Witam Was kochane
W sobotę spotkała Mnie miła niespodzianka dostałam przepiękne kwiaty od forumowej Reni (
Reni4 ) posadzone już
Dziękuję Reniu za kwiaty a miały być tylko sadzonki funki a tu Renia mi pół ogrodu zapakowała

-
dziękuję
Pogoda wietrzna z deszczem i czasami wyglądającym zza chmur słoneczkiem
W niedzielę byłam dumna z siebie ponieważ ... zrobiłam dwie palmy z "darów natury" co było na łące wszystko połączyłam w jedną całość i udekorowałam gałązkami forsycji.
Chyba jako jedyna miałam zrobioną palmę własnoręcznie każdy miał prześliczną palmę ale kupioną w sklepie. Druga palmę zrobiłam bratu ( też mówi że jako jedyny chyba miał taką palmę ), aż ksiądz powiedział że mojemu bratu że ma piękną oryginalna palmę,bo wykonaną własnoręcznie...
Aniu pięknie wyglądają nawet polne kwiatki,my ogrodniczki chyba tak mamy że wszystko co rośnie i kwitnie to nas cieszy

żonkile kupiłam na jesieni na sztuki z tego co pamiętam miały być różne a okazały się takie same wszystkie haahaa

śliczne są mają takie pełne duże kwiaty tylko jeden minus niestety łodyga nie wytrzymuje ciężaru i pęka,podparłam patyczkami - wymagają podpierania bo deszcz wiatr i leżą na ziemi ...
Alu o tak Ania ma rację,zgadzam sie z tym !
Pati witam Cię! a dziękuję,dziękuję bardzo ...
Aguś gęsiówkę wysiałam z nasion w tamtym roku do pojemników i na jesieni wysadziłam na skalniak, 3 kępki wyszły mi z torebki - pięknie kwitnie sama się nawet nie spodziewałam ! Chyba tego roku też kupię nasiona i wyhoduje sobie kolejne kępki.
Migdałek pięknie wygląda jak kwitnie te jego różyczki,tamtego roku nie kwitł mi wcale a niektóre gałęzie zaczęły zasychać

poszedł wiec pod cięcie przycięłam go a te zasychające gałęzie całkiem wycięłam przy samej ziemi. Widzę że to mu pomogło teraz ma kwiatuszki na prawie każdej gałązce. Po przekwitnięciu też go podetnę na kształt kuli,chcę go poprowadzić bo rośnie na brzegu tam gdzie mam skalniak...
Dorotko postaram się cyknąć zdjecie,ale brakuje mi małych żółtych kurczaczków do wykończenia
Marysiu wiosna jest piękna. A Ja nawet tego pajączka nie zauważyłam tak cykałam zdjęcia " a to zrobię jeszcze temu tulipanowi" cyk

a tu dopiero patrze pajączek!
Teraz sławny się zrobił
Dorotko dziękuję

słoneczko się pojawi dogrzeje mocniej to wszystko wokół zakwitnie na całego. Zrobi się biało od kwiatów!
Natalko dziękuję!
Jadziu niczym sie nie przejmuj! Moje też nie wszystkie kwitną to zależy od odmiany.
Ja też narzekałam że u Forumowych dziewczyn już kwitną tulipany a u Mnie nie,aż tu rano patrzę są są pojawiają sie kolorki!

Ale za to kochana u Nas już przekwitną tulipany a u Ciebie kolorki będą nadal cieszyć oczy!