Jeszcze raz od początku... cz. III
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Jeszcze raz od początku... cz. III
Świecznica mi się podoba
a kto siedzi na ambonie?

- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
No zadaszenie w pełni profesjonalne
Twoje kanny też godne podziwu - jak zawsze - ja niestety już z nich zrezygnowałam
A świecznica piękna - ja posadziłam swoją jesienią i widzę, że będę musiała przeznaczyć dla niej więcej miejsca, skoro tak się rozrasta.
Szkoda, że nie znasz nazwy tej róży pnącej...U mnie z pnącymi to do tej pory raczej porażka...New Dawn bardzo słabo rośnie i jest smętnym badylkiem, Jasmina nawet gęsta i obficie kwitnąca, ale raczej krzaczasta niż pnąca, Sympathie owszem wyrosła spora i nawet wlazła na górę pergoli, ale jakoś nie chce się zagęścić i jest właściwie dwoma długimi, raczej łysymi pędami z niewielką ilością kwiatów...

Twoje kanny też godne podziwu - jak zawsze - ja niestety już z nich zrezygnowałam

A świecznica piękna - ja posadziłam swoją jesienią i widzę, że będę musiała przeznaczyć dla niej więcej miejsca, skoro tak się rozrasta.
Szkoda, że nie znasz nazwy tej róży pnącej...U mnie z pnącymi to do tej pory raczej porażka...New Dawn bardzo słabo rośnie i jest smętnym badylkiem, Jasmina nawet gęsta i obficie kwitnąca, ale raczej krzaczasta niż pnąca, Sympathie owszem wyrosła spora i nawet wlazła na górę pergoli, ale jakoś nie chce się zagęścić i jest właściwie dwoma długimi, raczej łysymi pędami z niewielką ilością kwiatów...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
-
- 200p
- Od: 8 lut 2011, o 18:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Widoki w Twoim ogródku takie ho ho

Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
Maleńki ogródek Eli
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

roślina z historią ..tak jak moje Lilie Św. Józefa
Świecznica na straży domu stoi... piękna...muszę zobacz jak wygląda moja teraz he, he wśród chwastów...
...zadaszenie nad grillem pierwsza klasa...

- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Bardzo fajnie ,że masz oryginalne róże bo wszyscy się zachwycają tutaj avalon czy fairy ,a mi się tam Twoje podobają
Świecznica uwielbiam ją, u Ciebie przepięknie rośnie i kwitnie
Co do daszku to świetny pomysł,za raz inny klimacik aż się chce tam przysiąść z browarkiem

Świecznica uwielbiam ją, u Ciebie przepięknie rośnie i kwitnie

Co do daszku to świetny pomysł,za raz inny klimacik aż się chce tam przysiąść z browarkiem

- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Witajcie nocną porą

Marysiu - coś ciężko myślę o tej porze. Pytasz "a kto siedzi na ambonie?" Na wszelki wypadek odpowiadam: Dach to dzieło eMa jak i całość i oczywiście on tam urzęduje. Jeśli trafiłam jak kulą w płot, to nie śmiej się za bardzo.

Ewuniu - dopiero na wiosnę będę miała szansę spotkać tego sprzedawcę. Mnie New Dawn też rozczarował, taki okrzyczany, a u mnie też jakieś badylki wypuścił, kwiat trzyma bardzo krótko i z przyjemnością bym go wymieniła na taki sam jak ten czerwony. Jeszcze jedna pnąca przy tarasie rośnie bardzo dobrze, różowa. Oczywiście też nie znam nazwy.

Elu - a Ty nadal nic. Pogadać nawet nie można, nie mówiąc już o obejrzeniu Twoich róż. Nie przesadzaj z tymi widokami, są naprawdę przepiękne ogrody.
Misiu - nie wiem od czego to zależy. U mnie rozsiewają się astry (pierwszy raz coś takiego widzę i zobaczę co z tego będzie), z siewkami orlika walczę bez większych efektów, floksy, szarłat i wiele innych. Misiu, kiedyś pytałaś, moja świecznica pachnie, chyba miodowo..., na pewno nie śmierdzi.

Ewuniu - to jest trochę jak w tym przysłowiu: "Cudze chwalicie, swojego nie znacie, sami nie wiecie co posiadacie".
Z wybieraniem nieznanych odmian róż przez internet, to jest zawsze loteria. Sprzedawca prezentuje najpiękniejsze zdjęcia. Przekonałam się, że decyzję należy podejmować po obejrzeniu wszystkich faz rozwoju kwiatu. Bardzo często w pąku jest przepiękny, a po rozwinięciu się staje się nieatrakcyjny. Tego jednak Sprzedawca już nie pokazuje, szukam więc opinii na FO i innych portalach.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny cz.3
- Maska
- Kontakt:
Helenko no to wytłumaczę się : na ostatnim zdjęciu jest drabinka, która skojarzyła mi się z amboną dla myśliwych 

- Helios

Marysiu - całe szczęście, że miałaś na myśli ambonę dla myśliwych, a nie tę drugą...

A dzisiaj chętnych do wejścia na ambonę było więcej. Zresztą robota paliła im się w rękach.

Niestety, młotek pomylił kierunek i wylądował na paluszku młodego budowniczego. Było trochę łez ale babcia pospieszyła z okładem z żyworódki i Adaś dumnie obnosił się z ogromnym opatrunkiem na paluszku.

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny cz.3
- ra_barbara
- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Kontakt:
Helenko
jakie Ty masz piękności róże, a i te świecznice
SZOK!!!Dla mnie, bo ja skromniutko mam i raczej popularnie
Miejsce grillowania....wyyypasione
normalnie
Zadaszenie fachowo wykonane.Podoba mi się bardzo
Pomocnikom rzeczywiście robota paliła się w rękach
Fajnie u Ciebie
bardzo 

Miejsce grillowania....wyyypasione

Pomocnikom rzeczywiście robota paliła się w rękach

Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43

..wracam do Świecznicy tak to Ty masz ta pachnącą ma inne liście jak moja...dziś patrzyłam zabiera się do kwitnienia...
..a o różach nic już nie piszę bo są cudne...
- Maska
- Kontakt:
Pomocnicy pierwsza klasa! 

- Helios

Trudno jest powstrzymać się od pokazania róż, kiedy tak kwitnąco jest w ogrodzie...
Najpierw Hansestadt Rostock, zachwyca mnie coraz bardziej (kupiona jesienią ub. roku).

[Caramella, kwitnie niestrudzenie i wygląda zdrowo.

Rokoko - w ubiegłym roku dała się poznać jako praktycznie bezproblemowa róża.
Cinderella, która w ubiegłym roku udawała First Lady

I róża z wątpliwościami co do zgodności odmianowej.

Na zakończenie - niewielka ale o dużym wigorze róża Schöne Koblenzerin

Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny cz.3
- bunia79
- 500p
- Od: 25 cze 2012, o 23:27
Jejku, przeczytałam, nawzdychałam i naoglądałam się za wszystkie czasy...Cudny ogród, taki dopracowany
Widzisz?- nie tylko Ty jesteś "nocniczkiem". Też jestem na FO prawie wyłącznie w nocy, ale doba jest tak krótka, że nie wiadomo kiedy tak szybko mija.
Podziwiam Cię ogromnie za to, jak udaje Ci się nad wszystkim zapanować, chodzi mi o opiekę nad wnukami, utrzymaniem sporego pokazowego ogrodu, no i oczywiście jeszcze przecież są obowiązki domowe
Jeszcze raz serdecznie gratuluję i serdecznie pozdrawiam.
Bogusia

Widzisz?- nie tylko Ty jesteś "nocniczkiem". Też jestem na FO prawie wyłącznie w nocy, ale doba jest tak krótka, że nie wiadomo kiedy tak szybko mija.
Podziwiam Cię ogromnie za to, jak udaje Ci się nad wszystkim zapanować, chodzi mi o opiekę nad wnukami, utrzymaniem sporego pokazowego ogrodu, no i oczywiście jeszcze przecież są obowiązki domowe

Jeszcze raz serdecznie gratuluję i serdecznie pozdrawiam.
Bogusia
- Helios

Witaj Bogusiu w moim wątku. Bardzo miło jest gościć młodzież, która na dokładkę interesuje się roślinkami.

Niestety, moja młodzież ciągle nie potrafi dostrzec uroków przyrody.

Różyczka dla Ciebie...
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny cz.3
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Ja też nie jestem zadowolona że wszystkich róż
ale to jest loteria 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...