Storczyki Valdessy Kane :)

ODPOWIEDZ
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Valdessy Kane :)

Post »

Jeszcze MM w gratisie... Kobieta to potrafi omotać sprzedawcę nawet przez internet :shock:
Awatar użytkownika
valdessa_kane
500p
500p
Od: 21 cze 2013, o 10:40

Post »

marta325 pisze:Gratisik sliczny. Uwielbiam MM. U mnie wlasnie zakwitl na dwoch pedzikach :heja
Gratulacje!
Alice 12 pisze:MM sa super tak dlugo kwitna i sa takie piekne ;:167 ;:167 ;:167
Nie wiedziałam, że to takie wytrzymałe - ile przeciętnie trwa kwitnienie?
Darka89 pisze: Marzy mi się MM, ale nigdzie nie mogę znaleźć :evil:
Także zamawiam bejbika ;:170
Haha jak tylko jakiś się zjawi nie ma sprawy.
furious pisze:Jeszcze MM w gratisie... Kobieta to potrafi omotać sprzedawcę nawet przez internet :shock:
Pewnie mieli wyrzuty sumienia :twisted: zwłaszcza, że całe zamówienie było na niezłą sumkę (bo i dla siostry zamówiłam coś niecoś)
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kurcze, faktycznie pomięta szmata :? MM niezły, bo to w ogóle piękne kwiaty, ale nie zmienia to faktu, że to co zamawiałaś powinno jednak być w stanie zdatnym do użytku, a w tym przypadku, zdatnym do życia... A tu niestety, nie wiadomo jak on dalej będzie sobie radził :(

Napisz może do nich, żeby ci ten jeden egzemplarz wymienili?
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

ja bym reklamowała.. to, że wysłali Ci MM to łaski nie robią.. gratis powinien być gratisem do zdrowych roślin a nie "pocieszajką".... skoro dorzucili Ci gratisową roślinę to znaczy, ze zupełnie świadomie wysłali Ci rośliny w takim stanie i spodziewali się, ze możesz mieć jakieś "ale".. Nawet jeśli nie chcesz wymieniać roślin, napisałabym do nich, niech nie myślą, ze ludzie są tacy głupi i niech im się przynajmniej głupio zrobi..
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
valdessa_kane
500p
500p

Post »

Coś czuję Kasia, że oni wszystkie pewnie takie mają :? dam mu szansę - może biedak sam im wskoczył do kartonu w poszukiwaniu lepszego domu :wink: - pewnie wyczuł, że mam psa ze schroniska i kota z wysypiska śmieci i że będzie tu pasował :;230
Dufin pisze:Nawet jeśli nie chcesz wymieniać roślin, napisałabym do nich, niech nie myślą, ze ludzie są tacy głupi i niech im się przynajmniej głupio zrobi..
I tak chyba zrobię :) dobry plan.

Miałam umieścić jutro ale coś nie mogę się do spania pogonić :wink: te na szczęście wyglądają dobrze :)

Czarna Madonna (trochę tylko 1 listek ma pofalowany ale niech im tam :wink: )
Obrazek

i 2 botaniki Dendrobium wardianum var. giganteum i maciupki Leptotes bicolor
Obrazek

szkoda, że nie pstryknęłam roślinek które zamówiłam dla siostry :(
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Ale piękne ;:oj zwłaszcza "Czarna Madonna" ;:138 i jaką ma piękną nazwę :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Te są raczej w niezłej kondycji ;:215 Paphio ile ma jeszcze do kwitnienia?
Nie boisz się, że to dendrobium wypadnie z doniczki? Niby ładnie wyglądają tak rosnące jak w naturze, ale w domu, to ciągle się czymś zahacza i bum. Nie, żeby źle życzyła, wręcz przeciwnie ;:306
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p
Od: 4 lis 2012, o 11:29

Post »

Darka89 pisze:Moja Mamusia całą drogę z Niemiec wiozła i był cały, a złamała jak zamykała drzwi od domu :shock: ;:306 ;:306
Jakbym widziała siebie... Rok temu jechałam pociągiem z 5 storczykami i złamałam pęd tuż przed wejściem do domu ;:145 Na szczęscie odbił później z oczka...

Szkoda, że Odontorettia Dümmerbrand przyszła w takim stanie. :roll: Pod Twoją opieką pewnie wróci do dobrej kondycji, ale mimo wszystko napisałabym do OG, w jakim stanie wysłali mi roślinę i że gratis w postaci MM nie załatwia sprawy. Nie zaszkodzi ich zapytać, czy mają w sklepie roślinę w lepszym stanie do wymiany tego egzemplarza. :) Dobrze, że reszta roślinek dobrze się prezentuje :D
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

uff.. całe szczęście, że pozostałe storczyki prezentują się znacznie lepiej, chociaż o dendrobium miałabym takie same obawy jak Janeczka :D a może gdzieś go zawiesić żeby nie było ryzyka szturchnięcia?
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
valdessa_kane
500p
500p

Post »

Spokojnie dziewczyny Dendrobium postawiłam w niezaczepialnym miejscu :D
gianna pisze:Te są raczej w niezłej kondycji ;:215 Paphio ile ma jeszcze do kwitnienia?
Madonnie to tak ze 2 lata do kwitnienia, ale chętnie poczekam bo jest piękna :)
Marta25 pisze:Nie zaszkodzi ich zapytać, czy mają w sklepie roślinę w lepszym stanie do wymiany tego egzemplarza. :) Dobrze, że reszta roślinek dobrze się prezentuje :D
Planuję coś tam do nich skrobnąć tylko jeszcze nie wiem w jakim tonie :) Jakoś coraz bardziej czuję się ugłaskana tym MM :P zwłaszcza, że jest droższy od Odontorettia Dümmerbrand
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Tańszy czy droższy powinni wiedzieć, że to co wysłali to kpina i takich rzeczy się nie robi.
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

Callanthe pisze:Tańszy czy droższy powinni wiedzieć, że to co wysłali to kpina i takich rzeczy się nie robi.
;:108 Zgadzam się, tym bardziej, że to zraża przyszłych klientów do robienia zakupów u nich. Dobrze, że chociaż MM osłodził Ci rozczarowanie. :D
Pozdrawiam,
Marta
Awatar użytkownika
Alice 12
1000p
1000p
Od: 7 lip 2013, o 19:44

Post »

Ciesz sie ze reszta zakupow przyszla w dobrym stanie ;:138
Choc nie jestem zakochana w sabotkach to trzymam kciuki za twojego, on mi sie wyjatkowo podoba ;:167
Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

Zawsze się mogą tłumaczyć, że "roślina źle zniosła podróż". Nikt nie przewidzi warunków, czy np. tego jak z paczką obchodzą się kurierzy :wink: i to będzie dla nich punkt zaczepienia.
Awatar użytkownika
Marta25
500p
500p

Post »

furious pisze:Zawsze się mogą tłumaczyć, że "roślina źle zniosła podróż". Nikt nie przewidzi warunków, czy np. tego jak z paczką obchodzą się kurierzy :wink: i to będzie dla nich punkt zaczepienia.
Fakt, że zastrzegli w swoim regulaminie, że nie odpowiadają za uszkodzenia powstałe z winy dostawcy (a byłoby to przecież widać również po kartonie), nie oznacza, że mogli wsadzić roślinę w złym stanie. Sami zastrzegli w swoim regulaminie, że przez "niedopatrzenie" możliwe jest zapakowanie rośliny chorej - wówczas należy zrobić zdjęcie i zgłosić reklamację. Poza tym, jeśli roślina nie spełnia oczekiwań, można w ciągu 14 dni odstąpić od umowy bez podania przyczyn. Tak więc bez względu na ich tłumaczenia, ryzykują że niezadowolony klient zwróci im roślinę...
Pozdrawiam,
Marta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”