Mój ci on 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci on 2

Post »

Mireczko witaj :wit ;:196 Widzę że będziemy obie pokazywać zimą lato ;:138 Piękna trzmielina ja posadziłam wiosną ,może na przyszłą jesień też będzie taka ;:138
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Romciu dobrze,że tu spotkamy się ze zrozumieniem :D
Grażynko,kliknęłam,żeby poczytać o nim i doczytałam o kępie 30cm :roll: Jeżeli jest,jak mówisz,to ja się cieszę,u mnie miejsca dużo.Tylko martwię się,że wykopałam go i nie mam na niego pomysłu i leży ;:202 Może przesadzony o tej porze nie obrazi się :roll: Jutro o niego zadbam ;:108
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mirko oj dobrze że zajrzałam do Ciebie słowo daje nie wiedziałam że jest groszek wieloletni...
a ja tak lubię groszek...będę szukać sadzonek ...
...zdziwiłam się bardzo czym mogłaś zainteresować w moim skromnym ogródku... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Misiu masz śliczny ogród i dużo roślin godnych zainteresowania uwierz mi na słowo :wit
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Rojniki, rojniki w kamieniach rozczuliły mnie u Ciebie Miriamku.
Kielisznik i u mnie wysoki nie był. Groszek bylinowy też mam, bezproblemowy jest ale nie pachnie. Natomiast silniejszy jest i ma większe kwiatostany. U mnie blado i ciemno różowy.
Pokaż mi Mireczko cytryniec chiński ? Po maki będę się uśmiechała przed zlotem ale po cytryńca przede wszystkim :D
Swoje clematisy wiosną podlewam rozcieńczonym nadmanganianem potasu. Kupuję ją w aptece (małe torebki proszku ). Rozpuszczam i podlewam. Lubią to ;:215 . Zasugerowałam tę kurację dalszej mojej sąsiadce, u której zaczęły więdnąć bez powodu (uwiąd może ? ) i niedawno mówiła mi, że odżyły ;:215 . Spróbuje ze swoimi - trzymam kciuki wiosną.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O,dzięki Mariola,zrobię tak,bo cierpię niewymownie,nie mogąc doczekać się bujnych powojników ;:174 A oglądanie burzy kwiecia u innych jeszcze to potęguje(czemu ma udawać,że zazdrość jest mi obca?) Że nie dowiozłam ci tego cytryńca do Sulejowa też odchorowałam,ale to przez to,że zleciłam załadowanie roślin córce a on stał kroczek dalej.BĘDZIESZ GO MIEĆ!!!
Misiu,poszukam zaraz zdjęcia tej roślinki u siebie i pokażę ci.Ona ma takie śmieszne torebki na wodę z liści Obrazek

Obrazek
To jest ta roślina Misiu,może przy okazji zidentyfikujesz?Wydaje mi się,że ją masz.Rozsiewa się niemiłosiernie ;:202 A groszek wieloletni na pewno spotkasz w sklepie z nasionkami.Zobacz jak to jest,człowiek czasami taka fachura się czuje a ileż jeszcze nie wiemy ;:219
W ogrodzie nie robię nic z braku czasu,cebulki kupione we wrześniu nadal leżą w torebkach foliowych.Jedną szlag trafił,dwie podejrzane,na co ja czekam ;:124
Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Mireczko, u mnie clematisy nie chcą wcale rosnąć. :cry: Dam im jeszcze szansę w przyszłym roku.
Zapisałam - nadmanganian potasu do clematisów. Dziwne, ale Mariola na pewno wie, co pisze.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

I ja zapisałam nadmanganian potasu :D U mnie clematisy rosną tak "połowicznie"; jedne rosną i kwitną, a inne zupełnie nie (rachityczne i dopada je uwiąd) - nie wiem, czym to tłumaczyć...miejsce, towarzystwo, odmiana?
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Mireczko ta roślina, o której piszesz Misi, to szczeć.
Muszę i ja zaopatrzyć się w nadmanganian potasu. Moje klematisy, jak do tej pory, mizernie wyglądały. Mnie również marzy się burza kwiatów na nich.
Pozdrawiam Hala
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Miriam :wit
Jak to dobrze, że znowu jesteś ;:215.
Czuję, że na wiosnę cały zapas nadmanganianu potasu zostanie z aptek wymieciony przez miłośników klematisów. Ja tez go kupię. Czytałam gdzieś o tym sposobie, ale potem... róże opanowały łeb, a marne powojniki spisałam na straty ;:219.

Duża buźka, Miriam - Jagoda
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

E tam... U mnie nadmanganian nie pomaga. Nie zauważyłam różnicy. I tak niektóe clematisy padają na uwiąd, i tak.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O.jak miło widzieć gości u zapracowanej rolniczki ;:cm Sukcesywnie nadrabiam zaległości forumowe.Sezon zwalnia,więc i wątki się zatrzymają.
Halinko,ty zdaje się też jakiś czas nie bywałaś na forum?Fajnie,że już jesteś :wit Szczeć mówisz,mam :roll: Sezon obowiązkowo zaczynam od niszczenia jej siewek :evil:
Nowy sezon będzie sprawdzianem na wiarygodność Marioli :wink: Procentowo ocenimy,ile clematisów odzyskało werwę po nadmanganianie potasu ;:108 Mam nadzieję,że rubryka "padnięty" będzie pusta :roll:
Dobrze rosną te z grupy viticella,tangutica,ale wielkokwiatowe zachwycają bardziej.
JagiS,jakże ciekawa jestem tych róż,co to ci łeb w tym sezonie opanowały ;:333 I nie tylko.Zagłębię się już niebawem w twój przesympatycznie pisany wątek :D
A Wandeczka już na zawsze będzie mi się kojarzyć z moim wiązem Wredei.Radziłam się jej,w momencie kupowania :D Kurczę,jak ten twój dąb ma na imię?Jasne,Czesław :D
Helenko,nie marudż,że clematisów nie masz zjawiskowych!Wtedy już nikt by o moim wątku nie pamiętał,tylko hortensje twoje i clematisy podziwiał ;:302
Wczoraj rozpoczęłam wizytę u Gajowej,znikam więc w jej wielki ogród,gdzie podobno nadal za dużo trawnika :D Nie przesadż ,kochana,żeby z kocem było gdzie się rozłożyć :wink:
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przewidując wiosenne niedobory nadmanganianu potasu w aptekach ,dokonałam zakupu już teraz:D
Obrazek
Spodziewałam się tam znależć jakieś proporcje w stosowaniu,ale doczytałam tylko w jakim celu się go stosuje(oni nie wiedzą ,że służy powojnikom ;:185 )Więc gdyby ktoś miał wypróbowane,to poproszę...Za kwitnienie wzięły się dwa kolejne bielunie.Nie mam już nawozu,więc od razu to widać.Trąby smutno zwisają,szybko przekwitają.Nie to,co dobrze dokarmione :roll:
Obrazek
Dla porównania;
Obrazek
Po przymrozkach zabieram czasami chryzantemy z cmentarza na przechowanie i jeżeli przez zimę ich nie zmarnuję ,jesienią cieszą oko w ogrodzie lub w donicy
Obrazek
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nadrabiam czytanie wątków,podziwiam zadbane ogrody,czytam o wrześniowym sadzeniu cebulowych i ze smutkiem spoglądam na moje wrześniowe zakupy :cry:
Obrazek
Ileż ja razy planowałam już to posadzić, no nie wyszło ;:223 Trzy odejdą na pewno,te,które już niebieskiego kolorku nabrały :?
Mój ci on cz. 3
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

No, faktycznie, pleśń Ci pożera cebule ;:174.
Ja się dziś zmobilizowałam i wszystkie swoje nareszcie posadziłam. W sumie zajęło mi to kilkanaście minut. A sprzątanie ogrodu ciągnie się całymi dniami...
A kiedy Ty, biedaku, nadrobisz swoje zaległości, ogrodowe i forumowe?
Tym bardziej, ze do każdej z tych czynności podchodzisz kompleksowo, a nie po łebkach.
Pytasz o róże. Wzięły mnie na całego. Przez pół lata rozdawałam i wyrzucałam rośliny, żeby zrobić miejsce dla nowych róż. w sumie przybyło ich 14, a wiele musiało zmienić miejsce. Same nazwy pewnie niewiele Ci powiedzą. Mam nadzieję, że wiosną pokażą swoje walory i wtedy się nimi pochwalę.

Powodzenia i ;:196 Jagoda
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”