Datura - pielęgnacja/porady praktyczne - 4 cz (06.2012 - 05.2015)
-
- 500p
- Od: 5 mar 2011, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Datura - pielęgnacja/porady praktyczne - 3 cz.
Witam podziwiam wasze datury a ta sukienkowa to bardzo ciekawa co to za odmiana moje dopiero nie które paczkują a tegoroczne jakieś marne chyba nie zakwitną w tym roku 

- doromichu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
to jest angels shredded dress,dress-sukienka czyli sukienkowamalgoska141 pisze:Witam podziwiam wasze datury a ta sukienkowa to bardzo ciekawa co to za odmiana moje dopiero nie które paczkują a tegoroczne jakieś marne chyba nie zakwitną w tym roku

Witam po przerwie.
janek 45, moje daturki nie kwitły dość długo z jednego powodu-miały przedziorka, 2 tygodnie temu popryskałam płynem na przedziorki i daturki puszczają kwiaty, nie mają liści jeszcze, a pąki są. To samo miałam w zeszłym roku. Oczywiście odżywianie prawidłowe daturek to druga podstawowa sprawa
Pozdrawiam
janek 45, moje daturki nie kwitły dość długo z jednego powodu-miały przedziorka, 2 tygodnie temu popryskałam płynem na przedziorki i daturki puszczają kwiaty, nie mają liści jeszcze, a pąki są. To samo miałam w zeszłym roku. Oczywiście odżywianie prawidłowe daturek to druga podstawowa sprawa

Pozdrawiam
A czym pryskałaś? Ja też kupiłam taki preparat ale niestety nie bardzo pomaga.
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja w tamtym roku miałam problem z przędziorkami. Pomógł MAGUS z odrobiną cukru i ludwika. Ważne by opryskać trzykrotnie w odstępach 5-7 dni 

Pryskałam ORTUS z agrecolu. On jest na przędziorkibaxiowa pisze:A czym pryskałaś? Ja też kupiłam taki preparat ale niestety nie bardzo pomaga.

- Mariolaa555
- 50p
- Od: 31 maja 2014, o 12:44
Eh Janku ile ja się naczekałam.. Cały ubiegły rok poświęciłam sadzonkom datur.. od wysiania do teraz minęło hoho i jeszcze trochę, nie raz już chciałam się ich pozbyć..szczególnie po zimie - tregedia, a teraz czekam na... kwiaty!
Także jeszcze nic straconego u Twojej

Pozdrawiam Mariola
- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Dziękuję Mariolu za dodanie otuchy
, ja tez już ją myślałem wynieść gdzieś w krzaki i oddać pod opiekę naturze, bo zauważyłem że takie lepiej rosną rośliny niż takie nad którymi biegasz rozpieszczasz je, wczoraj zalałem wodą też obornik od gołębi ,który dostałem od sąsiada, spróbuję jeszcze naturalnego potasu
miłej Niedzieli

miłej Niedzieli

- zjawka
- Od: 28 paź 2010, o 20:12
- tom_mix
- 500p
- Od: 3 sie 2007, o 13:46
Anetko aż mnie zatkało jak zobaczyłem pączek na Maya albinosce. Mój maluch zrzucił ostatnio wszystkie liście... chyba muszę go dać w inne miejsce.
Arborea i Snow Queen super wyglądają razem
może zaszczepisz jedną na drugiej co ?
Jutro powinien się pokazać w całości kwiat krzyżówki Angels Goldface z Rosallą, inne drzewko z tego samego nasiennika miało pojedynczy biały kwiat, ta ma podwójny
Arborea i Snow Queen super wyglądają razem

Jutro powinien się pokazać w całości kwiat krzyżówki Angels Goldface z Rosallą, inne drzewko z tego samego nasiennika miało pojedynczy biały kwiat, ta ma podwójny

Pozdrawiam Tomek
- zjawka
Po kwitnieniu będę szczepić albinoska tyle że nie będę obcinać zielonego bo zawsze padała....nie ma nic zielonego nawet łodyga jest biała.
To jak tylko się rozwinie wklej szybko zdjęcie
To jak tylko się rozwinie wklej szybko zdjęcie

- tom_mix
- 500p
- Od: 3 sie 2007, o 13:46
Ta albinoska to jeden z odrostów tej dużej co mi pokazywałaś?
Dark rosetta w połowie się już otworzyła 17 kwiatów a kolejnych 21 pączków czeka na swoją kolej, wieczorem jak się podniesie to zrobię lepsze zdjęcia

Maya
przy okazji zrobiłem też zdjęcie pączka Angels Goldface x Rosalla, trąbki będą krótkie, kolor ? pewnie jakiś jasny, pomarańcz/żółty/ kremowy, raczej nie różowy po Rosalli

Dark rosetta w połowie się już otworzyła 17 kwiatów a kolejnych 21 pączków czeka na swoją kolej, wieczorem jak się podniesie to zrobię lepsze zdjęcia

Maya

przy okazji zrobiłem też zdjęcie pączka Angels Goldface x Rosalla, trąbki będą krótkie, kolor ? pewnie jakiś jasny, pomarańcz/żółty/ kremowy, raczej nie różowy po Rosalli

Pozdrawiam Tomek
- zjawka
Tak to ta.Kolejna mutacja całkiem zieloja już się rozwidliła a ma ok 100 cm i widać pierwsze pączki
.
Ciekawa jestem co z tego miksu wyjdzie Po2 a może zostanie pełna i jaki będzie kolorek;-)
Dark R. bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła

Ciekawa jestem co z tego miksu wyjdzie Po2 a może zostanie pełna i jaki będzie kolorek;-)
Dark R. bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła