Ogródek Gosi 13
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi 13
Gosiu cieszę się, że prace trawnikowe zakończone. Teraz tylko wyczekiwać pierwszych wschodów i podlewać.

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Popieram... coś pięknego...jol_ka pisze:Gośka kącik przy schodach wymiata, jest rewelacyjny

- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Gosiu
Dawno nie zaglądałam, wpadłam się przywitać po długiej nieobecności.
Piękny masz powojnik, a hostowy zakątek i mnie się bardzo podoba
Wpadła mi też w oko piękna kępa jakieś paproci...co to za ślicznotka?

Dawno nie zaglądałam, wpadłam się przywitać po długiej nieobecności.
Piękny masz powojnik, a hostowy zakątek i mnie się bardzo podoba

Wpadła mi też w oko piękna kępa jakieś paproci...co to za ślicznotka?
Patrząc na Twoje hosty jeszcze bardziej utwierdzam się w tym, że to cudne roślinki. Marzy mi się taka odmiana, która ma ogromne liście. Już znalazłam sadzonkę, muszę tylko poczekać na przypływ gotówki.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Monia, szczególnie z tymi workami
Całe szczęście już ich nie ma. Została jeszcze kupka tego badziewia na polbruku. Systematycznie wrzucam w worki i wynoszę.
Marylko, powojnik jest posadzony obok róży. Ma kratkę, ale woli pędy róży. Chyba ją przydusza/
Jolu, Gabrysiu, dziękuję bardzo. Uwielbiam kamień w ogrodzie. Mam dużo kamienia. Kiedyś był bardziej widoczny. Teraz został zasłonięty przez rośliny, a ja nie mam siły poprzesuwac głazów.
Ewo, zaszalał w tym roku. Musze go troche okiełznać, bo mi zadusi różę.
Aguś, jeszcze muszę posiać trawę. Nie stać mnie na ziemię, więc trochę musze poprawić strukture tej co już jest, a jest straszna. To sam pył. Użyźniam humusem. Ale najpóźniej w sobotę będę siała
Elu, fajnie, że zajrzałaś
Mam nadzieje, że już trochę się obrobiłaś z pracami ogrodowymi i z całą resztą.
Prawdopodobnie jest to zanokcica, ale głowy nie dam
Jasna, hosty są cudowne. Rewelacyjnie pasują do wielu roślin. Ja nie mam host o tak dużych liściach. Ale może dlatego, że ja często dzielę, a może dlatego że mam słabą ziemię, a w dodatku nie podlewam tak jak trzeba. Hosty muszą sobie radzić same. Jeśli jakaś hosta wpadła Ci w oko, to daj znać, jesienią, albo lepiej wiosną wyślę Ci. Tylko musiałabyś się przypomnieć

Całe szczęście już ich nie ma. Została jeszcze kupka tego badziewia na polbruku. Systematycznie wrzucam w worki i wynoszę.
Marylko, powojnik jest posadzony obok róży. Ma kratkę, ale woli pędy róży. Chyba ją przydusza/
Jolu, Gabrysiu, dziękuję bardzo. Uwielbiam kamień w ogrodzie. Mam dużo kamienia. Kiedyś był bardziej widoczny. Teraz został zasłonięty przez rośliny, a ja nie mam siły poprzesuwac głazów.
Ewo, zaszalał w tym roku. Musze go troche okiełznać, bo mi zadusi różę.
Aguś, jeszcze muszę posiać trawę. Nie stać mnie na ziemię, więc trochę musze poprawić strukture tej co już jest, a jest straszna. To sam pył. Użyźniam humusem. Ale najpóźniej w sobotę będę siała
Elu, fajnie, że zajrzałaś

Mam nadzieje, że już trochę się obrobiłaś z pracami ogrodowymi i z całą resztą.
Prawdopodobnie jest to zanokcica, ale głowy nie dam
Jasna, hosty są cudowne. Rewelacyjnie pasują do wielu roślin. Ja nie mam host o tak dużych liściach. Ale może dlatego, że ja często dzielę, a może dlatego że mam słabą ziemię, a w dodatku nie podlewam tak jak trzeba. Hosty muszą sobie radzić same. Jeśli jakaś hosta wpadła Ci w oko, to daj znać, jesienią, albo lepiej wiosną wyślę Ci. Tylko musiałabyś się przypomnieć

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu bardzo ładnie
a pomysł z różą i powojnikiem rewelacyjny 

- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Kontakt:
Gosiu dzięki za podanie nazwy paproci
U mnie też rośnie jakaś zanokcica, ale to miniaturka skalna.
Większość prac ogrodowych wykonana, ale nie wszystko co sobie zaplanowałam na ten sezon już zrobiłam.
Do jesieni jeszcze daleko, to może się ze wszystkim wyrobię

U mnie też rośnie jakaś zanokcica, ale to miniaturka skalna.
Większość prac ogrodowych wykonana, ale nie wszystko co sobie zaplanowałam na ten sezon już zrobiłam.
Do jesieni jeszcze daleko, to może się ze wszystkim wyrobię

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Co to za rododendron? Już u kogoś takiego widziałam, pytałam o nazwę ale zapomniałam u kogo i nie mogę sprawdzić czy mi odpisał

Jak najwięcej pracy zostawiaj M, jak się napracuje to potem z wdzięcznością będzie patrzył jak powiększasz rabaty

- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Iryski na tle iglaków pięknie sie prezentują
. Gosia już niedługo będziemy oglądać trawniczek niczym murawa.
Swego czasu też sama zakładałam trawnik, ale aby go należycie utrzymać opryski na chwasty dwa razy do roku robię,
wertykulacja wiosną i nawóz konieczny.

Swego czasu też sama zakładałam trawnik, ale aby go należycie utrzymać opryski na chwasty dwa razy do roku robię,
wertykulacja wiosną i nawóz konieczny.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gosiu przepięknie zakwitł Ci powojnik....cała masa kwiatów
Moje dopiero zaczynają, mam nadzieję, ze będą równie ukwiecone
Bardzo lubię tę odmianę iryska , zawsze bardzo obficie kwitnie i jest takie śliczny

Bardzo lubię tę odmianę iryska , zawsze bardzo obficie kwitnie i jest takie śliczny

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jadziu, na razie nie wiem, czy to dobry pomysł. Zobaczymy, czy róża to przeżyje
Elu, ja takie zwykłe prace odpuszczam. Nie prę na siłę z ich zrobieniem. Tylko ten trawnik mnie wykończył, bo mimo wszystko chciałam go zrobić. Teraz już na spokojnie porządkuję wszystkie rabaty, które zarosły niemożebnie.
Jolu, nie znam nazwy tego rodka. Zobaczę czy przywieszkę. Kupowałam na targach, więc pewnie nie ma nazwy.
Niestety m. jest cwany i nie daje się zapędzić do pracy.
Tylko wałuje i wałuje cały czas tą ziemię
Helenko, zamierzam właśnie poświecić więcej uwagi trawnikowi. Teraz już będę miała mnie prac przy rabatach, będe mogła regularnie kosić, podlewać, nawozić. Przynajmniej sie postaram
Aga, miło, że wpadłaś. Ja na razie po kolei odwiedzam wątki i się załamuję, że mam tyle zaległości.
Powojniki jakoś się u mnie zaaklimatyzowały. Chyba zaczynam wierzyć w ten nadmanganian.

Elu, ja takie zwykłe prace odpuszczam. Nie prę na siłę z ich zrobieniem. Tylko ten trawnik mnie wykończył, bo mimo wszystko chciałam go zrobić. Teraz już na spokojnie porządkuję wszystkie rabaty, które zarosły niemożebnie.
Jolu, nie znam nazwy tego rodka. Zobaczę czy przywieszkę. Kupowałam na targach, więc pewnie nie ma nazwy.
Niestety m. jest cwany i nie daje się zapędzić do pracy.

Tylko wałuje i wałuje cały czas tą ziemię

Helenko, zamierzam właśnie poświecić więcej uwagi trawnikowi. Teraz już będę miała mnie prac przy rabatach, będe mogła regularnie kosić, podlewać, nawozić. Przynajmniej sie postaram

Aga, miło, że wpadłaś. Ja na razie po kolei odwiedzam wątki i się załamuję, że mam tyle zaległości.
Powojniki jakoś się u mnie zaaklimatyzowały. Chyba zaczynam wierzyć w ten nadmanganian.

-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
To chyba będzie odmiana Hachmann's Charmant.
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Gosiu,bardzo ładny ten nakrapiany rh.Myślę,że mam podobny,ale kupowałam we wrześniu kwitnący i w tym roku nie miał ani jednego kwiatka.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Białe goździki piękne
Trzymam kciuki za cd akcji trawnik
ja bym wysiała i podlewała jeszcze przez pewien czas Rosahumusem.
Pozdrawiam

Trzymam kciuki za cd akcji trawnik

Pozdrawiam

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Gosiu, masz ogromne te hosty, aż wzrok przyciągają