Kamienne ścieżki pod dębem Czesławem. Cz.12 - wspomnieniowa

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kamienne ścieżki pod dębem Czesławem. Cz.12 - wspomnieniowa

Post »

Masz rację,kto nie ma Pastellki...... musze kupić ,miłego wieczoru
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wando, William Morris u mnie wyglądał podobnie jak u Ciebie. Zobaczę co pokaże w tym roku..a jak się nie poprawi, to wyleci.
Majka pytała Cię o ulubioną różę, ale chyba umknęło w natłoku komentarzy. Masz taką wybrankę? ;:167 ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dorcia7, nie pożałujesz, gwarantuję ci!

Robaczku, ano właśnie Pastella jest moją ulubioną. Bez dwóch zdań. Natomiast hitem minionego sezonu była u mnie Stephania Baronin. Też ją masz i pewnie byłaś zadowolona, bo to ostatnie odkrycie. U wszystkich się sprawdziła już w pierwszym roku. Ale żeby już ostatecznie wyrokować, trzeba poczekać, co będzie z nią dalej.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Wandziu! Ale sobie zwiększyłam liczbę chciejstw ;:oj H zabroni mi wchodzić na FO ;:306
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Wandziu masz rację w ubiegłym sezonie Stephania Baronin była faworytką.
Ciekawa jestem jak przetrwa zimę.... u mnie ta zima będzie jej pierwsza. :D
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Wandeczko, Twój sposób sadzenia róż między bylinami jest perfekcyjny ! Ja też tak lubię najbardziej. Nie chce się jednak wierzyć, że zmieściłaś aż tyle różanych panienek ;:oj Szczególnie, że nie brak u Ciebie i innych pięknych roślinek. Masz przecież wiele liliowców, żurawek, lilii, przetaczników, lawendy, nie licząc wspaniałych traw i innych śliczności !
Ja też sadzę chętnie The Fairy. Gdy część mi wymarzła dokupiłam 10 krzaczków, ale gdy zakwitły, okazały się być Bonicami ;:306 Jeszcze ich nie rozsadziłam i tak sobie razem rosną w niezbyt zgranym duecie ;:131
Niestety nie mam ani Pastelli, ani Artemis, ani Stephanie, a piękne są bardzo...
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wanda, ja nie mam Pastelki, piękna jest, 20 róż zamówiłam, a jej nie, sama nie wiem czemu, muszę domówić ;:168
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Moja Stephanie Baronin zu Guttenberg i dziś wygląda świetnie :D Ale zima jakoś specjalnie nam nie dokuczyła. Choć czy ja wiem. Mrozy były i do tego bez specjalnej kołderki, przynajmniej u mnie. Ale była zdrowa przez cały sezon i kwitła w zasadzie bez przerwy. U mnie zdecydowanie zdeklasowała Pastellę.
Twój sposób sadzenia róż między bylinami jest perfekcyjny ! Ja też tak lubię najbardziej. Nie chce się jednak wierzyć, że zmieściłaś aż tyle różanych panienek ;:oj Szczególnie, że nie brak u Ciebie i innych pięknych roślinek. Masz przecież wiele liliowców, żurawek, lilii, przetaczników, lawendy, nie licząc wspaniałych traw i innych śliczności !
I choć może powinno być bylin między różami, a nie odwrotnie :;230 to większą sztuką jest to, co robi Wanda , a opisuje Marysia :D Ja też tak lubię najbardziej :uszy
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Witaj poniedziałkowo Wandziu, u mnie zapowiada się słoneczny dzionek. Róże zamierzam sadzić między bylinami, jak Ty, uczę się od najlepszych. Bardzo liczę na Pastellę...
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Witajcie w tym cudnym słonecznym dniu, który zapowiada wszystko, co najlepsze. Ja widząc słońce, od razu staję się innym człowiekiem. :wit

renzal, co tam się przejmujesz. Oglądaj, zamawiaj i sprawiaj sobie przyjemności. To przecież nasza miłość i pasja. Po to tu jesteśmy na FO, żeby się wspierać i wzajemnie zachęcać do coraz nowych kolorowych nabytków.
Majeczka, u mnie Stephania też pierwszy raz zimuje. Stoi w donicy w garażu i czeka na wyniesienie. To już prawie niedługo. :tan
Mufeczko, róże i towarzystwo; królowe i dwórki. Czyż nie tak ma być w pałacu? A w ogóle to bardzo jestem ciekawa, jak wyglądają u ciebie Bonici i Fairy rosnące razem. Mam dwie Bonici i nie wiem właściwie do końca, czy to rzeczywiście one. Może będę miała okazję przekonać się naocznie u ciebie. Mam nadzieję, że będą wtedy kwitły te nasze różyczki. No i wzajemnie. Teraz musisz mi uwierzyć Mufeczko na słowo, że mam te 150 różyczek, a jak przyjedziesz do mnie, to sama je policzysz :)
Ivona, jeśli masz możliwość to koniecznie zamów Pastelki, nawet kosztem zamiany.
Sweety, no tak, tudno byłoby sadzić najpierw byliny, a potem róże, ale my ogrodnicy chwytamy się przecież różnych niekonwencjonalnych sposobów, prawda? A co do Stefy, to jest po prostu obłędna. Jest wzorem różycy, ideałem. Ach...
Bogulenka, ale będzie się u ciebie pięknie działo. Widziałam listę ;:333

Co by tu na dzisiaj pokazać? Może dwa moje krwawniczki. Miałam jeszcze jeden, od naszego szanownego pana podstolca, ale w ogóle nie zakwitł i ledwo dychał.
Obrazek

Obrazek

I żurawki w czerwcowym świeżutkim wydaniu. Wiosną wyglądały prawie jak te kolorowe sałaty w marketach :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

No gdzie nie zajrzę to róże nawet u mnie ;:306
Pastelki jeszcze nie mam różyczka z niej przednia ;:333 ale podejrzewam że to tylko chwilowe niedopatrzenie ;:224
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Wiem już z Twojego wpisu u Georginii, że krwawnik Red Velvet nie pokłada się. A jak jest z Cerise Queen?

Ależ kusicie obie ze Sweety tą Stephanią :twisted: !!! Zresztą Ania-Annes77 też nią się zachwyca. No i co ja mam teraz począć ... ;:224 ?

Spodobała mi się też żurawka Brass Lentern i Mahagony ;:108 . Uwielbiam takie listeczki zielonkawo-brązowo-rdzawe ;:173 . A w słonku są jeszcze piękniejsze!!!
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Hej Wandziu:)

Oj jak miło z rana wpaść do Ciebie :D Widoczki słoneczne,od razu mi lepiej ;:3
Chwalisz Stefcię i jest za co :uszy Moja młoda sztuka,ale już pokazała swoje piękno...
Dzięki za fotki żurawek,wspaniale je łączysz,Obsidian hmmm jeszcze nie mam,ale ją dopadnę i dosadzę przy limonkowej ;:333

Pozdrawiam serdecznie:)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Usa, ja dzisiaj na chwilkę odłożyłam róże i poszłam w inne bylinki dla odmiany :D
Rozeta, oj, to naprawdę żal, że nie masz Stefy. Tym bardziej że we Fl... na razie jest niedostępna. Monika, ten krwawnik Cerise niestety jest wysoki i pokłada się. A żurawki miedziane mówisz, że najbardziej ci pasują. No tak, wczesnym latem wyglądają cudnie. Ale ja kocham wszystkie kolory.
Annes, witam cię kochana ;:196 Żurawka Obsidian to jedna z najciemniejszych i doskonale znosi słońce, co jest nie bez znaczenia. Wiosną musze ją ozmnożyć, bo potrzebny mi cały rządek

Obrazek
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Piękne wspomnienia.. ;:138 Witaj kochana ..mam prośbę i pytanie nie słyszałaś może gdzieś tu na forum o kompostowaniu liści w workach...szukam wieści??/
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”