Storczyki Valdessy Kane :)
Re: Storczyki Valdessy Kane :)
Jeszcze MM w gratisie... Kobieta to potrafi omotać sprzedawcę nawet przez internet 

- valdessa_kane
- 500p
- Od: 21 cze 2013, o 10:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gratulacje!marta325 pisze:Gratisik sliczny. Uwielbiam MM. U mnie wlasnie zakwitl na dwoch pedzikach
Nie wiedziałam, że to takie wytrzymałe - ile przeciętnie trwa kwitnienie?Alice 12 pisze:MM sa super tak dlugo kwitna i sa takie piekne![]()
![]()
Haha jak tylko jakiś się zjawi nie ma sprawy.Darka89 pisze: Marzy mi się MM, ale nigdzie nie mogę znaleźć![]()
Także zamawiam bejbika
Pewnie mieli wyrzuty sumieniafurious pisze:Jeszcze MM w gratisie... Kobieta to potrafi omotać sprzedawcę nawet przez internet

- kahim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kurcze, faktycznie pomięta szmata
MM niezły, bo to w ogóle piękne kwiaty, ale nie zmienia to faktu, że to co zamawiałaś powinno jednak być w stanie zdatnym do użytku, a w tym przypadku, zdatnym do życia... A tu niestety, nie wiadomo jak on dalej będzie sobie radził
Napisz może do nich, żeby ci ten jeden egzemplarz wymienili?

Napisz może do nich, żeby ci ten jeden egzemplarz wymienili?
- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
ja bym reklamowała.. to, że wysłali Ci MM to łaski nie robią.. gratis powinien być gratisem do zdrowych roślin a nie "pocieszajką".... skoro dorzucili Ci gratisową roślinę to znaczy, ze zupełnie świadomie wysłali Ci rośliny w takim stanie i spodziewali się, ze możesz mieć jakieś "ale".. Nawet jeśli nie chcesz wymieniać roślin, napisałabym do nich, niech nie myślą, ze ludzie są tacy głupi i niech im się przynajmniej głupio zrobi..
- valdessa_kane
- 500p
Coś czuję Kasia, że oni wszystkie pewnie takie mają
dam mu szansę - może biedak sam im wskoczył do kartonu w poszukiwaniu lepszego domu
- pewnie wyczuł, że mam psa ze schroniska i kota z wysypiska śmieci i że będzie tu pasował 
dobry plan.
Miałam umieścić jutro ale coś nie mogę się do spania pogonić
te na szczęście wyglądają dobrze 
Czarna Madonna (trochę tylko 1 listek ma pofalowany ale niech im tam
)

i 2 botaniki Dendrobium wardianum var. giganteum i maciupki Leptotes bicolor

szkoda, że nie pstryknęłam roślinek które zamówiłam dla siostry

I tak chyba zrobięDufin pisze:Nawet jeśli nie chcesz wymieniać roślin, napisałabym do nich, niech nie myślą, ze ludzie są tacy głupi i niech im się przynajmniej głupio zrobi..

Miałam umieścić jutro ale coś nie mogę się do spania pogonić

Czarna Madonna (trochę tylko 1 listek ma pofalowany ale niech im tam

i 2 botaniki Dendrobium wardianum var. giganteum i maciupki Leptotes bicolor

szkoda, że nie pstryknęłam roślinek które zamówiłam dla siostry

-
- 1000p
- Od: 16 cze 2013, o 15:41
Ale piękne
zwłaszcza "Czarna Madonna"
i jaką ma piękną nazwę 

Te są raczej w niezłej kondycji
Paphio ile ma jeszcze do kwitnienia?
Nie boisz się, że to dendrobium wypadnie z doniczki? Niby ładnie wyglądają tak rosnące jak w naturze, ale w domu, to ciągle się czymś zahacza i bum. Nie, żeby źle życzyła, wręcz przeciwnie

Nie boisz się, że to dendrobium wypadnie z doniczki? Niby ładnie wyglądają tak rosnące jak w naturze, ale w domu, to ciągle się czymś zahacza i bum. Nie, żeby źle życzyła, wręcz przeciwnie

Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Jakbym widziała siebie... Rok temu jechałam pociągiem z 5 storczykami i złamałam pęd tuż przed wejściem do domuDarka89 pisze:Moja Mamusia całą drogę z Niemiec wiozła i był cały, a złamała jak zamykała drzwi od domu![]()
![]()

Szkoda, że Odontorettia Dümmerbrand przyszła w takim stanie.

Pozdrawiam,
Marta
Marta
- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
uff.. całe szczęście, że pozostałe storczyki prezentują się znacznie lepiej, chociaż o dendrobium miałabym takie same obawy jak Janeczka
a może gdzieś go zawiesić żeby nie było ryzyka szturchnięcia?

- valdessa_kane
- 500p
Spokojnie dziewczyny Dendrobium postawiłam w niezaczepialnym miejscu 
Jakoś coraz bardziej czuję się ugłaskana tym MM :P zwłaszcza, że jest droższy od Odontorettia Dümmerbrand

Madonnie to tak ze 2 lata do kwitnienia, ale chętnie poczekam bo jest pięknagianna pisze:Te są raczej w niezłej kondycjiPaphio ile ma jeszcze do kwitnienia?

Planuję coś tam do nich skrobnąć tylko jeszcze nie wiem w jakim tonieMarta25 pisze:Nie zaszkodzi ich zapytać, czy mają w sklepie roślinę w lepszym stanie do wymiany tego egzemplarza.Dobrze, że reszta roślinek dobrze się prezentuje

Callanthe pisze:Tańszy czy droższy powinni wiedzieć, że to co wysłali to kpina i takich rzeczy się nie robi.

Pozdrawiam,
Marta
Marta
- Alice 12
- 1000p
- Od: 7 lip 2013, o 19:44
Ciesz sie ze reszta zakupow przyszla w dobrym stanie
Choc nie jestem zakochana w sabotkach to trzymam kciuki za twojego, on mi sie wyjatkowo podoba

Choc nie jestem zakochana w sabotkach to trzymam kciuki za twojego, on mi sie wyjatkowo podoba

Pozdrawiam Alicja.
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam storczyki!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=70001" onclick="window.open(this.href);return false;
Zawsze się mogą tłumaczyć, że "roślina źle zniosła podróż". Nikt nie przewidzi warunków, czy np. tego jak z paczką obchodzą się kurierzy
i to będzie dla nich punkt zaczepienia.

Fakt, że zastrzegli w swoim regulaminie, że nie odpowiadają za uszkodzenia powstałe z winy dostawcy (a byłoby to przecież widać również po kartonie), nie oznacza, że mogli wsadzić roślinę w złym stanie. Sami zastrzegli w swoim regulaminie, że przez "niedopatrzenie" możliwe jest zapakowanie rośliny chorej - wówczas należy zrobić zdjęcie i zgłosić reklamację. Poza tym, jeśli roślina nie spełnia oczekiwań, można w ciągu 14 dni odstąpić od umowy bez podania przyczyn. Tak więc bez względu na ich tłumaczenia, ryzykują że niezadowolony klient zwróci im roślinę...furious pisze:Zawsze się mogą tłumaczyć, że "roślina źle zniosła podróż". Nikt nie przewidzi warunków, czy np. tego jak z paczką obchodzą się kurierzyi to będzie dla nich punkt zaczepienia.
Pozdrawiam,
Marta
Marta