Mój ogród na fotografii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na koniec najmniej efektowne zdjęcie- moje oczko w fazie zasypywania - pozostało jeszcze dosypać kilka taczek dobrej ziemi ...i wiosną rozpocząć urządzanie rabatki....czekam na Wasze propozycje. Wymiary 5 X 1,80 miejsce półcieniste, proszę uwzględnijcie dotychczasowe nasadzenia, do niektórych bardzo się przywiązałam...

Obrazek

-- 14 paź 2012, o 17:55 --

No do ;:222 przecież nie widać na tym zdjęciu tego co tam obecnie rośnie, jutro jeszcze zamieszczę zdjęcie...jeśli fotosik jeszcze mi nie zablokuje... Pozdrawiam! ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękuje za miłe słowa ;:196
A dookoła tej nowej przyszłej rabatki co tam masz,liliowce, irysy i co tam jeszcze to wszystko zostanie tak?To może w środku chyba daj coś wyższego,azalie, rodki...albo nie bo kamieni nie będzie widać a fajny efekt,to może coś niższego jednak.Niech specjaliści się wypowiedzą :oops:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bogusiu piękne jesienne krajobraz ogród jesienny. Nawłoć u Ciebie jeszcze żółta u nas już szara bura. I czy dobrze widzę że złotlin kwitnie? a czy pod zdjęciem z dzikim winem są dzielżany? Rabata może z różami?
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Faktycznie niskie róże okrywowe super by wyglądały ;:138
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Bogusiu, cześć, dziękuję za wizytę i przychodzę zobaczyć Twój ogród.
Od razu przeżyłam zaskoczenie, bo ta fajna babka na fotografii to - jak pisze - emerytka, no nie do wiary! I ma wnuczkę!
A ogród od razu wciąga jak magnes, trudno się oderwać od oglądania. Pięknie komponujesz swój ogród, naprawdę masz dar. I ta cała infrastruktura, to coś bardzo inspirującego, aż chce się kopiować pomysły. Ale wiesz, co mi się najbardziej spodobało? Tylko się nie obraź, bo nic ogródkowego. Wyraz pyska Twojego psa. Jest taki wesoły, że widać, że kocha Cię nad życie. :)
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu/drewutnia/- dookoła byłego oczka rosną kępy kosaćców fioletowych, niskie rozchodniki. Po prawej pod okazałym świerkiem i sosną ... niezapominajki, barwinek, bergenia ,tulipany botaniczne , narcyzy . Jest też tam dereń zwyczajny i forsycja w kształcie kuli.
Kamieni nie chcę ruszać, bo te kamienie są kładzione na beton ...nie chcę niszczyć pracy mojego M...Chciałabym coś efektownego kolorystycznie i odmianowo, ale niższe .W tej chwili jedną częśc ogrodu,tę rekreacyjną/ plac zabaw/oddziela 70 cm żywopłot / liguster w połączeniu z pigwowcem/i nie chciałabym zasłaniać widoku na część biesiadną/ grill, granitowy stół .Dziękuję Ci serdecznie za zaoferowaną pomoc ...razem coś wymyślimy niebanalnego... Ach, zapomniałam jeszcze dodać, że na tej tylnej ścianie byłego oczka , na tle żywoplotu rosną dwa okazałe /około 4 m/kolumnowe jalowce i formowany / kule/ metrowy cyprys. ;:180

Marysiu! /Maska/Nawłoć u mnie jeszcze ma się dobrze. ;:215 Wyobraź sobie, że niektóre gałązki dopiero zabierają się do kwitnienia , są w pąkach.
Złotlin... nie wiem już po raz który kwitnie ...Po każdym przekwitnięciu obcinam go na kulę. Pod dzikim winem to nie dzielżany....to są wysokie marcinki .Róże kocham....ale oglądać....miałam w swojej kolekcji dawniej kilkanaście ...część wymarzła, część nornice albo turkuć podjadek załatwił. Jeśli już to reflektowałabym na okrywowe...Pozdrawiam serdecznie ;:180
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu! / drewutnia/ z tymi okrywowymi różami trafiłaś ...na pewno ciekawie wyglądałyby,. Jutro zrobię dokładnie zdjęcia z każdej strony tego mojego "nieszczęsnego" oczka.Jesteście Kochane....Mój M mówi, że ja zaraz przy tym kompie puszczę korzenie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bogusiu to nie marcinki w pierwszej serii ostatnie zdjęcie, kwiatuszki są żółte i pomarańczowe (taka burza kwiatów).
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lineto!Jesteś bardzo miła, dzięki za uznanie dla babci- emerytki. Zdjęcie jak najbardziej aktualne . To jest efekt wielu zdarzeń - dobry mąż, cudowne dzieci/ dwóch synów 36 i 27 lat/, fantastyczna wnuczka- 9 lat/, wspaniała synowa , z którą mieszkamy 10 lat i bardzo siebie darzymy szacunkiem , satysfakcjonująca praca przez 34 lata, ze wspaniałymi ludżmi, aktywny tryb życia - pływanie, skoki z wnuczką na trampolinie, skakance... no i chyba też dobre geny. Zdecydowanie ...też praca w ogrodzie ....Nie myśl, że jestem zarozumiała....niemal każda kobieta widzi w sobie jakieś defekty ...i ja też do nich należę..ale ogólnie jestem pogodną optymistką. A piesiu....owszem, owszem ...miły pyszczek... ;:215 .własność wnuczki. W wolnych chwilach zagladaj do mnie ....nie pozostanę dłużna i też ;:65 ;:65 ;:65 Miłego wieczoru!

-- 14 paź 2012, o 19:33 --

Marysiu! Już mi się kręci w głowie od tych roślinek..a winobluszcz u mnie prawie wszędzie ....nie pamietam kiedy tak fantastycznie się przebarwiał.To są jednoroczne cynie miniaturowe,różnokolorowe w towarzystwie złotego deszczu. :heja
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

To można Ci tylko pogratulować udanego życia i Pięknego ogrodu ;:333
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

:wit Kącik wypoczynkowy uroczy ,wcale się nie dziwię, że lubisz w nim przebywać Bogusiu,jesień piękna w twoim ogrodzie ,nie było u was przymrozku ;:88
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Witam Bogusiu wpadłam ponownie .cudne krzewy i drzewa .kącik wypoczynkowy a ta ławeczka wśród zieleni i przyciętych krzewów rewelacja warzyw zawsze też mam dużo tyle ,ze moje maluchy nie chcą jeść jakoś przemycam w zupkach kremach soczkach .Oczko ładnie wygląda ale ta zmiana wody czyszczenie zajmuje czasu i sił .Dziękuje za miłe estetyczne wrażenia i atmosferę spokoju ciszy :D :wit
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Gracha! :wit Był jedną noc ,bardzo minimalny , ciut poniżej zera - chyba z wtorku na środę , w ubieglym tygodniu. Roślinki nie ucierpiały. ;:215 Pozdrawiam!Myśle,że dalie Twoje nie zmarzły/ bulwy/. Pozdrawiam i życzę udanego tygodnia. ;:180 Ja dzisiaj muszę pograbić liście z orzecha.
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

a ja bym tam widziała żurawki :D ale ja wszędzie żurawki widzę bo to choroba jest, mną się nie przejmuj :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”