Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10

Post »

Wandziu, śliczna wiosna u Ciebie. ścieżka granitowa będzie się prezentować niezwykle elegancko. Pozdrawiam i lecę na podbój sklepów, a później działka i walka z chwastami.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Hej Wandziu :wit

Żurawki super przezimowały,u mnie też jedna wypuszcza całkiem inne liście w górę :uszy
Fiołeczki wyhodowane z listków pięknie ruszyły,można się w nich zakochać ;:167 Muszę dokupić dwie ładne doniczuszki,bo dwa listki puściły maluszki ;:108
Ciekawe jakie bratki kupisz ;:224 One tak pięknie się uśmiechają ;:108
Trawka trzcinnik bardzo ciekawa,muszę zanotować ;:333

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Keetee, już się nie mogę doczekać tej kostki, ale wiem, że bęzie to trwać w nieskończoność, bo M sam będzie układał, a on przecież pracuje, a więc zostają tylko wieczory i weekendy. No ale ważne, by zacząć, to potem już jakoś pójdzie.
anastazja, ja jeszcze mam sporo liści do wyzbierania, ale zostały głównie pod siatką i pod iglakami, bo stamtąd trudno powyciągać. Zastanawiam się ciągle nad kupnem dmuchawy, ale jeszcze się ostatecznie nie zdecydowałam, bo i tak z tymi wydmuchanymi lisćmi trzeba potem coś robić.
Bozunia, poruszyłaś ważną sprawę tego wypychania się żurawek. One tak podobno mają, nic się na to nie poradzi i po 3 latach trzeba je po prostu rozsadzać. Mnie to nawet pasuje, bo z jednej robi się kilka sadzonek i zapełniam nimi puste dziury między roślinami. Włąsnie się do tego zabrałam :D
Renata1962, dziękuję za odwiedziny. Teraz u wszystkich zrobiło się cudnie. Wiosna buchnęła z całym impetem :D
jode22, żurawki wszystkie pięknie odbiją, nie martw się. Ja też mam niektóre całkiem klapnięte, ale już wychodzą z nich młode listeczki. Poobcinałam u wszystkich stare liście, żeby ładnie wyglądały. Szybko wydadzą nowe. Chciałam się zając ich rozsadzaniem, ale jest tak zimno i deszczowo, że mi się odechciało.
leszczyno, pewnie szalejesz u siebie na nowych włościach i jesteś bardzo zapracowana. Tym bardziej mi miło, że o mnie pamiętałaś.
stefanku, ja także czekam na róże, bo teraz to ten mój ogród jest bardzo mało kolorowy. Dopiero w czerwcu będzie weselej :D
beata68, ja na podboju sklepów byłam wczoraj z forumką April. Ludzi mnóstwo. Pełno samochodów. Ceny wygórowane. Muszę to odczekać kilka dni i spokojnie kupię, co trzeba. Miłej walki ci życzę, kochana.
Annes77, wyobraź sobie Aniu, że wczoraj byłam w centrum ogrodniczym i nie zastałam ani jednego bratka. A tak się na nie nastawiłam, bo nie mam czym donic obsadzać. Kupiłam tylko kilka lobelii i wilczomlecz Diamond Frost. Może po weekendzie coś jeszcze dokupię.

Odwiedziły mnie kilka dni temu Francesca i Justi. Przywiozły "miskancik", który ważył około 50 kilogramów. To Strictus od Justynki. Widać po jego wymiarach, jak wielkie serce ma Justyna. Na zdjęciu to on wcale taki wielki nie wygląda, ale w rzeczywistości to ho, ho... Mój M załadował go prosto z samochodu na taczkę, a potem przywieźliśmy na miejsce docelowe. Teraz już sobie siedzi w ziemi i wypuszcza nowe ździebełka. Justynko, dziękuję ci jeszcze raz za podarunek.
Obrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

A wczoraj była u mnie Jola-April. Najpierw razem zrobiłyśmy zakupy u Kal... Jola kupiła więcej, a ja tylko kilka jednorocznych sadzonek. Chciałam bratki, ale nie było nic a nic. Do koszyka trafiły więc lobelie, wilczomlecz, Million Bells i powojnik Alionushka.
Potem była przemiła pogawędka z nowo poznaną forumowiczką, jak zwykle za krótka No i oczywiście rozmawiałyśmy ze sobą, jak byśmy znały się od dawna. To naprawdę fenomen. Jola obiecała, że mnie jeszcze nie raz odwiedzi i cóż, pozostaje mi jej wierzyć :D
Dostałam od Joli piękny podarunek. Powojnik Justa. Mam już jeden i Jola kupiła mi do niego towarzystwo, żeby razem wyglądały bardziej obficie. Ponieważ ten pierwszy mam w donicy, to i ten drugi też chyba powędruje do drugiej donicy i będą stały obok siebie ramię w ramię.
A propos, to gdy była Agata-Francesca, to ku mojemu przerażeniu odkryła na moim powojniku mszyce. Ledwo niedawno śniegi zniknęły, a te paskudztwa już zaczęły obłazić nasze kochane roślinki. ;:oj
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Ojej, spotkać się z Wami, z Tobą, Franceską i Justi - marzenie ściętej głowy ;:224.
Bardzo jestem ciekawa Twoich doniczkowych i nie tylko poczynań, choć jeszcze trochę trzeba na nie zaczekać. Ale, że będzie pięknie, jakoś jestem dziwnie spokojna... ;:224.
Boso - oczywiście, wszystkie nerwy są uziemione i człek od razu spokojniejszy ;:306.
A po kamieniach - dodatkowy gratisowy masaż stóp ;:oj.

Wandeczko :wit - Jagoda
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu, czytam że ostatnie dni obfitują w spotkania - to bezcenny czas, prawda?
Ja jutro czekam na Kasię-magentę, ale jak tak dalej będzie padać, to nie wiem, czy zdołamy obejść ogród...
Piękne zdjęcia!
Weekendowo pozdrawiam,
A
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Wandziu, mszyce już są, a czy czosnek posadziłaś w końcu? ;> Wtykaj dosłownie wszędzie!
Odnośnie ostnicy, pisałaś u Bozuni, że to dobry pomysł zabierać ją na zimę do pomieszczenia. Ty tak postępujesz? Czy zostawiasz je po prostu z okryciem lub bez?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Jagi, ty to mnie zawsze rozśmieszysz. Masaż stóp! No tak, we wszystkim trzeba znajdywać pozytywną stronę. Mam pod biurkiem takie drewniane ustrojstwo do masażu stópek, ale kamienie są zdecydowanie skuteczniejsze :;230
Aguniada, no tak myślałam, że u ciebie też bez spotkania się nie obejdzie. Pogoda niestety, nie sprzyja łażeniu po ogrodzie, ale za to w chałupie można sobie spokojnie pogaworzyć i nic nie rozprasza :D Chociaż ja wolę, żeby rozpraszało :;230
Pacynko, ten powojnik z mszycami to w donicy stoi. Nawet nie pomyślałam, żeby tam wetknąć czosnek. Ale zrobię to, zrobię... jak tylko przestanie padać ;:108 Stipy, kochana, to ja mam w gruncie i właściwie nie liczyłam na przetrwanie, ale mnie mile zaskoczyły. Gdy kiedyś kupię następne, to je wsadzę do donic i potem zabiorę do garażu dla bezpieczeństwa. :)

U mnie na razie głównie zielono. Mniejsze i większe kępki rozmaitych liściaków. Kolorków raczej maleńko i nieśmiałe.
Jako jedna z pierwszych kwitnie gęsiówka macedońska. Malutkie ma te kwiatuszki, ale ponieważ są tak wczesne, więc je lubię.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Traweczki - kępeczki :D
Obrazek

Czekam na te moje kilka nowych tulipanów. Będzie niespodzianka, bo to są biedronkowe :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Żurawka Blackberry Jam
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Wanda! Jakie piękne fotki!!! Zauroczonam!
Te tulipany z bergenią w tle - miodzio! Modrzew, kropelki, żurawka! Jak ładnie!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Piękna wiosna w Twoim ogrodzie Wandziu, zieleń taka soczysta, szafirki w roli głównej dają cudny pokaz. Tulipanki za chwilę rozkwitną, one są zawsze dopełnieniem wiosny. Ja tak czekałam na długą majówkę, a tu tak deszczowo.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Wandziu, co Ty robisz,że Twoje szafirki są takie ogromne ;:223
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Wandziu zerknij do mojego wątku... ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Hej Wandzia,
No to już wiem, że nie kupiłaś żadnej różyczki, pewnie wszystkie dostepne tam odmiany juź masz :wink:
Strictus, tfu, tfu :wink: pokaż go za miesiąc...rok temu o tej porze miał juź pół metra świeżych przyrostów i był bardziej "wyględny"...na zdrowie. Poszedł w dobre ręce.... ;:108
Ciekawe, jak u Joli przyjmie się ten drugi, z podziału... ;:173
Pozdrawiam
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

A moje szafirki są trupio blade ;:145 Co mam zrobić, żeby były szafirowe? Uwielbiam przywrotnika za "chwytanie" kropli :wink:
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Wandziu wczoraj właśnie pokazywałam Zbyszkowi przywrotnika i te krople na jego liściach,
Bardzo szybko zazieleniło się w ogrodzie, czy wszystkie roślinki zaczęły współpracę? U nas perowskia i barbula jeszcze nie daje oznak życia ale one podobnie jak budleja późno startują .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”