Ogród w dolinie część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 2

Post »

Aniu ślicznie, juz wiem dlaczego masz taki duży ogród - inaczej nie pomieściłabyś tych pięknych okazów. Jeśli niebo istnieje musi wyglądać podobnie ;:3
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Halo Aniu jestem :wit
Cudne foteczki, akurat rozgrzewają mnie w pracy bo ani kawusia ani farelka nie pomagają ;:219
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Śliczne foty, ale niektórym roślinkom się lekko pomieszało :;230 Mam nadzieję że to nie zapowiedź kolejnej dziwacznej zimy bo w zeszłym roku też tak było ;:174
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Na mojej działeczce wzeszły astry, mają juz po 7-10 cm. Zastanawiam się czy w doniczce na parapecie w domu zakwitną jak przesadzę, bo na działce nie zdążą.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu u Ciebie przegląd wszystkich por roku....no prawie wszystkich bo zimy jeszcze nie zapraszamy 8-) :lol:
Śliczne wiosenne i letnie i jesienne akcenty, kolorowo i wesoło, jest co podziwiać :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko (beata68)! No niestety nie ma grzybów, ale w sumie nie tylko po to poszłam do lasu. Wypada mi nie tylko poprawić nieco kondycję, a i oderwać się od domu nie zaszkodzi. Coraz bardziej także wracam do pierwotnych zainteresowań czyli botaniki i zoologii ;:138
Aguniu (Aguniada)! Obiecuję, że będę zamieszczać ostrzeźenia o p., specjalnie dla Ciebie :uszy Bys spokojjnie mogła ogladnąc moje zdjęcia i nie tylko. Aboslutnie nie chcę byś mi 'wykitowała'!
Aniu (wielkakulka)! Trzeba walczyć z fobiami, szczególnie że szkoda by było unikać tak pięknych miejsc jak las :)
Anetko (_ninetta_)! Wiedziałam, że mnie kiedyś nakryjesz, wzdychającą w Twoim ogródku :;230 Dziękuję Ci za Cherry Brandy ;:180 Nad Avalonem deliberowałam, wahałam się, a teraz codziennie jak na nią patrzę, to cieszę się, że ją kupiłam (a dokładnie je, bo mam 4 krzaczki).
Pomarańczowe (czy łosoiowe, ewentualnie herbaciane) też mnie kręcą :D Jednak w sumie, to dopiero zaczęłam z różami, więc wiele przede mną! Cieszę się, że do mnie wstąpiłaś ;:167
Elu (ElleBelle)! Jakby miał mi kto zrobić sushi... U nas niestety marnie z grzybami, specjalnie pytałam w pracy.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Sweety, śliczna ta różyczka Avalon ;:170
W ogóle ślicznie zdjęcia makro ;:333 ciekawa jestem jakie rózyczki zaprosisz jesienią do ogrodu... ;:65
Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłko (takasobie)! Passiflory zachwyciły mnie podczas pobytu w Bułgarii, a potem dziewczyny na forum przekonały mnie, że spokojnie sobie z nia poradzę i w naszym klimacie. Teraz nie żałuję, bo kwiaty na prawdę ma śliczne! Na domowe doniczkowe także nie narzekam. Zawsze miałam i mam przepełnione parapety!
Marzenko (manenka71)! Lubię i to bardzo! Witajm Cię u mnie :wit Zapraszam częściej ;:167
Grażynko (Kogra)! Dziękuję za pochwały. Starałam się ;:180 W weekend znkowu pójdę i zobaczę, czy coś się w kwestii grzybów nie zmieniło. Czekam na Twoją relację :wit Także powoli robię porządki, ale głośno o tym nie mówię. Do zimy jakoś mi sie nie spieszy!
Iwonko (heliofitko)! Zapraszam częściej ;:138 I mnie będzie miło mieć kompana na spacerze! A nad psem ostro myślę...
Teresko! Super, że udało Ci sie znaleźć czas, by skontrolować moje działania :;230 Dzięki za komplementy, ale co fakt, to fakt - trochę się napracowałam. Możesz oglądać moje róże ile wlezie, bo będą i to niedługo nowe. Jakieś jedenaście :;230
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko (justyna_gl)! becia 123! Cieszę się, że Wam się podobają moje róże, choć przy innych - są bardzo skromne i jest ich jeszcze niewiele! Ale zapraszam, bo już niedługo będzie ich więcej ;:138
Kasiu (robaczek_poznań)! Jak struś pędziwiatr??? Niestety ostatnio mam kłopoty z internetem, więc i mniej zdjęć udaje mi się załadować. A tyle, co mi sie uda, kosztuje mnie takie pokłdy cierpliwości ;:223 Ale nadrobię to, jak nie taraz, to w zimie :wit
Jacku! Passiflorę kupiłam kwitnącą. Tak mi ktoś poradził jeśli chodzi o milin i przerobiłam to na ten kwiat. To taki sprytny wybieg, by nie czekać 2 - 3 lat aż zakwitnie :;230 fajnie, że podobaja Ci się moje zdjęcia ;:138
Aniu (wielkakulka)! Nie wiem, czy dotyczy to owoców każdej odmiany passiflory. Ale np. taka marakuja :D
Iwonko (imwsz)! Mojemu ogrodowi daleko jeszcze do ideału, ale faktycznie roślin mam już sporo. I kocham ta moją okolicę ;:167
Krysiu (ignis05)! Z tej całej wyprawy do lasu miałysmy z córką nieżły ubaw :;230 Znaleźć jednego grzyba ;:224 Z passiflorą nie ma takiego znowu kłopotu. Tylko zimować musi w domu!
Teresko! Lucy! Przyznam,, że początkowo nie zakładałam w ogóle róż w moim ogrodzie. Ale ta choroba i mnie dopadła ;:oj I się rozwija...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko (marenka71)! Ostatnio natrafiłam na prymulki w ogrodniczym i kupiłam, bo dotyczas miałam tylko żółtą i różową. A rudbekie to moje tegoroczne odkrycie ;:167
Grażynko (Kogra)! Nie pada, więc czekam ;:65
Maju (majka411)! Prawda, że ten Avalonek śliczny... mam go w takim miejscyu, że ze 100 razy dziennie koło niego przechodzę i niezmiennie nad nim cmokam ;:224
Aniu (wielkakulka)! Niebo mówisz ;:224 ;:224 ;:224 Taki duży to on nie jest, bo to niecałe 10 arów! Nie przesadzaj astrów- moim zdaniem zdążą. Jeszcze maja przeszło miesiąc!
Monia (Niunia1981)! ;:196
April! No jak patrzę na zdjęcia w niektórych watkach, to niekiedy nie wiem czy to wspomnienia z wiosny, czy coś się naszym roślinom pomieszało. Prymulka jest kupna, wiec może popędzona... Zimę poprosze tradycyjną, ale zdecydowanie nie za szybko ;:163
Agness! Dzięki za pochwały ;:180 ;:180 ;:180 W moim ogrodzie próbuję osiagnąć taki efekt, by o każdej porze roku było kolorowo. Chyba zaczyna mi się udawać ;:138 Do zimy także mi się nie spieszy!
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Witam :wit
Robisz cudowne zdjęcia nie mogę wyjść z zachwytu ;:180 Podzielam Twoje zdanie rozplenice w tym roku królują ;:173 Rózyczki piękne...a ja cały czas się zastanawiam dokupić czy nie dokupić ;:224 Ślicznie u Ciebie !!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aniu, :;230 prawda......... Avalonek chwyta za ;:167 , oj chwyta, może i ja znajdę jakąś wolną przestrzeń i też go sobie zamówię.
A widzisz??. kto tu kusi, no kto ? :;230 :;230
Zdjęcia poproszę z dożynek w P.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Piękne kolorki u Ciebie.Pozbierałam trochę nasionek floksika dudendorfa.Miałam je 1 raz,ale się zakochałam w tych kolorach.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W pracy był dziś strasznie trudny dzień,a przynajmniej jego końcówka przyprawiła mnie o ból głowy. Gdy niekiedy patrzę na ten świat, nie umiem zrozumieć jaki był zamysł jego stwórcy. Jak ktoś mi wytłumaczy, jaki jest sens w cierpieniu dzieci... Sami zatem rozumiecie, że dziś mój ogród spełnił wyjątkową funkcję terapeutyczną. Udało mi się nie tylko pozaglądać w każdy jego kąt, ale także zrobić, moim zdaniem, fajne zdjęcia. Zatem niech one przemówią do Was ;:138

Na początek dla kuszącej Majeczki (Majka411) ... Spójrz na to:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Już jesteś zdecydowana ;:224 ???

Zamieściłabym więcej zdjęć, gdyby się dało ;:145

cdn Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:;230 :;230 jesteś niemożliwa, kusicielko...... :;230
ale ona jest cudna ;:108
Jak powiem, że tak, to przestanie Wam wstawiać jej zdjęcia.
Jak powiem, że nie, to .................... ;:65 ;:65 czekamy na następne jej foty. ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”