Witajcie

...jak było słońce ...upalnie i duszno ...nic robić się nie dało na patelni ...teraz z patelni zrobiło się bagnisto ...ale dzisiaj trochę powyrywałam zielska , które zawsze rośnie na potęgę w tym - jak to
Agunia/
Aguniada mówi - rabata wstydu - u mnie zaś -zakątek wstydu

...bo i takowy u mnie jest - ale jak wyplewię - to i owszem - jest do pokazania .
Jadzieńko ...

..ja z wszystkiego rada ...

....dziękuję

...
Gosiu...niech Ci się przyśnią najpiękniejsze kwiaty z mego ogrodu ...a zwłaszcza róża - starowinka licząca lat ...

...ma upojny zapach ...nie spotykany już dziś u róż .
Kasiu...ależ oczywiście ..aczkolwiek tylko wirtualnie ....drzwi , bramki , furtki - tudzież mój ogród zawsze jest otwarty dla Miłych Gości ...

. Jednak żywię nadzieję , że być może kiedyś będzie nam dane wypić kawkę w realu ...
Dziękuję za podnoszące na duchu słowa

...ten aparat dopiero testuję ...różnie wychodzą fotki ...na 342 dzisiaj zrobione wybrałam tylko kilkanaście , z których jestem zadowolona - ale to jeszcze nie to , co chciałam uzyskać .

.
To
Geranium Summer Skies i mnie zauroczyło ...mam jeszcze dwie odmiany , które uwodzą swymi małymi , ale jakże pięknymi kwiatkami ; Laura i Double Jewel .
Jadzieńko...przetacznik Minuet w rzeczy samej rośnie powoli ...ale ja pomimo ,że mam go trzeci rok , to go dwa razy dzieliłam ...ale słabo rośnie - to fakt ....no i ma tylko 30 cm ...
Miło mi Ciebie gościć

...nie wyobrażam sobie - siebie - bez net-u .
Krysiu...miło mi , że oczko Ci się podoba ...ale mam nerwy , bo woda zamulona , pełno karasi sporych i w dodatku nie mam lilii ( chyba Ci już o tym wspominałam ).
Zazdroszczę Ci w sensie pozytywnym tego żwiru i mnie by się przydał ...ale chyba z 5 ton

...tylko skąd kasę na to wziąć ?
Uwielbiam wodę i rechoczące żaby wieczorem ...to było moim marzeniem - mieć własne oczko . Tylko roboty co rok z nim coraz więcej ...dużo roślin muszę jeszcze usunąć /przesadzić wokół niego i odsłonić ...bo szybko hosty , jak i liliowce żółte zawładnęły dużą część .
Pozdrawiam serdecznie
Aniu witam Cię serdecznie w moich skromnych , zielonych progach

...miło mi , że Ci się u mnie podoba - dziękuję i zapraszam w każdej chwili

...wkrótce i Ty będziesz na swoim i profesjonalnie zajmiesz się projektowaniem swego zakątka zieleni .
Niech zdrowo rosną ...ja również dziękuję , polecam się na przyszłość ...może kiedyś i ja od Ciebie coś zechcę - tylko sił już coraz mniej na orkę w ogrodzie ...a trawnika już nikomu się nie chce przekopywać .
Danuś...myślę , że już nie długo zobaczysz w realu ...żeby wtedy coś kwitło - zanim Ty zdążysz się wybrać .
Pod altanką nie jest wygodnie - róża się rozcapierzyła -...raczej tuż przy rabacie pierwiosnkowej ...tam i oczko widać i słychać szum wody .
Cieszę się , że Ci lepiej , słysząc plusk chłodzącej wody ....z fontanny . A jak tam rumień ?
Buziaki nocne

...jak zwykle mam teraz wolne

.
No to wrzucę to i owo ....
Moje własne pelargonie i lobelia z siewu ...

Róża pienna ' Rosarium Uetersen ' ...zakochałam się w tej róży ...bogactwo " napakowanych " kwiatów .
' Bonica 82 '...dopiero od tej wiosny ...ale piękna ...
' Chopin ' & ' Stephanie Baronin zu Guttenberg '
Róża Grand Hotel

Geranium ' Double Jewel ' & Campanula punctata 'Pantaloons'
Paul Scarlet
Moje błękitne motylki ...Clerodendrum ugandense
Clerodendrum Thomsoniae .
Pierwszy Hemerocalis ' Moonlight masquerade ' .
I to na razie było by na tyle ....