Fajnie, że nie tylko mnie ten mój "kwiatek" TAK zachwyca
trzynastka pisze:co do storczyka czasami jak mało światła to takie niemrawe kwiaty się robią
No to trochę dziwne... stał na południowym parapecie, jak każdy po przekwitnięciu i póki na nowo się nie rozwinie i każdy jest duży, ładny, nie koniecznie wysoki ale kwiaty ma właściwe, a ten jeden już kolejny raz taki.. byle jaki a jak kupiłam to był "właściwy"...
Nolinka pisze:mały pomocnik będzie pomagał grzebać w kwiatkach
Myślisz...? takie "dziewczyńskie" zajęcie go będzie kręciło? jest zbyt podobny do tatusia.. szybciej na laptopa tyłkiem siądzie niż z mamusią do kwiatków...
Tak jak obiecałam (sobie zresztą) - zabrałam się za przesadzanie skrętników, choć każdy już w pąkach... I mam kilka zdjęć, bowiem wiosna na parapetach, a za oknem dziś u mnie prawdziwa ZIMA wiało, sypało... brrrr
Tak się rozszalałam z tym rozsadzaniem, że ziemia się skończyła Choć wcale mi nie do śmiechu, bo teraz będę musiała drugi raz bajzel w domu robić a i ze znalezieniem na to czasu i chęci też średnio... No, ale te wiosenne pąki tak mnie zmobilizowały, że szkoda by było tak zaniedbać moje najulubieńsze hibiskusy i skrętniki Trudno, poświęcę się
Ty dzisiaj rozszalałaś się a ja wczoraj też mi ziemi zabrakło cudny biały skrętnik i hibiskusy dorodne mają kwiaty Co do storczyka jak na południowym to dziwnie , hmmm a jak z podlewaniem nie przesuszyłaś jak zawiązywał pączki?
Aga widać jak jestem zapóźniona z forum bo u Ciebie takie wydarzenie a ja dopiero dzisiaj doczytałam.Baaardzo Ci a właściwie Wam , gratuluję i życzę dla maluszka zdrowia.Jest słodziutki.Mam nadzieję że daje Ci trochę wytchnienia od czasu do czasu żebyś mogła się też nacieszyć np.skrętnikami.