Mniam,mniam ;) cz.2 u Asi

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Re: Mniam,mniam ;) cz.2 u Asi

Post »

Mój chlebuś też już garuje,a pasztety siedzą w piecu.Zastanawiałam się z czym je zrobic i zrobiłam...bez niczego ;:306 Takie tradycyjne smakują ze wszystkim i do wszystkiego,Jedynie co to ułożyłam plasterki salami pieprzowego na wierzchu...Następna do pieca idzie pizza na obiad ,a potem chlebki z ziarnami...
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rób zdjęcia,proszę wstaw :wit
ja dzisiaj robię karkówkę gotowana w majonezie i mięsko na obiad na 2 dni-karkówka i łopatka duszone w sosi ketchupowo-majonezowo-miodowo-czosnkowym,chlebuś la Madzi (za ciemierniki:)),naleśniki dla młodego bo wyprosił :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A cóż to za karkówka w majonezie?Czyżbym przegapiła przepis?
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przepis jest na fo :lol:

SZYNKA GOTOWANE W MAJONEZIE

* 3 l wody
* 3 kg mięsa ( ja zawsze robię po kilogramie każde inne- np szynka, schab i boczek, nadaje się każde mięso, również drób)
* 0,5 szkl soli
* 2 czubate łyżki majonezu
* 1 łyżka majeranku
* 1 łyżka maggi
* 1 łyżka vegety

Wszystkie składniki połączyć, wymieszać trzepaczką, żeby majonez rozbił się . Włożyć do zimnej zalewy mięso, razem zagotować. Pogotować na malutkim ogniu przez 5-20 min i zostawić do całkowitego ostygnięcia, następnie ponownie zagotować przez 5-20 min i znów pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Dopiero wtedy wyjąc z wody....i smacznego. Zapewniam Pycha
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Dziękuję za przepis ;:196 Na pewno skorzystam
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

moja karkówka i schab w majonezie w zamrażarce.Zrobiłam 7 kilo mięsa w taki sposób na Boże Narodzenie ,trzy kawałki zostały więc :wink: ...jedna potrawa mniej do zrobienia.Pasztety wyszły idealne.Dwa do zamrazarki powędrowały ,jeden dziś z sosem pieczeniowym ,ziemniakami i sałatą na obiad.Chlebek.....hmmmmm WSPOMNIEŃ CZAR ;:306 ;:306 tylko fotka została.Przepyszniastyyyy wyszedł.Mój tata został obdarowany połówką chlebka wieczorem i dobrze,bo dziś by nie miał co spróbować nawet.Wsciekał sie wczoraj jak małe dziecko,że chce teraz i już....i na Święta ma być.Fotki zaraz wstawię.Od rana dziś dekoruję domek i ogród.Wczoraj wysprzątaliśmy ogródek,że much a nie siada , a za chwile M.przywiezie VON PSA ze szkolenia i....będzie jak było ;:306 ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to wstawiam u :D Ciebie Asiu Obrazek Obrazek i do pasztetów chlebuś z ziarnami Obrazek Obrazek
Wszystko piekłam w foremkach jednorazowych.Do chlebka kupiłam takie niby jednorazowe ,ale twarde i lepszego gatunku więc łądnie się chlebek wyciągną i będą na następne wypieki.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne ;:oj muszę się nauczyć robić pasztety bo nie ma ich w moim menu.
Robiłam chyba tylko fasolowe-pyszota ;:108
Chlebus pięknie wyrośnięty ;:215
Powaliłas mnie ilością zamrożonego mięsa na święta-wojsko będziesz miała u siebie na święta? :wit
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

7 osób to jeszcze nie wojsko,ale robię zapasy na czas kiedy mnie nie będzie.Rodzinka oczywiście poradziła by sobie i bez zapasów ,ale ja jakaś spokojniejsza jestem wiedząc ,że mają pełną zamrażarkę ,,gotowca,,Chlebek wychodzi mi zawsze pyszny ,ale..no właśnie nie mam pojęcia dlaczego zawsze pęka mi jeden bok i to w każdym chlebie jaki piekę i w tym na drożdzach i w tym na zakwasie.Nie żeby mi przeszkadzało,ale ,,ideału,,nie ma.Masz może jakąś teorię co do takiego pękania?
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pękanie świadczy o bardzo dobrym wyrastaniu i wręcz jest mile widziane.
Jak Ci jednak "przeszkadza",to spróbuj dać mnie drożdży ,zacznij piec ciut szybciej,zanim wyrośnie tak wysoko jak dotychczas.
Moje rzadko kiedy pękają :wit
Zapomniałam,że wybywasz :lol:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kurcze,,Asiu próbowałam już wszystkiego ,i mniej dożdzy i szybciej do piekarnika i mniejsza temperatura....NICjak pękały tak pękają,Nie żeby mi tam jakoś przeszkadzało,ale sklepowe są takie równiutkie,a te zawsze muszą gdzieś na boku ,,chlasnąć,, ;:306
Dziś mam zupkę na młodym własnym lubczyku ;:138 Pieknie rośnie,też jakby drożdzy dostał....
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wyjmuję zaraz zakwas z lodówki i jutro robię Twój chlebuś :D Wygląda super! Pasztecik też ;:108
Dziewczyny, mnie zawsze chlebek pęka jak za krótko wyrasta. Wtedy chyba po włożeniu do piekarnika za szybko rośnie i skórka pęka :roll:
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

..możliwe :roll: ale i tak trzymam zawsze godzinę przed włożeniem do pieca....Lece na pierogi z truskawkami..Taka mnie ochota wzieła ,że musiałąm sobie kupić w ,,B,,wiem...wiem....SWOJE LEPSZE ,ale cóż...siła wyższa hihih
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Asia chlebek super, też piekłam w sobotę i ciacho drozdżowe :D
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaki chlebek robisz?Ciacho drożdżowe za mną chodzi,ale straciłam folder z przepisami .Miałam fajny przepis na droźdźówkę -na noc wszystkie składniki do lodówki,rano zamieszać i piec-szybko i smacznie
Zablokowany

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”