Ewuniu/drewutnia/- dookoła byłego oczka rosną kępy kosaćców fioletowych, niskie rozchodniki. Po prawej pod okazałym świerkiem i sosną ... niezapominajki, barwinek, bergenia ,tulipany botaniczne , narcyzy . Jest też tam dereń zwyczajny i forsycja w kształcie kuli.
Kamieni nie chcę ruszać, bo te kamienie są kładzione na beton ...nie chcę niszczyć pracy mojego M...Chciałabym coś efektownego kolorystycznie i odmianowo, ale niższe .W tej chwili jedną częśc ogrodu,tę rekreacyjną/ plac zabaw/oddziela 70 cm żywopłot / liguster w połączeniu z pigwowcem/i nie chciałabym zasłaniać widoku na część biesiadną/ grill, granitowy stół .Dziękuję Ci serdecznie za zaoferowaną pomoc ...razem coś wymyślimy niebanalnego... Ach, zapomniałam jeszcze dodać, że na tej tylnej ścianie byłego oczka , na tle żywoplotu rosną dwa okazałe /około 4 m/kolumnowe jalowce i formowany / kule/ metrowy cyprys.
Marysiu! /Maska/Nawłoć u mnie jeszcze ma się dobrze.

Wyobraź sobie, że niektóre gałązki dopiero zabierają się do kwitnienia , są w pąkach.
Złotlin... nie wiem już po raz który kwitnie ...Po każdym przekwitnięciu obcinam go na kulę. Pod dzikim winem to nie dzielżany....to są wysokie marcinki .Róże kocham....ale oglądać....miałam w swojej kolekcji dawniej kilkanaście ...część wymarzła, część nornice albo turkuć podjadek załatwił. Jeśli już to reflektowałabym na okrywowe...Pozdrawiam serdecznie