Ogródek Robaczka cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.13

Post »

Kasiu :D Można dostać oczopląsu od ilości kwiecia . ;:oj
Bardzo mi się spodobał ten domek dla owadów.
Pewnie cena zawrotna. :roll:
:wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wszystko piękne, ale mnie zachwyciły srebrne kule w balii ;:oj Niby jedno do drugiego nie pasuje...
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jej ale widoki........ ;:oj te magnolie są po prostu boskie ;:167
oj trzeba by się wybrać do Kórnika.......tam się właśnie zaczyna kwitnienie magnolii a lada dzień zaczną wiśnie itp ;:167
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03

Post »

sweety pisze:Wszystko piękne, ale mnie zachwyciły srebrne kule w balii ;:oj Niby jedno do drugiego nie pasuje...
:;230 i ja na kule zwróciłam uwagę, ale bez balii ;:306 U nas też widziałam podobne kule, ale takie duże chyba nie były.
Kasiek, co byśmy bez Ciebie robili ?! Dzięki Tobie można zwiedzić świat i pobuszować w tych klimatach, i tematach.
Bardzo dziękuję za fotorelację ;:196 Super !!!

-- 6 kwi 2014, o 21:12 --
Shirall pisze:jej ale widoki........ ;:oj te magnolie są po prostu boskie ;:167
oj trzeba by się wybrać do Kórnika.......tam się właśnie zaczyna kwitnienie magnolii a lada dzień zaczną wiśnie itp ;:167
Ja mam bliżej do Przelewic i Szczecina, a on słynie z magnolii właśnie. No, a Przelewic nie muszę rekomendować. Koniecznie w tym roku muszę tam być, ale na spektakl różaneczników i azalii.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasiu, Ty masz chyba najbardziej ukwiecony ogród ze wszystkich forumowiczów.
Nie znam drugiego takiego'
A sasanki sieją się u Ciebie?
U mojej sąsiadki jest pełno siewek,a le ja u siebie nigdy nie zauwazyłam żadnej.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Krysiu, ten domek dla owadów również mi wpadł w oko?cena mnie odstraszyła - 70 euro ;:219
Sweety, mi się podobały balie, a Tobie i Juliet kule :lol:
Jeszcze bardziej podobały mi się stoiska kowali z przedziwnymi podporami pod kwiaty?cuda na patyku ;:170
Marta, ja się wybieram do Kórnika ofkors ;:209 Takich widoków nie można przeoczyć ;:138
Juliet, Ty masz Przelewice, Wrocław - Wojsławice, a my Kórnik :wink: A tak na serio, to chciałabym zwiedzić wszystkie.

Dzisiaj głównie odpoczywałam, ale popijając kawę na sofie nie mogłam oderwać oczu od mieniących się w słońcu tulipanów ;:170 Poruszona widokiem, odstawiłam kawę i mimo mocnego słońca, chwyciłam za aparat ;:177
W takie dni jak dzisiaj chciałoby się zatrzymać czas i uwiecznić każdą chwilę. Nagrać świegot ptaków i rozkoszne bzyczenie pracowitych trzmieli, a do tego zamknąć zapachy w buteleczce z napisem "kwiecień 2014" i uwalniać esencję wiosny w czasie dżdżystych jesiennych wieczorów.. ;:170

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Całe morze tulipanów..... widok przepiękny ...... niezapomniany ;:167
Kasiu nie denerwują Cię później ich zasychające liście?..... mnie zawsze drażnią, ale tak kocham tulipany, że staram się przejść nad nimi do porządku dziennego :roll: ......zwijam z nich koki na rabatach :wink: :;230
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Byłaś w raju ;:oj
Żeby u nas takie wystawy, szkółki czy kiermasze były... nigdzie w okolicy nie można kupić porządnych bylin. Iglaki, wrzosy, róże... owszem, ale bylin nie ma.
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Miałaś świetną wycieczkę! Dzięki za fotorelację. Nigdy nie byłam w tym ogrodzie, pora to nadrobić :wink: Kiermasz był kuszący, chociaż rzeczywiście ceny mogą odstraszyć... Magnolia cudna. Miałam dzisiaj jechać do Kórnika na nasze swojskie magnolie, ale wolałam wygrzać kości na leżaczku :wink: U Ciebie w ogrodzie też jak w botaniku ;:333 Tulipanów masz całą masę :shock: Świetnie to wygląda. O sasankowo - tulipanowym trio już pisałam - idealne!
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Witaj Kasiu! :wit

Bogactwo Twojego ogrodu jest oszałamiające. Dla kogoś tak zakochanego w surowej przyrodzie jak ja, to prawdziwe wyzwanie....
Patrząc jednak na piękne amarantowe tulipany, ;:226 nie sposób się nie zachwycić.
Skomentuję to krótko: jesteś prawdziwą Poetessą Ogrodów!

Pozdrawiam z surowych Kaszub :twisted: :twisted:
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
x-S-l
---

Post »

to jakbyś tak przypadkiem się wybierałaś w jakiś weekend do Kórnika to daj znać......to byśmy może razem pojechały? ;:131
jakbyś oczywiście chciała............ ;:131
aha a wybierasz się w tym roku do Botanika na majówkę? :D
też się wygrzewałam na słonku, trza było naładować bateryjki..... ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, dzięki ;:196 Kolorowy kwiecień w ogrodzie zawdzięczam cebulowym i sasankom, a tulipanów sadzę co roku mnóstwo, bo bardzo je lubię! Za kilka tygodni w ogrodach zacznie się bylinowe szaleństwo i naszą uwagę przyciągną inne rośliny, ale póki kwitną tulipany - ogród należy do nich :D
Sara, dziękuję :wit
Agness, ja też nie lubię zasychających liści tulipanów, ale zauważyłam, że posadzone w odpowiednim towarzystwie nie muszą przeszkadzać. Przy tarasie zakrywają je liście sasanek, a potem łany smagliczek. Wysiewam różne jednoroczne między tulipany na rabatach, a sąsiadujące byliny pomagają zamaskować zasychające liście. Po 6-8 tygodniach od zakończenia kwitnienia tulipanów można ścinać liście, więc widok nie męczy zbyt długo ;-)) A kwitnienie warte jest takiego poświęcenia, prawda? :wink:

?na dobranoc - raport z pączkowania glicynii 8-) Pączki nabierają liliowych rumieńców ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguśka, bylin było mnóstwo, ale ceny zawrotne, nawet jak na niemieckie warunki. Ciemierniki po 20 euro i więcej ;:219
Z dostępnością bylin faktycznie bywa krucho w centrach ogrodniczych, ale są dostępne w wielu odmianach w szkołkach - mam to szczęście, że w pobliżu jest ogromna szkółka bylinowa i choć zasadniczo nie prowadzą sprzedaży detalicznej, jeszcze mnie nigdy nie wygonili z pustym bagażnikiem ;-)
Bozuniu, dzięki ;:196 Ja planuję w przyszły weekend zabrać M'a do Kórnika, ale zobaczymy co wyjdzie z tych planów :wink: Czasem najtrudniej się wybrać do parku w pobliżu 8-)
Witaj Lisico! Warto było sadzić amarantowe tulipany choćby dla sprowokowania takiego wyznania Lisicy :wink:
Bardzo mi miło, że moje malowanie kolorem na wiosnę nieco złagodziło surowe upodobania wielbicielki Kaszub ;:196
Martuś, dam znać, jak plany dojdą do skutku. Chcę wyciągnąć M'a, ale nie wiem czy kolejny weekend z rzędu wytrzyma na łonie przyrody ;:306
O majówce jeszcze nie myślałam, nie wiem czy będę w Poznaniu. Zgadamy się ;:196
*moje wątki*
x-S-l
---

Post »

oki ;:196 ;:168
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Może przegapiłam, ale co kupiłaś na kiermaszu :D Nie wierzę, że wróciłaś z pustymi rękoma...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”