Balkonowe zielonych palców poczynania

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
passi
200p
200p
Od: 19 mar 2014, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkonowe zielonych palców poczynania

Post »

Coś wymyślisz może puścisz przy oknie zamiast zasłon :wink: a tak serio to jak mi moje pnące się utrzymają to też mam problem.
Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 kwie 2012, o 21:50

Post »

Jeśli moja passiflora będzie rosła mi w tym sezonie tak samo dobrze, jak w zeszłym, to po prostu będę ją mocniej ciąć. No i w przyszłym roku dam jej większą doniczkę. Zastanawiam się właśnie, czy one przypadkiem nie rosną lepiej właśnie w mniejszych doniczkach? Hmmm... ;:131
passi
200p
200p

Post »

W mniejszych Basiu troszkę luzu tylko, sundaville też podobno nie lubi większych, powojnika też nie dawałam w dużą ale większą niż do reszty i też go zabrałam już wczoraj z balkonu bo wielki nie jest a kupowałam w biedronce więc był w cieple i bałam się że przymarznie mi młody pęd.
Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie tak coś mi się przypominało... Zatem jednak wstrzymam się z tym przesadzaniem :wink: :D .
passi
200p
200p

Post »

Basia miałaś lub masz może mięty smakowe? Ciekawa jestem czy są smaczne jak dotąd to ograniczam się tylko do zwykłej ale może któraś jest godna polecenia.
Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mięty smakowe? Właśnie jedna dzisiaj do mnie przyjechała :wink: . Ale maleńka jeszcze jest, więc odpowiem na Twoje pytanie dopiero, gdy ją zaparzę. Tylko o jakim jest smaku? suzuno, przypomnij! :wink: .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
passi
200p
200p

Post »

Dziś kupiłam zwykłą bo zeszłoroczna mi nie przetrwała ale nie wyglądała ciekawie, oderwałam ładniejsze pędy i włożyłam do ukorzenienia w wodę a resztę mocno przycięłam ,po przerywałam i przesadziłam.
Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie przetrwała? A ponoć można je bez okrycia na balkonie zostawić, jak szczypiorek. ;:131
passi
200p
200p

Post »

Nie przetrwała, przemarzła chyba, korzenie były czarne, przeniosłam ją w marcu do domu,przycięłam, zmieniłam ziemię ale nic nie dało, a była z nasion wysiana i pięknie mi rosła, w tym roku poszłam na łatwiznę mam nadzieję że po tych zabiegach się ładnie rozrośnie. Basiu zmykam spać, dobrej nocy :)
Pozdrawiam Ania.
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja w tym roku spróbuję przezimować szczypior (ponoć bardzo łatwe to zadanie), zioła (za namową suzuno), powojnika, wiciokrzew i cyprysa (który zeszłą zimę przeżył całkiem nieźle w tekturowym kartonie, zasypany styropianowym wypełniaczem do przesyłek).
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Szczypiorek? Taki zielony? U mnie spokojnie sobie zimuje w doniczce na parapecie kuchennym. Rozmaryn zimowal w przybudowce, bo lubi chlodniej zima, ale z nim mam problem, bo poobsychal paskudnie, ale odbil. Z innymi nie probowalam, ale trzeba bedzie...
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kingo, szczypiorek, ale taki nie z cebuli, tylko wysiewany. Ponoć zupełnie nie ma problemu z przetrzymaniem go na balkonie. Wysiałam go zatem w takiej długiej doniczce i zostawię na zimę. Byłoby świetnie, gdyby udało się go przetrzymać. :D . A co chciałabyś jeszcze na zimę zostawić?
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51

Post »

A mi któryś roku udaje się przezimować miętę właśnie. Tyle, że w mieszkaniu. Wiem, że to żaden wyczyn bo ona rośnie jak chwast. Ale dla mnie to sukces, bo wcześniej marnie mi rosła. W tym roku ją rozsadzę i spróbuję ją przezimować na balkonie.
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, to zobaczymy, Madziu :wink: . Ja też pierwszy raz się za przezimowanie czegokolwiek, prócz mojego cyprysa, chwytam. :wink:
Awatar użytkownika
arameic
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A oto roślina, której poświęciłam najwięcej uwagi, gdy znajdowała się jeszcze w skorupie nasiennej - a kiełkowała mi prawie przez trzy miesiące, o czym jednak byłam uprzedzona, bo do cierpliwych raczej nie należę :wink: . Wysiewana wiosną zeszłego roku - eugenia uniflora ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”