Moja rabatka2- perdii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja rabatka2- perdii

Post »

Witajcie Kochani ;:196 Jestem na wsi więc czuje jestem szczęśliwa :heja
Piotrze u mnie taka sama pogoda jak u Ciebie bo jestem około 12km od Ciebie :D Byłam nawet w Bartoszycach bo odwiedzałam sąsiadkę w szpitalu.Później pojechałam na rynek ale już nie było sadzonek :( Cyba było już za późno jutro M pojedzie bo ja jak przyjadę to nie chce mi się już nigdzie wyjeżdżać
Ewuni fajnie ze nadrobiłaś zaległości.Prognozami się nie przejmuj bo nie zawsze się sprawdzają.Ja jestem cały czas podekscytowana przyjazdem córki i wnucząt :( Jedynie co mnie martwi to ilość truskawek do przerobienia.Nie wiem jak mam się wyrobić bo truskawek będzie sporo :heja Na razie zebrałam około 10 kg.Dzisiaj pieliłam pomidory w gruncie jest tak sucho, że nawet nie myślałam że taka susza.Jutro do walki z nornicą dochodzi walka z mszycami.Na szczęście mszyce nie są tak trudne do zwalczenia jak nornica.
Janeczko dobrze że już powoli te deszcze Was opuszczają :heja Chryzantemy od Jatry do mnie przyszły wczoraj.Ładne sadzonki.Dzisiaj już w gruncie.Trochę biedaczki ucierpiały od gorąca w czasie drogi, ale myślę, że będą rosły.
Jadziu wnusie przyjeżdżają dopiero w poniedziałek, ale na pewno czas spędzony z nimi będzie wspaniały ;:138
Rano odwiedzę Wasze ogrody bo jestem ciekawa co się zmieniło, a teraz to już jestem zmęczona
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja tez przyłączę się do tej grupy, która sprawdziła truskawki odmianę Selva ... :;230 wylądowały w kompoście po jednym sezonie.
Moje naj !!! od bardzo dawna to Senga Sengana i inne powtarzające owocowanie ale takie, które sprawdziłam u sąsiadki na działce jakość i smak. Dopiero wtedy trafiły do mnie na rabatę - nazwy nie znam ale ważne ,że dobre.
W tym roku turkuć zmarnował mi juz 2 duże krzewy truskawek - paskuda zadomowił się w tym miejscu. mam chyba ich więcej bo w różnych miejscach szkody... ;:145
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Współczuję Krysiu Gryzonie utrudniają nam życie :evil:
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witaj Gosiu :) z rana Prześliczna jest ta Piownia"odzyskana" ;:oj Śliczne Orliki :D
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Witam na razie w słoneczną sobotę , bo ostatnio wszystkie weekendy były deszczowe . Ja dostałam kilkanaście kępek truskawek parę lat temu ,owocują do samej zimy , nie są duże ale jest ich sporo . W tym roku nawet wypuściły sporo pędów więc będą nowe sadzonki . Innych sezonowo owocujących się pozbyłam bo więcej przy nich roboty niż owoców .. Moje drugie wnuki i wnusia zawsze wpadają w niedzielę , a domowy to pomaga mi przy zjadaniu truskawek ,poziomek i jagody . Nawet nie musimy ich zbierać .zjadamy prosto z krzaczków ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Gosiu wczoraj kupiłam w ogrodniczym na tego turkucia bardzo cuchnący płyn. Można polewać otwory czynne ale właścicielka sklepu sprawdziła, że lepiej nasączyć szmatkę itp i włożyć w dziury.
To środek biologiczny na krety ale ona właśnie turkucie popędziła... ze swego ogrodu.
Oby tez moim ten zapach nie spodobał się.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu to chyba telepatycznie się dogadałyśmy a dokładnie mój M bo też dzisiaj kupił taki płyn :;230
Dzień był upalny :( W taką pogodę niestety nie nadaje się do prac ogrodowych więc wzięłam się za impregnowanie pergoli do zakupionego powojnika.Troszkę pieliłam w miejscach gdzie aktualnie był cień.
Kilka zdjęć.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Piękne Lilie, Różyczki,Naparstnice :D Irysek cudny :)
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszy mnie że komuś podobają się moje kwiatki :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Gosiu,w taki upalny dzień,faktycznie ciężko pracować,,,a ty twardzielka ;:173
Napartnice piękne,widzę w jednym miejscu rosną ,,u mnie pojedyńczo sobie chodzą ;:306
różyczki i piwonie śliczne ;:63
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,piękne masz naparstnice,bardzo je lubię,i moja piwonia jest, a ją to uwielbiam ;:168
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AniuTrzeba jakoś sobie radzić więc wybrałam chaotyczny rodzaj pracy, czyli gdzie cień tam ja pracuje. W szklarni i namiocie praca wczesnym rankiem lub późnym popołudniem.Właśnie wybieram się do tunelu oberwać wilki pomidorom.Wczoraj dałam im przestrogę żeby ładnie rosły bo Pan w innym przypadku potraktuje je kosą :;230 :;230 :;230
Marto u mnie w innych częściach ogrodu też są naparstnice,ale rosną pojedynczo.Mam tylko te dwa kolory. Czekam niecierpliwie aż zakwitnie zakupiona w tym roku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kiwi w tym roku obsypane jest kwiatami.Ciekawe ile będzie owoców. Są pyszne :D W tamtym roku miałam ich sporo,ale w tym zapowiada się jeszcze więcej owoców.Idę do tunelu dopóki słoneczka nie ma.Zachmurzyło się i wiatr się zerwał.Może w końcu spadnie deszcz.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Gosiu piękne kiwi ;:oj a jaką ty masz odmianę? ja mam Szymanowskiego i myślę, że ja już za rok może dwa będę miał pierwsze owoce. W tym roku już u siebie widziałem pierwszy kwiat, ale tutaj straszą, że jeden mi nie wyda owoców
Awatar użytkownika
dotii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 07:45
Kontakt:

Post »

Witaj Gosiu ;:196
ale u Ciebie ślicznie i bardzo kolorowo ;:63
Piękna lilia ,czy jest pachnąca ?
:wit
Mój zielony raj.
Zapraszam do mojej cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=72247" onclick="window.open(this.href);return false;
Wymienię/Kupię/Sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 53&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07

Post »

Pieknie kolorowo i pachnąco zapewne ;:138 ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”