Jesień maluje wiejski ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień maluje wiejski ogród

Post »

aaaa już kumam ;:196 tak dużo się dzieje u Ciebie że ciężko się połapać :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu my miałyśmy mniejszą roślinkę u Ciebie pamiętasz kępę trawy wykopywaną ;:306 jak sobie życzysz to nie ma sprawy zawsze coś się znajdzie!
Iwonko nic to! groszek to groszek :uszy
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

To ja może wyjaśnię, drzewa nie sadziłem tylko wykopywałem hibiskus, a że zrósł się z czereśnią to się mordowałem ale w końcu wyszedł z ziemi ;:306
Marysiu Bardzo Ci dziękuję za ugoszczenie nas i oprowadzenie po ogrodzie, mama była zachwycona Twoimi roślinami oraz kotami :D Zapraszam teraz z rewizytą do siebie a ja Ciebie i tak jeszcze odwiedzę , mam nadzieję, że w przyszłym roku się uda. I bardziej na spokojnie a nie tak biegiem :heja Roślinki o które pytałaś to: ostrogowiec, na kolejnym zdjęciu krzewuszka, która kwitnie chyba na jasnoróżowo, nie wiem dokładnie bo jest z nasion a czwarta roślina w doniczce to morwa, tylko uważaj, żeby jej korzeni nie uszkodzić przy sadzeniu bo są bardzo wrażliwe. Dary o Ciebie jutro wsadzę bo dopiero wróciłem z hospicjum, mamę z ciotką odwiozłem i przyjechałem do siebie a Tojota okupuje moją torbę, właziła do środka, torbę zasunąłem to położyła się na wierzchu i śpi. Więcej napisałem u siebie, jednak zdjęć ze sobą nie wstawiałem :;230 A właśnie za drzewo przyjaźni może robić morwa ;:215 Dzięki jeszcze raz ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Michałku dziękuję ! za nazwy jakoś zanotowałam, że krzewuszki są tylko w doniczkach. Dziewczyny o sadzeniu żartowały więc nie prostowałam bo to ładnie zabrzmiało, że przywiozłeś i posadziłeś ;:306 Tojotka boi się, że znowu z tą torbą gdzieś wybędziesz. Muszę przyznać, że nasze koty zachowywały się jak nabuzowane tak koło Was krążyły. Przybywaj ile razy będziesz czuł potrzebę i jeżeli mama zechce to weź ją ze sobą i wciągniemy ją na FO. Dziękuję i wypoczywaj teraz!
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu ale się u Ciebie dzieje, super. Fajnie tak spotkać się z kimś i mieć z nim o czym gadać bo tematy i pasje wspólne. Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Aśka
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

iwonaPM pisze:aaaa już kumam ;:196 tak dużo się dzieje u Ciebie że ciężko się połapać :D
Też dostaniesz, jak chcesz :wink: niezmordowany jest - u mnie nadal po przemrożeniu usiłuje kwitnąć...Marysiu, w przyszłym roku rzuć mu skorupki jajek w podłoże, podobno lubi wapń - ja nie dawałam, ale u mnie cały ogród na piaskowcu siedzi, być może to sprzyja rośnięciu
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu zapraszam ;:180 Oby do wiosny :!:
Ty gdzieś po drodze na Kraków mieszkasz to może i ja do Ciebie kiedyś wpadnę zobaczyć ten piękny ogród - czasami w tym kierunku jedziemy do dzieci ;:71
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu każda znajomość nas ubogaca! a co dopiero jak się ma wspólne zainteresowania.Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Pat u mnie też jest gleba wapienna chyba, że w tym miejscu była kwaśna. Nie wpadłam na to, bo mam nawet dolomit i mogłam podsypać, ale obok rośnie ten nasz polski i szaleje całe lato pachniał w słońcu cudownie. Może mu zimno? Po prostu za bardzo ufałaś że u mnie będzie wspaniale rósł i zawiąże nasiona - jak dziś pamiętam Twoje słowa. Nasturcja tylko ta ciemna wydała kilkanaście nasion. Pstra ani ta ostropomarańczowa ;:185
Tereniu serdecznie zapraszam ;:180 jadąc z Olkusza do Krakowa w połowie drogi. Michał Ci wytłumaczy.
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Witaj Marysiu :wit . Wizyta Michała może pozostawiać niedosyt. Spotkanie takich nietuzinkowych zapaleńców kocio-ogrodowych i tylko 1,5 godziny ;:185 . Ciekawie ogląda się zdjęcia ogrodu widziane oczyma i robione aparatem gościa ;:333 . Pozdrawiam
Ewa
halinowska
200p
200p
Od: 16 wrz 2010, o 23:37

Post »

Chyba już za dużo dzisiaj pisałam, bo mi wcięło napisany przed chwilą post, więc teraz tylko króciutko. Cudny Twój ogród. U mnie już wszystko zcięło, zostało jeszcze dużo roboty, ale ja może tylko dam radę posadzić cebule, a reszta musi zaczekać. Serdeczności. Halina.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu masz rację ! cieszę się, że wizyta Michała przyciągnęła Cię do wiejskiego :wit
Halinko mnie jeszcze trochę zostało do posadzenia dalej zrywam trawnik i przekopuję, żeby wsadzić nowe rośliny a mam jeszcze dużo cebul m.in szafirki, z których zrobię rzekę szafirkową :D U mnie też sporo zmroziło i wysuszyło ale są miejsca gdzie nawet nasturcja kwitnie :heja Miłych snów! ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Maryś przeczytane, zanotowane , cudny zachód ...jeszcze masz dużo kwitnących... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu ja już Ty byłaś to mogę iść spać :wit życzę Ci miłych snów - widzisz i już masz wszystko za sobą, szybko i bez bólu. Teraz jeszcze tylko wszystko przywrócić do stanu pierwotnego :oops:
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

Marysiu ;:167 . Jestem na bieżąco, ale mogłabym tylko powtarzać słowa innych bywalców "ogrodowego". Dzisiaj jednak zachwyciłam się hortensją pokazaną przez Michała. Te, które widuję na swoim osiedlu są już mocno "zmęczone" jesienią. wysyłam dobre myśli na dobranoc ;:196
Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewuniu ;:167

Jako, że nie widzę w stopce adresu do nowej części wyspy to tutaj podaję do 19 cz. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 2#p4245102
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”