D
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu :wit
ależ ty masz piękne łany żonkilowe ;:215
I szachownice śliczne, :wink:
mojej posadzonej na jesieni wcale nie widzę :twisted:
Awatar użytkownika
JaSNa
100p
100p
Od: 11 kwie 2014, o 20:48

Post »

Maska pisze:Małgosiu ogród to moje oczko w głowie, gdyby nie on nie byłoby mnie na FO :D
Miałam Ci pokazać moje przegorzany, o których rozmawiałyśmy. Jak znajdę w starych wątkach to Ci napiszę, bo do ich kwitnienia jeszcze daleko :D
Hastata bardzo ładnie wschodzi i jak widzisz zimuje :D

Witam Cię JaSNa w wiejskim ogrodzie i nie zazdrość kwiatków, skoro trafiłaś na FO to na pewno szybko zagoszczą i u Ciebie :D
Jak masz na imię? zapraszam!
Na imię mam Sylwia:)
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

No, nadrobiłam ogony!

Tere-fere - te nasze postanowienia, że w przyszłym roku minimalizujemy wysiewy... skąd ja to znam? Boki zrywać można ze śmiechu!

Marysiu - te grządki warzywne w skrzyniach świetnie wyglądają. Oglądałam jakiś film o takim sposobie uprawy warzyw - bardzo chwalili, że warzywa mają cieplutko w nóżki i szybciej rosną.
Przecudne są Twoje żonkile - taki łan! Ja muszę w tym roku nakupować narcyzów, tych zwykłych starodawnych, bo uwielbiam ich zapach...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”