Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 22

Post »

Witaj Aga.Hortensje to także moja miłość i pomimo małego ogródka ,to szpalerek mały jest i cieszy oczy.
Poszukuję Vaniile -jesienią było mnóstwo wszelkich odmian ale akurat tej nie zdobyłam.
Olimpiadę oczywiście,że będę oglądać. :wit
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszka, sama wiesz, jaki jest ten wrześniowy obrazek ... jak malowany, jak Monet ...brak komplementów, piękny widok ;:122
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś, piękny przegląd Twojej imponującej kolekcji hortensji! Idealnie pasują do Waszego ogrodu, a przy tym są takie niezawodne i niekłopotliwe! Ciekawe czy znajdziesz miejsce na kolejne? :D
Avatarek idealny na tą porę roku ;:333
Olimpiadę będę oglądać z zapartych tchem ;:138
Pozdrawiam weekendowo :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Ten Twój wrześniowy ogród na zdjęciu to kolejny cudny obrazek na tapetę. Jest taki spokojny, pełen ładu, harmonii, światła i piękna. Czarodziejka z Ciebie. ;:108
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry sobotnie! :wit

Dziś trwa zabawa słońca w 'pojawiam się i znikam', ale jest przyjemnie, a temperatura powoduje dalsze roztopy. Bardzo powoli to idzie, ale pokrywa śnieżna jest widocznie mniejsza.
Planów wielkich na dzisiaj nie mam - relaks i oglądanie olimpiady.

Dobrego dnia!

Linetko, bardzo mi miło, że tak pozytywnie odbierasz ten zakątek! Rabata leśna jest moją ulubioną w ogrodzie... wiosną kwitną na niej różanecznik (jeden, bo CW wypadł) oraz azalie pontyjskie, późnym latem zaczynają nabierać barw dywany wrzosów pączkowych oraz zaczynają się przebarwiać klony palmowe - uwielbiam ten stan ;:167
Miłej soboty, moja droga! ;:168
Kasiu, dziękuję za jak zwykle sympatyczne odwiedziny i serdeczne słowa pod adresem naszego ogrodu. Ja także uważam, że hortensje świetnie pasują do otoczenia. Czy znajdę miejsce na nowe? Cóż, jesienią posadziłam jeszcze kilka sztuk, w tym upragnioną Asperę i hortensję dębolistną... zobaczymy, jak sobie poradzą :)
Fajne piruety w powietrzu kręcą snowboardziści!
Udanej soboty! ;:168
Iwonko, cieszę się, że leśny zakątek wywołuje tak pozytywny odzew. Przyznaję, że i mnie ogromnie się podoba. Dziękuję za porównanie z Monetem! Życzę relaksującego dnia ;:168
Aniu, szkoda, że nie możesz się zaopatrzyć w hortensje w mojej okolicy - tu VF nie brakuje... mam takie hortensjowe miejsce, w którym tylko przebierać w odmianach, różnego pokroju i wysokości. Vanille Fraise to moja absolutna faworyta!
Olimpijskich wrażeń dziś życzę! ;:168
Martusiu, no tak, oczy kota ze Shreka a nie Shreka...
Aż tak mocno zalało? Kurczę, to roztopy musiały być gwałtowne... u nas jeszcze mnóstwo śniegu!
Miłej soboty ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aguś :wit
wrześniowy widoczek tez cuudny,bo zielony,sloneczny i kolorowy ;:215 ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---

Post »

Aniu, witam sobotnio!
Późne lato ukazuje dojrzałą kolorystykę... również to lubię!
Pozdrowienia,
A

Jeszcze kilka widoków:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Aga przysiąde na krzesełku tak fajnie masz w tym ogrodzie.. 8-)
a pytanie jakie widoki ogrodu masz widoczne z salonu?
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rezerwuje krzesełeczko żeby popatrzeć na Twój piękny ogród wiosną :wink: Cudne widoki. Masz piękne krzewy hortensji.,
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Oglądałam otwarcie olimpiady, ogólnie podobało mi się. Nie zachwyciły mnie "rzeźby" sylwetek sportowców niczym gwiazdozbiory-reszta już tak :D Szczególnie mnie ujęło przedstawienie historii Rosji i podkreślenie zasług Piotra I.
Pogoda ładna, słoneczna, choć nadal trochę wieje. Po bezmroźnej nocy widać jak śnieg znika w rekordowym tempie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Agnieszko- witaj weekendowo!
Patrząc, jak śnieg wolno się roztapia i trawa odsłania spod niego leniwie mam ochotę złapać za szpadel nieco przyspieszyć sprawę :wink:
Widoczki ogrodu skąpanego słońcem- ehh, marzenie! Czy ja dobrze widzę, że brzozy masz podsadzone bergeniami- szukam pomysłu na podsadzenie brzózek, kręcę się dookoła płożących jałowców.. Mam już mint julep w rogu działki przy brzozach, ale rozmyślam jeszcze o miejscu dookoła pieńków.. Poradzisz coś..?

Pozdrawiam słonecznie!
x-ag-a
---

Post »

Moniko, witam weekendowo!
Humor dopisuje? Jesteście na budowie? ;-)
Kochana, śnieg rozpuszcza bardzo powoli i ja też mam ochotę mu pomóc. Nie rozumiem, dlaczego na polach widać już odkryte połacie ziemi, a w ogrodzie wciąż biało.
Brzozy z założenia są łakome na wodę i składniki odżywcze. Z obserwacji widzę, że w ich otoczeniu dobrze rosną rośliny mające zdolność magazynowania w liściach wody, czyli hosty, bergenie i rozchodniki. Z iglastych mam w ich okolicy posadzone właśnie jałowce płożące, a z liściastych krzewy ozdobne: derenie, tawuły Grefsheim etc. Myślę, że sadząc podobne rośliny, nie zawiedziesz się i spokojnie sobie poradzą. Mimo to, te zakątki trzeba intensywniej podlewać.
Miłego wieczoru!
Ewo, mnie też się podobało rozpoczęcie olimpiady, chociaż przez naszych komentatorów w studio zostało mocno skrytykowane (generalnie: nuda i sztampowość). Ja jednak jestem zadowolona z show.
Dziś było ślicznie... śnieg co prawda topi się powoli, ale idzie ku lepszemu :)
Justynko, zapraszam serdecznie na taras!
Dario, miło, że zajrzałaś! Kochana, z salonu mam widok na zachodnią część ogrodu, czyli oczko wodne, palenisko z rabatami hortensjowo-trawiasto-różanymi oraz rabatę leśną. Z drugiego okna salonowo-jadalnianego, widzę budleje z hortensjami oraz ścianę dereni :)

Kochani, produktywnie spędziliśmy dziś dzień z PanemM - zjedliśmy wspaniałe sushi, wypiliśmy pyszną moccę, kupiliśmy mi kijki :)
Kolano po przeciwzapalnych lekach ma się nieco lepiej, także w przyszłym tygodniu zaczynam chodzić :)

Miłego wieczoru!

Obrazek
Esmeralda
500p
500p
Od: 12 maja 2008, o 14:56

Post »

Agunia, nie możesz takich zdjęć pokazywać ;:oj , bo natychmiast biorę leżak i teleportuję się do Ciebie!
( i już tam zostanę całe lato :twisted: )

Oooo, kijki już masz ;:215 Dopinguję Cię na odległość ;:303 Tylko się nie przeforsuj!
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Baaaaaardzo podoba mi się zestawienie budlei i hortensji, tak bardzo Aguś, że raczej będzie skopiowany ;:333
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22

Post »

Otóż to- popieram zdanie Małgosi ;:63 Zestawienie tych dwóch roślinek dało u Ciebie Agnieszko powalający efekt ;:215 JUż moje myśli błądzą po mych "hektarach", by coś takiego powielić ;:138
Owocnej wędrówki z kijkami :tan
Pozdrawiam wieczornie Małgoś
Małgoś
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”