Kamienne ścieżki pod dębem Czesławem. Cz.12 - wspomnieniowa
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kamienne ścieżki pod dębem Czesławem. Cz.12 - wspomnieniowa
Masz rację,kto nie ma Pastellki...... musze kupić ,miłego wieczoru
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wando, William Morris u mnie wyglądał podobnie jak u Ciebie. Zobaczę co pokaże w tym roku..a jak się nie poprawi, to wyleci.
Majka pytała Cię o ulubioną różę, ale chyba umknęło w natłoku komentarzy. Masz taką wybrankę?

Majka pytała Cię o ulubioną różę, ale chyba umknęło w natłoku komentarzy. Masz taką wybrankę?

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Dorcia7, nie pożałujesz, gwarantuję ci!
Robaczku, ano właśnie Pastella jest moją ulubioną. Bez dwóch zdań. Natomiast hitem minionego sezonu była u mnie Stephania Baronin. Też ją masz i pewnie byłaś zadowolona, bo to ostatnie odkrycie. U wszystkich się sprawdziła już w pierwszym roku. Ale żeby już ostatecznie wyrokować, trzeba poczekać, co będzie z nią dalej.
Robaczku, ano właśnie Pastella jest moją ulubioną. Bez dwóch zdań. Natomiast hitem minionego sezonu była u mnie Stephania Baronin. Też ją masz i pewnie byłaś zadowolona, bo to ostatnie odkrycie. U wszystkich się sprawdziła już w pierwszym roku. Ale żeby już ostatecznie wyrokować, trzeba poczekać, co będzie z nią dalej.
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Wandziu! Ale sobie zwiększyłam liczbę chciejstw
H zabroni mi wchodzić na FO 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Ciekawa jestem jak przetrwa zimę.... u mnie ta zima będzie jej pierwsza.

- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02

Wandeczko, Twój sposób sadzenia róż między bylinami jest perfekcyjny ! Ja też tak lubię najbardziej. Nie chce się jednak wierzyć, że zmieściłaś aż tyle różanych panienek

Ja też sadzę chętnie The Fairy. Gdy część mi wymarzła dokupiłam 10 krzaczków, ale gdy zakwitły, okazały się być Bonicami

Niestety nie mam ani Pastelli, ani Artemis, ani Stephanie, a piękne są bardzo...
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- Ivona44
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wanda, ja nie mam Pastelki, piękna jest, 20 róż zamówiłam, a jej nie, sama nie wiem czemu, muszę domówić 

Pozdrawiam, Iwona.
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Moja Stephanie Baronin zu Guttenberg i dziś wygląda świetnie
Ale zima jakoś specjalnie nam nie dokuczyła. Choć czy ja wiem. Mrozy były i do tego bez specjalnej kołderki, przynajmniej u mnie. Ale była zdrowa przez cały sezon i kwitła w zasadzie bez przerwy. U mnie zdecydowanie zdeklasowała Pastellę.
to większą sztuką jest to, co robi Wanda , a opisuje Marysia
Ja też tak lubię najbardziej 

I choć może powinno być bylin między różami, a nie odwrotnieTwój sposób sadzenia róż między bylinami jest perfekcyjny ! Ja też tak lubię najbardziej. Nie chce się jednak wierzyć, że zmieściłaś aż tyle różanych panienekSzczególnie, że nie brak u Ciebie i innych pięknych roślinek. Masz przecież wiele liliowców, żurawek, lilii, przetaczników, lawendy, nie licząc wspaniałych traw i innych śliczności !

- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Witaj poniedziałkowo Wandziu, u mnie zapowiada się słoneczny dzionek. Róże zamierzam sadzić między bylinami, jak Ty, uczę się od najlepszych. Bardzo liczę na Pastellę...
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Witajcie w tym cudnym słonecznym dniu, który zapowiada wszystko, co najlepsze. Ja widząc słońce, od razu staję się innym człowiekiem. 
renzal, co tam się przejmujesz. Oglądaj, zamawiaj i sprawiaj sobie przyjemności. To przecież nasza miłość i pasja. Po to tu jesteśmy na FO, żeby się wspierać i wzajemnie zachęcać do coraz nowych kolorowych nabytków.
Majeczka, u mnie Stephania też pierwszy raz zimuje. Stoi w donicy w garażu i czeka na wyniesienie. To już prawie niedługo.
Mufeczko, róże i towarzystwo; królowe i dwórki. Czyż nie tak ma być w pałacu? A w ogóle to bardzo jestem ciekawa, jak wyglądają u ciebie Bonici i Fairy rosnące razem. Mam dwie Bonici i nie wiem właściwie do końca, czy to rzeczywiście one. Może będę miała okazję przekonać się naocznie u ciebie. Mam nadzieję, że będą wtedy kwitły te nasze różyczki. No i wzajemnie. Teraz musisz mi uwierzyć Mufeczko na słowo, że mam te 150 różyczek, a jak przyjedziesz do mnie, to sama je policzysz
Ivona, jeśli masz możliwość to koniecznie zamów Pastelki, nawet kosztem zamiany.
Sweety, no tak, tudno byłoby sadzić najpierw byliny, a potem róże, ale my ogrodnicy chwytamy się przecież różnych niekonwencjonalnych sposobów, prawda? A co do Stefy, to jest po prostu obłędna. Jest wzorem różycy, ideałem. Ach...
Bogulenka, ale będzie się u ciebie pięknie działo. Widziałam listę
Co by tu na dzisiaj pokazać? Może dwa moje krwawniczki. Miałam jeszcze jeden, od naszego szanownego pana podstolca, ale w ogóle nie zakwitł i ledwo dychał.

I żurawki w czerwcowym świeżutkim wydaniu. Wiosną wyglądały prawie jak te kolorowe sałaty w marketach

renzal, co tam się przejmujesz. Oglądaj, zamawiaj i sprawiaj sobie przyjemności. To przecież nasza miłość i pasja. Po to tu jesteśmy na FO, żeby się wspierać i wzajemnie zachęcać do coraz nowych kolorowych nabytków.
Majeczka, u mnie Stephania też pierwszy raz zimuje. Stoi w donicy w garażu i czeka na wyniesienie. To już prawie niedługo.

Mufeczko, róże i towarzystwo; królowe i dwórki. Czyż nie tak ma być w pałacu? A w ogóle to bardzo jestem ciekawa, jak wyglądają u ciebie Bonici i Fairy rosnące razem. Mam dwie Bonici i nie wiem właściwie do końca, czy to rzeczywiście one. Może będę miała okazję przekonać się naocznie u ciebie. Mam nadzieję, że będą wtedy kwitły te nasze różyczki. No i wzajemnie. Teraz musisz mi uwierzyć Mufeczko na słowo, że mam te 150 różyczek, a jak przyjedziesz do mnie, to sama je policzysz

Ivona, jeśli masz możliwość to koniecznie zamów Pastelki, nawet kosztem zamiany.
Sweety, no tak, tudno byłoby sadzić najpierw byliny, a potem róże, ale my ogrodnicy chwytamy się przecież różnych niekonwencjonalnych sposobów, prawda? A co do Stefy, to jest po prostu obłędna. Jest wzorem różycy, ideałem. Ach...
Bogulenka, ale będzie się u ciebie pięknie działo. Widziałam listę

Co by tu na dzisiaj pokazać? Może dwa moje krwawniczki. Miałam jeszcze jeden, od naszego szanownego pana podstolca, ale w ogóle nie zakwitł i ledwo dychał.

I żurawki w czerwcowym świeżutkim wydaniu. Wiosną wyglądały prawie jak te kolorowe sałaty w marketach

- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
No gdzie nie zajrzę to róże nawet u mnie
Pastelki jeszcze nie mam różyczka z niej przednia
ale podejrzewam że to tylko chwilowe niedopatrzenie 

Pastelki jeszcze nie mam różyczka z niej przednia

- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Wiem już z Twojego wpisu u Georginii, że krwawnik Red Velvet nie pokłada się. A jak jest z Cerise Queen?
Ależ kusicie obie ze Sweety tą Stephanią
!!! Zresztą Ania-Annes77 też nią się zachwyca. No i co ja mam teraz począć ...
?
Spodobała mi się też żurawka Brass Lentern i Mahagony
. Uwielbiam takie listeczki zielonkawo-brązowo-rdzawe
. A w słonku są jeszcze piękniejsze!!!
Ależ kusicie obie ze Sweety tą Stephanią

Spodobała mi się też żurawka Brass Lentern i Mahagony

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Hej Wandziu:)
Oj jak miło z rana wpaść do Ciebie
Widoczki słoneczne,od razu mi lepiej
Chwalisz Stefcię i jest za co
Moja młoda sztuka,ale już pokazała swoje piękno...
Dzięki za fotki żurawek,wspaniale je łączysz,Obsidian hmmm jeszcze nie mam,ale ją dopadnę i dosadzę przy limonkowej
Pozdrawiam serdecznie:)
Oj jak miło z rana wpaść do Ciebie

Chwalisz Stefcię i jest za co

Dzięki za fotki żurawek,wspaniale je łączysz,Obsidian hmmm jeszcze nie mam,ale ją dopadnę i dosadzę przy limonkowej

Pozdrawiam serdecznie:)
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Usa, ja dzisiaj na chwilkę odłożyłam róże i poszłam w inne bylinki dla odmiany 
Rozeta, oj, to naprawdę żal, że nie masz Stefy. Tym bardziej że we Fl... na razie jest niedostępna. Monika, ten krwawnik Cerise niestety jest wysoki i pokłada się. A żurawki miedziane mówisz, że najbardziej ci pasują. No tak, wczesnym latem wyglądają cudnie. Ale ja kocham wszystkie kolory.
Annes, witam cię kochana
Żurawka Obsidian to jedna z najciemniejszych i doskonale znosi słońce, co jest nie bez znaczenia. Wiosną musze ją ozmnożyć, bo potrzebny mi cały rządek

Rozeta, oj, to naprawdę żal, że nie masz Stefy. Tym bardziej że we Fl... na razie jest niedostępna. Monika, ten krwawnik Cerise niestety jest wysoki i pokłada się. A żurawki miedziane mówisz, że najbardziej ci pasują. No tak, wczesnym latem wyglądają cudnie. Ale ja kocham wszystkie kolory.
Annes, witam cię kochana

- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Piękne wspomnienia..
Witaj kochana ..mam prośbę i pytanie nie słyszałaś może gdzieś tu na forum o kompostowaniu liści w workach...szukam wieści??/