Widzę Aniu, że zairysowałaś się na całego
U mnie też zaczęły kwitnąć, ale nieustannie padający deszcz odebrał im urodę.
Zwróciłam uwagę na krzewuszki, bo mam te same odmiany
Czy nie wiesz, jak nazywa się ta o ciemniejszych kwiatach ?
Aniu, irysy przecudne, podziwiam też Twojego derenia - czy to "Elegantissima"? Ma tak ozdobne listki, że dla mnie nawet mógłby nie kwitnąć Czy on się nadaje do przycinania? A może jest mniejsza odmiana, bo ten chyba dorasta do 2-3 metrów, prawda?
Aniu, przepiękne iryski i krzewuszki! Zachwycają mnie stoję krzewy. Zauważyłam u swoich krzewuszki, ze ogałacają się od dołu i kwiaty zawiązują tylko na końcach...muszę ją przyciąć mocno po kwitnieniu..a jak tniesz swoją?
Pozdrawiam
Aniu fotki robisz wspaniałe Zazdroszczę Ci. Ja mam aparat taki sobie, ale i tak jestem antytalencie do robienia zdjęć. Moje orliki mają ładne kolory jasny róż, bardzo jasny fiolet,a na zdjęciach wszystkie są blade
[Aguś/b] moje iryski jeszcze młode,jeszcze nie wszystkie nawet mi zakwitną Aniu- sweety;Renata1962 dziękuję elsi,nie znam nazwy tej róży,a dereń jak widać kwitnie Mariolu reniuniek-Renatko; dziękuję za miłe słowa Gosiaczek krzewuszki to bardzo wdzięczne krzewiki katharos-Kasiu iryski śliczne,tak maczek zakwitł mi już w pierwszym roku MLODA1-Aniu ;Iwonko ; MORANGO-Kasiu iryski faktycznie są piękne,ja też jeszcze mama zachciewajkę na inne kolorki zuzola11-Kasiu a witaj,lepiej późno niż wcale dziękuję za miłe słowa Marysiu; Jurku chyba wiem czemu mi takie duże niektóre zdjatka wyszły,nie zmniejszyłam je gabarytowo Z mojego aparatu wychodzą duże mega, i muszę zmniejszać Anna55 Witaj,azalkami można się zarazić I zapraszam zaglądaj częściej Tosia1,tesia39-Teresko dziękuję za uznanie,lubię zbliżenia kwiatów,są takie niesamowite nemezja-Karoloinkoa mi iryski kojarzą się z dzieciństwem żółte i niebieskie IWONA1311dziękuję i ciesze się,że hostki Ci się już przyjęły ,niech ci rosną i cieszą oczy heliofitka-Iwonko niestety nie znam nazw krzewuszek Mandragora to Dereń biały 'Sibirica Variegata'.dorasta do 2-3 metrów, i można go śmiało przycinać ,ładnie się zagąszcza majowa-Iwonko ;robaczek_Poznan-Kasiukrzewuszki są śliczne,ale na razie ja nic z nimi nie robię Dopiero zamirzam w tym roku deko przyciąć Marysiu ja 5 lat temu tez zaraziłam sie hostami jak je ogladałam koziorozec-Maruś marzena06; dziękuję za miłe słowa ewamon -Ewuś ; drewutnia-Ewuś;bina12-Ewo witajcie dziewczyny ,miło mi,;:108 perdii-Gosiu dziękuję za uznanie ,ja tak w ogóle bardzo lubie lubię robić zdjatka,a aparat mam dość dobry
Trochę hostowo....Ale widzę też,że za gęsto ich posadziłam