Nowe foto - może to inne pomidorki?Ebabka pisze:Agulka11 pisze:A czemu czekasz na pasiasty - skoro ma być żółty?
zrobiłam foto, a może to nie 100/K Złoty ożarowski x Beeforange x orange strawb. F3/rusałka/agaM , bo moje na pewno mają paski ?

Nowe foto - może to inne pomidorki?Ebabka pisze:Agulka11 pisze:A czemu czekasz na pasiasty - skoro ma być żółty?
zrobiłam foto, a może to nie 100/K Złoty ożarowski x Beeforange x orange strawb. F3/rusałka/agaM , bo moje na pewno mają paski ?
Mój 178 ma zawiązane owoce na 5 gronach i widać jeszcze dwa grona kwiatowe i stożek wzrostu.ostatnia szansa pisze:O pomidorze 178 jest adnotacja, ze jest samokończący. Jako, że nie specjalizowałam się do tej pory w pomidorach samokończących to mam pytanie - ile gron powinien wydać przed zakończeniem życia - prowadzę go na jeden pęd. Jak to kończenie wygląda?
Miałam megagrona w zeszłym roku, owoce były podłużne i pyszne, choć wielkość gron nie powaliła mnie na kolana, więc nasion nie zebrałam.cyganka77 pisze: A moje megagronki mają podłużne owoce. Czy to normalne?
Ja podtrzymuje swoje zdanie, że ten Twój pomidor nie przypomina krzyżówki k100 - mam ją od 3 sezonów i jest zdecydowanie żółtopomarańczowa o jednolitym zabarwieniu. Jak bym miała po tym zdjęciu rozpoznać odmianę to wydaje mi się bardzo podobna do Striped Cavern ( też je miałam) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 8#p2762498 .Ebabka pisze:Nowe foto - może to inne pomidorki?