Fraszka_1 Natalio dziękuję bardzo

Ja to nie mam faworytów, cieszą mnie wszystkie te które wykazują choćby maleńką chęć współpracy
Filigranowa27 Pati oczywiście, że się pochwalę

zwłaszcza, że zimę chyba już przetrwa i nawet rośnie, nie mówiąc o kwitnięciu
AliWas Alinko fiołki nie do końca u mnie takie fantastyczne

więcej liści niż kwiatów, no może w tym roku będą bardziej łaskawe
Arkadius121 Arku dziękuję bardzo za pochwały. Czasami widząc ceny Vand i innych storczyków botanicznych łapię się za głowę... co mnie podkusiło aby się w nich zakochać

Często można kupić coś ciekawego i po przystępnych cenach tu na forum.
Oj, nie śmieję się z Twojego skojarzenia liści ludisi z wzorem materiału

bo coś w tym jest...dla mnie to taki delikatny aksamit, który dodatkowo skrzy się w słońcu.
Renata1962 Renatko takie mikrusie roślinki to też moje ulubienice, marzą mi się jeszcze ze dwie takie maleńkie peperomie
Kelpie dziękuję

tak nie pomyliłaś się scilla to Cebulica lub Ledebouria mnie też urzekły te łaciate listeczki

Lacunosy jak dla mnie kapryśne raczej nie są, ładnie i szybko (niektóre chyba nawet za szybko

) rosną i kwitną bardzo chętnie.
Jutka Peperomie kwitną tak jak widać na zdjęciu. Kwiatostan peperomii to cienki i dość długi kłos złożony z bardzo maleńkich, zielono-kremowych i bardzo ciasno ułożonych maleńkich kwiatków. Zatem kwiatki jako takie nie mają wartości zdobniczej bo praktycznie ich nie widać, natomiast uroda kłosa to rzecz gustu. Kłos jest jednak typową cechą tego rodzaju roślin. I chyba bardziej dla listków niż dla kwiatów lubimy peperomie
elcia1974 Elu dziękuję bardzo, tak ze zdrowiem to już nawet bardzo dobrze. A zdjęcia rozkwitniętych kwiatów scilli właśnie zrobiłam i zaraz je zobaczysz
Blueberry Natalio to już nie kolekcja fiołków bo zostało ich niewiele

a o życie grudnika walczę i mam nadzieję, że jak przyjdzie wiosna to on dopiero pokaże co potrafi
madusia Madziu bardzo dziękujemy za pochwały
Bazyliaa Anetko witam i zapraszam częściej
Teraz będzie bardziej kolorowo
dla Pati
Peperomia prostrata
dla Eli scille jak widać na zdjęciach jakichś większych różnic to raczej nie ma
Scilla violacea
Scilla pauciflora
Dziś
hoja lacunosa Giant wygląda tak
A to mój
tłustosz zimową porą obecnie, ma jednego kwiatuszka