Moja mała "dżungla" - part IV

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part IV

Post »

mniodkowa, hibiskus ten nadaje całkiem nowy wymiar słowu żółty :lol:
Po raz kolejny rozpaliłaś moją ciekawość odnośnie stołecznej nowości. ;:108
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:oj Ależ jestem ciekawa Twoich stolicznych nowości. :tan Szkoda, że jeszcze nie ma zdjęc. ;:14 Ale poczekam ;:65
Nigdzie się nie wybieram... jeszcze. ;:306
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Piękny hibiskus...napatrzę sie na niego:), bo u mnie one się nie trzymają...ale kwiaty ich uwielbiam....jak bylam w palmiarni w Gliwicach to tam były drzewa hibiskusowe z 15 metrowej wysokosci...cudne. :wit
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Dziękuję goście za wizyty ;:cm
Ela - ależ ja Cię w błąd wprowadziłam! Ty mi o lesie zamiokulkasowym, ja też o nim pomyślałam, aby kupić ze 2-3 sadzonki i w jedną doniczkę wsadzić ;:224 ale w LM to ja widziałam sansewiere ;:219 a nie zamiokulkasy ;:14 ale wczoraj to ja jeszcze mgłę w oczach miałam ze zmęczenia, więc może mi wybaczysz...?
masik pisze:Hibka zazdraszczam

Madzia, byłam w OBI, widziałam też takie żółte hibki jak sobie kupiłyśmy - i też miały gdzieniegdzie takie... morelowe te kwiaty :shock: jest więc szansa, że i Twój kolejne pąki rozwinie na inny kolor
Nolinka pisze: Oto kolejny dowód na niezwykłość hibiskusa: kupujesz inny kolor, a on się zmienia na inny.

no właśnie :tan mój pełny z 1 strony też bywa słonecznie żółty/pomarańczowy ;:32
hen_s pisze:Prawdą więc jest, że faceci nie są mocni w rozróżnianiu i dokładnym określaniu kolorów.

;:306 a to mi przypomniało właśnie sytuację w domu sprzed kilku dni - wyjęłam świeże ręczniki kąpielowe, M poszedł do wanny i krzyczy który jest jego? na co ja, że zielony (a drugi był niebieski); przychodzę po chwili a ten wyciera się... niebieskim :shock: więc pytam się "to jest niby zielone?" a ten mi uparcie, że tak! to ja pytam "a tamten to jaki?" a on... "morski!" ;:154 a zaznaczę, że był no NIEBIESKI ;:306 a tamten zielony to taki prawdziwy zielony, chyba nie sposób pomylić jak w domu tyle kwiatów? ;:306
jola1313 pisze:A ja byłam w Kaufl.ale w Augustowie niedawno.I nie było przecenionych

yhym, czytałam o Twoim nieudanym wypadzie ;:168 u nas też nie ma przecenionych, za kilka dni podjadę wracając z pracy, bo te co stoją teraz w pąkach będą już... bez rozwiniętych kwiatów ;:306

* na pewnym ryneczku, gdzie serwują idealną dla mnie chińszczyznę ;:224 obok był sobie sklepik i na wyprzedaży... stefanois :tan 10zł, no i nie wziąść? (listki niektóre już jasne, a 2/3 kwiatków mi odpadła podczas przesadzania dzisiaj)

Obrazek

* potem M przy okazji wojaży po marketach zapytał (jak mi się w LM oczy zaświeciły na widok TYYYYLU storczyków) czy chcę? no to ja chcę ;:108 w IKEI więc... za 15,99 ;:224

Obrazek

Obrazek

* no a że w IKEI były też inne cuda, więc spodobała nam się bezduskusyjnie haworthia ;:167 ma pełno przyrostów i jest dość spora, a kosztowała 9,99 :heja

Obrazek

Obrazek

No i to tyle. I jak się podobają moje połowy?
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj, podobają się!! ;:oj

Szczególnie storczyk bo kwiatuszek piękny w kształcie i kolorze.
Ale też Haworthia limifolia - śiczna, zwarta, zieloniutka. Ekstra! ;:333
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Pewnie, że się podobają ;:oj Na maluszka Haworcjowego to ja już się piszę ;:224 Znaczy się ;:80 o niego ;:196
Ja stefanka uznaję za roślinkę z tzw. wyższych sfer (gardenia, medinilla i inne tam arystokratki ;:306 ) więc
sama raczej się za niego nie biorę, ale Twojemu kibicowac będę gorąco. ;:215
Storczyk fajny "taki pasiatek" ;:303
A jeżeli chodzi o Twoje zakręcenie zamkowo- sansewierkowe to nie ma sprawy ;:cm Do LM i tak się nie wybieram. ;:306
A ten mój wymarzony lasek zamiokulkasowy to będzie kilka doniczek stojących obok siebie.
Tylko jeszcze nie wiem kiedy to będzie, bo w portfelu chwilowa "dziura". ;:223 Dobrze chociaż, że "zamki" raczej niedrogie.
Ale doliczyc jednakowe ceramiczne doniczki i już koszt wzrasta. :evil: Ale, jak to mówią za marzenia się nie płaci, więc
trzeba marzyc. :tan
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-h-n

Post »

Piękne nowości a haworthia to och i ach ;:167 ;:167 ;:167 ;:303 ;:303 ;:303 pozdrawiam cieplutko :wit
x-i-a
---
Od: 23 wrz 2009, o 12:58

Post »

Aga - coś nie uprzedzała, że w Wawie będziesz?
Na kawkę byśmy się umówiły ;)
A ten Twój hibiskus to może być pomarańczowy jak słońca dostanie. Tak mi się wydaje.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

ixeska pisze:Aga - coś nie uprzedzała, że w Wawie będziesz?

Ewcia, no toż uprzedzałam, że pojadę sprawdzać, czy pałac chamstwa stoi ;:306 w naszej "piwnicy" pisałam ;:108 Ale dobrze wiedzieć, jak kiedy będę się wybierać, to wezmę Cię pod uwagę ;:304
ixeska pisze:hibiskus to może być pomarańczowy jak słońca dostanie.

a to tą opcję można wykluczyć ;:306 bo w ostatnim tygodniu (a minęło kilka dni między tamtymi żółtymi kwiatami a tymi morelowymi) ja słońca w Suwałkach na oczy nie widziałam ;:222
elcia1974 pisze:stefanka uznaję za roślinkę z tzw. wyższych sfer

ja też wiem, że jeśli on u mnie zechce rosnąć, to ja chyba jaką imprezę zrobię? ;:202 dlatego szukałam w dużej przecenie, bo żal wywalić 37zł, jak np. widziałam w LM zdechnięte, miernoty i 1/2 ceny od 37 :shock: to ja za 10 kupiłam ładną roślinkę, zmiana klimatu mu chyba zaszkodziła jak poczytałam, bo listki już niektóre nieciekawe no i kwiatki odpadają, ale tego się spodziewałam ;:222
elcia1974 pisze:Ale doliczyc jednakowe ceramiczne doniczki i już koszt wzrasta.

no tak, mi sansewiere i zamiokulkasy podobają się najbardziej w ceramice ;:215 a ta nie za tania... No więc ja chytrzejsza ;:306 chciałam kupić kilka i w jedną upchnąć, w końcu mi została taka spora po przesadzaniu tego zdechlaka...
hen_s pisze:Haworthia limofolia

o! i nazwa się przy okazji znalazła ;:196 już na patyczku zanotowałam, dziękuję.

Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

Haworthia limifolia.

Źle wystukałem literkę, przepraszam.
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
x-i-a
---
Od: 23 wrz 2009, o 12:58

Post »

mniodkowa pisze:no toż uprzedzałam, że pojadę sprawdzać, czy pałac chamstwa stoi ;:306 w naszej "piwnicy" pisałam ;:108 Ale dobrze wiedzieć, jak kiedy będę się wybierać, to wezmę Cię pod uwagę ;:304

a to tą opcję można wykluczyć ;:306 bo w ostatnim tygodniu (a minęło kilka dni między tamtymi żółtymi kwiatami a tymi morelowymi) ja słońca w Suwałkach na oczy nie widziałam ;:222

;:304 jak ;:304 ale mogłabym Ci podpowiedzieć kilka fajnych miejsc roślinno-maniakowych, a nie jakieś tam LM ikee czy inne
A słońce to miałam na myśli w lato on-line (bezpośrednio) ;:oj
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Kontakt:

Post »

Ja już stoję w kolejce po Haworthię. Czy mogę wybrać przyrościk? ;:333
x-mm-x
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 paź 2010, o 10:28

Post »

Kochana, taki M. to skarb :lol:

Mój G. to tylko się krzywi na widok kolejnych "badyli", jak on to mawia :;230
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

I co z tego, że sobie kupiłam ładne kwiatki i powinnam się cieszyć? jak wczoraj znalazłam na kalanchoe w kuchni mszycę ;:oj było zbyt ciemno więc tylko tego kwiata wykąpałam, a dziś poszłam oglądać i siedzą mendy już na kilku kwiatkach ;:14 mało tego, z tego parapetu pobierałam szczeki smużyny i wyniosłam na salon... i co? właśnie chyba z tej smużyny mi rozlazło się... po dwóch parapetach ;:145 zniechęciłam się totalnie, ale wzięłam spray i opryskałam kwiatki... Zachodzę tylko w głowę skąd one u mnie się wzięły? możliwe żeby z bazylii sklepowej???
mmax pisze: Mój G. to tylko się krzywi na widok kolejnych "badyli"

mój na szczęście od początku nie narzeka, choć czasem to tak odbieram jak znajomym gada o buszu itp ;:223 ale potem mi dodaje, że sobie żartuje tylko i mu nie przeszkadzają, bo przecież to ja wokół nich latam, nie straszą ludzi bo są w miarę zadbane więc co mu ma przeszkadzać ;:224
masik pisze:Ja już stoję w kolejce po Haworthię.

Madzia, Ela, chyba sobie postoicie dziewczynki kilka miesięcy ;:306 bo miałam wizję takiej upasionej haworthii u siebie ;:333 a świeżo przesadziłam po zakupie więc chwilowo nie będę jej tam grzebać, bo łatwe zadanie to to nie było ;:222 ale jak sobie podrośnie.... :uszy
ixeska pisze:mogłabym Ci podpowiedzieć kilka fajnych miejsc roślinno-maniakowych

a to ja chętnie takie miejsca poznam, choć dla mnie te własnie Ikee itp są najtańszymi kwiaciarniami a nie ukrywam, że np powiedzmy - hibiskusy uwielbiam, ale za 20 to bym nie kupiła, nawet za 12 nie chcę kupić ;:306 a w w-wie nie jeżdżę po kwiatki, one teraz - raz, trafiły się zupełnie przypadkiem
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11

Post »

"Żółty' hibiskus bardzo ładny. Widzę też, że masz stefanotisa. Życzę obfitego kwitnienia, bo zapach jest cudowny. :D Hawortia też piękna.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”