Aniu...więc z nadzieją podchodzę do próby utrzymania jej u mnie w domku. Stoi między storczykami zraszanymi kilka razy dziennie,a z tego co wiem to gardenia lubi wilgoć. Będę umiarkowanie podlewała...może będzie dobrze, bo ten zapach...ech
Aluniu...zgubić różową truskawkę...

, taki rarytasik dla oczek
Kalatea u mnie, podobnie jak gardenia stoi między zraszanymi codziennie storczykami...a że lubi wilgoć, to mam nadzieję że się jej spodoba. Podlewana tez będzie umiarkowanie. Ubolewam nad Twoją

, która odeszła w zapomnienie.
Ewciu...z kibelka przywędrowały na pokoje...róż i fiolet słabiutką kondycję mają, podgniwają, ale że coś tam się dzieje z ich stożkami to jeszcze je trzymam. Biały radzi sobie najlepiej. Poniżej cała Trójca.
Morango...gardenia warta próbowania

i nie odpuszczania
Do kompletu brakuje mi jeszcze camelIi, miałam w łapkach ale skusiłam się na księcia, o którym będzie za chwilkę...
Kama...uroda kwiatu gardenii jest niedyskutowalna, ale jego zapach..perfumy od Chanel
Graziu...moja wnęka lubi takie komplementy...teraz zyskała nową żarówkę do doświetlania...światło paskudne, zimne jak lód a ponoć dzienne, ale skoro to ma służyć roślinkom- poświęcę się
Hipek już kończy swoją karierę, była szybka ale spektakularna
Na koniec księciunio, którego dopadłam z przeceny...cena wyjściowa 57 z hakiem. Potem przeceniony o 70%...fakt ma uschnięte
dzbanki, ale prawie w każdym kąciku ma nowe pączki, więc będzie dobrze...
Dzbanecznik to nie je muchołówka...choć
muchi lubi
Jakiś czas temu
pieczarah dopytywała o doświetlenie roślinek...
Poszperałam...okazało się że mam trochę
nie taką jak trzeba żarówkę...już to zmieniłam...ważne aby na opakowaniu bylo napisane
światło dzienne lub
daily light czyli konieczne musi być oznaczony parametr : 6500 K
Taką żarówą za 18 zeta doświetlam siewki warzyw i kwiatów oraz całą wnękę okienną. Światło jest zimne, daje...sorki za słowo, ale
trupi poblask, widzę jednak po siewkach że jest im dobrze...

Żarówka wkręcona do obudowy za 8 zeta...oczywiście kabelek montujemy samodzielnie....całość podłączona do sterownika czasowego za kilkanaście złotych...ułatwia życie, bo nie trzeba samemu pamiętać o godzinach załączenia i wyłączenia...oczywiście ze względów materialnych można pominąć

, bo to luksusik
Na samiutki i ostateczny koniec, całość konstrukcji kuchennej, oświetlającej wschody warzyw i kwiatów