Ogród 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 2

Post »

To jest leśna trzmielina.... wykopałas ja z lasu? Ja na takiej szczepiłam trzmielinę szlachetną... Ale jako ozdoba ogrodu jest super ;:215
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pokarzę Wam co mnie czeka na przyszły rok.
Plany: ogrodzić , nawieść lepszej ziemi, posadzić drzewa i krzewy owocowe, zrobić warzywniak na nowym miejscy, posadzić sosny, świerki, brzozy, wiązy.
A ile z tych planów uda mi się zrobić to już czas pokaże.

Tutaj do tej pory były sadzone ziemniaki i warzywo ( pietruszka, marchew, buraczki a w tym roku jeszcze cukinia, selery i pory) Plany : na razie miejsce na same ziemniaki.
Obrazek

Puste pole . Tato na jesieni tamtego roku i na wiosnę posadził brzozy ale nie spodobało się sąsiadowi i część wyłamał i podlał czymś co spowodowało uschnięcie. Plany: najważniejsze ogrodzić się od okropnego sąsiada i posadzić sosny i świerki.
Obrazek

Tutaj może za zdjęciu nie widać ale znajduje się fundament, Kiedyś w zamierzeniach miał być kurnik mojej cioci ale plany nie wypaliły i pozostał tylko fundament. Plany: posadzenie z jednej strony tui, drzewek owocowych, krzewów, zrobienie warzywnika :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Kasiu trzemielina rośnie u mnie w brzezinie wiec część zabrałam do ogrodu . Ja do szczepienia się nie nadaje ale fajnie że u Ciebie się udaje :)
kanapl
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 19:55

Post »

Tutaj możesz zobaczyć mój sukces....to moje pierwsze szczepienie.... :heja
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p3905555
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Witaj Sylwuś ! Ale ten Twój wielgaśny skalniak robi wrażenie wow ! :tan
Przepiękne chryzantemy i cudna wiosna :) Ale to niestety idzie w drugą stronę, zaraz będzie zimno brrr Plany z działkami fajne, a ten sąsiad, to kawał drania ;:134
A może głogiem odgrodź się od sąsiada ? Samo zdrowie !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Kasiu dziękuję już idę czytać :)
Asiu skalnik poprawiany w tym roku teraz tylko czekam aż to co jest na nim posadzone ładnie się rozrośnie :) Wiem że to na zimę się ma ale czasami tak dobrze pomarzyć. Myślę że głogu szkoda bo i tak znajdzie sposób i na głóg. Jak nie on to jego dzieci, uczone od samej maleńkości nienawiści i złodziejstwa.

-- 27 paź 2013, o 13:51 --

A na koniec zostawiłam swoje kwiatki doniczkowe :)

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sylwuś, jak to by pięknie było, jak już by wiosna była, ale chryzantemy mówią co innego niestety, u Ciebie i tak pięknie :wit
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Sylwio Twój gród prezentuje się cudwnie wielkie brawa za taką pracę ;:138 ;:138 ;:138
zachwycił mnie Twój -wielkanocnik ? cudwnie zakwitł ;:oj
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit Sylwio :wit

Wow, w Twoim ogrodzie jak w ogrodzie botanicznym, wszystkie zdjęcia cudne, a plany ;:224, jak popatrzyłam na areały to podziwiam i pomyślności w realizacji życzę ;:138, z niecierpliwością będę czekać na wiosnę u Ciebie.
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Witaj Sylwio - Oj faktycznie można się głęboko zastanowić , czy to oby nie wiosna się do nas zbliża wielkimi krokami.
Zainteresowało mnie zdjęcie z tymi rurkami oddzielającymi trawnik od rabaty świetny pomysł - z czego jest ta rurka ?
Grudniki dopiero zaczynają , co niestety zwiastuję zbliżającą się nie ubłaganie zimę ,cieszmy się chwilą ;:170
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Przyszłoroczny plan dosyć pracowity oby wszystko wypaliło .Tego Ci życzę Sylwuś będziesz mieć moc roboty ,ale jaka potem będzie satysfakcja ;:168 Pięknie kwintą jeszcze chryzantemy
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Witaj Sylwuś :wit Zajrzałam dziś do Ciebie w ciągu dnia i poleciałam oglądać swoje prymule :D Moje niestety nie kwitną :( Bukszpany masz dorodne, niczym drzewka ;:oj Ja mam dwie sztuki, nie mam pojęcia, jak długo rosną, ale myślę, że nie dłużej niż 3-4 lata. To maleństwa w porównaniu do Twoich. Jeden rośnie w gazonie i tak się zastanawiam, czy nie powinnam go przesadzić.. Choć gazon nie ma dna, więc korzenie są "wolne" :wink: Dorodnych kęp chryzantem zazdroszczę - ja takich doczekam się może za 2 lata - jak dobrze pójdzie :D A jak pokazałaś tę pustą przestrzeń do zagospodarowania... ;:oj Koniecznie odgradzajcie się od sąsiada, skoro to taki wredny dziad :evil: Oj będziesz szaleć w przyszłym roku! :heja Pozdrawiam ciepło! ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Magda30
500p
500p
Od: 10 sie 2013, o 23:32

Post »

:wit Sylwus bukszpan piekny, a mega skalniak pozytywny szok ,sasiad ja tez mam takiego drania odgrodzi sie murem 3 metowym :D pozdrawiam
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Sylwuś wpadłam na półśpiąca i wyciśnięta końcem miesiąca życzyć miłego tygodnia, nadrobię czytanie jak się ogarnę czasowo kochana ;:168 ;:167

Pozdrawiam ciepło ;:168 ;:167 ;:3
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Sylwuś ;:196 cieplutko jak na wiosnę mamy! haahaa.
Pięknie Ci kwitną chryzantemki ;:108 a ogród no wiesz jak tak można mieć czysto ani jednego listka ;:306 tak wszystko porządnie wygrabione!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”