Pod Jesionem cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz.2

Post »

Też bym chętnie potańcowała ;:oj Ale ostatnio coś mi się nie trafia ;:145 A to najlepsza metoda na kręgosłup! ;:333 ;:333 ;:333
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Renatka, dopiero doczytałam o nawrocie choroby. Bardzo CI Kochanie współczuję, to straszny stan. Kilka razy przechodziłam rwę, ale co to jest w porównaniu do Twoich dolegliwości ;:196 Wspaniale, że masz opiekę H. i córci, to bardzo ważne. Ogrodem się nie przejmuj, za rok wszystko będzie większe a chwaściory zawsze można poperfumować roundup-em. Fajną masz tą rudą kluskę, co po ogródku pomyka na czterech łapach :wink: Co do lekarzy to chyba nie leczysz się u nas? Mogę Ci polecić wspaniałego profesora z Warszawy, neurochirurga z Banacha, który operował moją mamę i do którego przyjeżdżają ludzie z całej Polski. Mam jednak nadzieję, że jesteś pod dobrą opieką. :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja od czasu do czasu wychodzę z koleżankami i kolegami z pracy. Dlatego mi się trafia taka okazja. Pozostałe moje towarzystwo nietańczące
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuniu! Dzięki za namiary! ;:196
Gosiu! Chyba jednak muszę jakieś tańce zorganizować, bo chwilowo jeszcze gorzej się czuję ;:306
Tak czy siak zawitał w moim ogrodzie dziś w nocy biały szron na trawie, ale kobea, ostatni bastion kwitnącej roślinności poza marcinkami, kwitnie w najlepsze.
Jedyne kolory dają teraz żurawki, więc na wiosnę kolejne zakupy. Szkoda tylko, że nie ma takich piękności w niebieskim kolorku.
Chwaściory mają się średnio, bo mrozku też nie lubią, choć mam osobniki, którym chłodek nie szkodzi specjalnie. :twisted:
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Witaj kochana, bardzo współczuje choróbska. Zajrzę kiedyś jak będziesz miała gorszy dzień i tak Ci plecki wymasuje, że na zawsze przejdzie :) A tak całkiem poważnie to często masz nawroty?
Muszę przyznac, że całkiem dużo jeszcze u Ciebie kwitnie. Mi wszystko co tylko mogło już przymrozek wykończył, więc nie ma ani jednorocznych ani can, no pusto tak. Miło, że można tutaj jeszcze troszkę kolorków obejrzeć ;:333
Trzymam kciuki by bóle były jak najrzadsze.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Żurawki możęsz spokojnie rozmnożyć sama. Wystarczy urwać piętkę, wsadzić w ukorzeniacz i do ziemi w cień.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Paula! Zapraszam! ;:196 Boli dość często! A czasem to nawet nap... naprawdę bardzo ;:170
Gosiu! Rozmnażam moją pierwszą od wielu lat, ale ciągle podobają mi się nowe ;:306 Mam tera co najmniej kilkanaście, ale jeszcze sporo takich ,,koniecznie" do zdobycia. Kilka przywiozłam sobie od Mamyfrania, bo Ania dostała ,,głupawki" i ma ponad setkę! ;:306
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

U mnie kredowa glina ? są rośliny, które na tej glebie rosną lepiej niż to producent napisał na opakowaniu (choćby kosmosy, które są już wyższe ode mnie), ale wiele rosnąć nie chce wcale, albo rośnie wyjątkowo rachitycznie.

Cieszę się, że Ci się moje okazy podobają. :-)

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Reniu też mam głupawkę na punkcie żurawek i na wiosnę mogę dać ci sadzonki. Dawałam mamie i siostrze i ładnie im się ukorzeniły. :D Hmm.. i nawet nie wiem ile ja ich mam. ;:218 ;:300
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ja choruje a tu obdarowują żurawkami...aż ozdrowiałam.

Reniu co tam u Ciebie, ja wracam do pionu - pomału, bardzo pomalu ale zdecydowanie... ;:215

Po niedzieli wyśle Ci pomidorki i chabry.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Loki! Jasne, że mi się podobają Twoje roślinki ;:215 A ja też musiałam się pogodzić z faktem, że pewne mnie, a raczej mojego ogrodu nie lubią. ;:306
Aniu! Lady-r - Bardzo chętnie się wymienię, bo to wdzięczne roślinki! ;:196
Aniu! Wielkakulka Spokojnie mogę Cię obdarować już dwiema (bordowa i cytrynowa nn), a na wiosnę to pewnie i u mnie te młode podrosną, a ja lubię się dzielić.
Co do zdrowia, to jestem umówiona pod koniec listopada na konsultację w WUM-ie i mam nadzieję, że wtedy dowiem się coś konkretnego, bo na tą chwilę to bywa różnie.
Nasionka też już pakuję, więc na dniach dostaniesz (mam nadzieję). ;:196
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:196 Spokojnie nie pali się.... ;:196
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiem Aniu, ale po ostatnich problemach z myszami (straciłam ostatniej zimy ponad setkę kupnych nasion, czasem bardzo cennych) wolę rozdać innym wcześniej (tym bardziej, ze mam przed oczami kopertę z Twoim adresem :;230 )
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja przed oczami ...to zależy
jak patrze na wprost mam monitor - mało zdrowe,
jak w dół, to mam swój brzuch - mało przyjemne
chyba popatrze sobie w górę, bedzie zdrowo i przyjemnie.... ;:306
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Skoro wspomiałaś o myszach.... jedna mała szara myszka wpadła mi do piwnicy..... a tam wiadomo moje dalie :shock: .Własnie wytoczyłam jej wojnę ;:134
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”