Ogródek Gosi cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Re: Ogródek Gosi cz. 8

Post »

Ja się chyba zastrzelę, nie wiem o jaki trójkąt chodzi ;:223 Wszyscy wiedzą, tylko ja taka sierota ;:145
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O kurteczka :wit
No to tam jest malutko miejsca......Gosia, dwie sztuki iglakowe bym posadziła, ale już większe.....Jule dobrze radzi z kosowkami.....i dodawalabym jednoroczne na pierwszy plan....to wszystko, a może chcesz moje dwa cyprysiki juz odchowane, będę je wyprowadzać? Są całkiem biutifulne.... Jutro zrobię dla Ciebie zdjęcie. ;:173
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O matko i córko, ale się napracowałaś! ;:138
Szczególnie te ogniki ;:223 Swojego też mam zamiar wywalić ;:224
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aguś, mam nadzieję, że będzie inaczej wyglądała za rok. Bardzo lubię tę hortensję. Jednak hortensje chyba nie lubią mojej działki. Mam jeszcze Limelight. Ta wygląda jeszcze gorzej. Za mało wody.

Jolu, też tak sądzę ;:108
Zresztą bardzo je lubię, więc na pewno jakieś wykorzystam.

Jula, iglaki płożące są zbyt duże. To jest naprawdę bardzo mało miejsca. Kosówki też raczej odpadają, chyba, że tylko one by tam rosły.

Dominiko o ten przy rozwidleniu chodnika
Obrazek

Justynko, jak to bedziesz je wyprowadzać? Dlaczego?

Violu, oj napracowałam się. Pocięcie tego to nie lada sztuka. Kolce przeciez ma olbrzymie. Już prawie wykopałam korzeń. M. niestety nie ma czasu. Muszę jeszcze z tego miejsca wykopać 2 suchelce ligustrów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Gosia - kosówki fajny pomysł ;:108 i Aguniada też dobre idee podrzuca ;:108 Plus trawy - jestem jak najbardziej ZA ! Sama mam trawy przed domem i jestem zadowolona z efektu :) Dawno ich nie pokazywałam, więc pewnie nie kojarzysz tej rabaty u mnie. Czarny konwalik podsypany białymi kamykami ;:108
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ach ten. Tam rośnie buczek? Bo nie dowidzę... Jeśli tak, to kulki jakieś. Kosówki będą za duże (o ile mówimy o zwykłej kosodrzewinie), za to bardzo karłowe formy będą ok, tylko trzeba pamiętać, że one jednak też rosną, chociaż wolno. Danica też jest fajna, albo Mijram (ta jest lekko żółtawa i wolniej rosnąca niż Danica).
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Wiesz co i jeszcze tak jak patrze na tą fotke, to myslę ze fajnie by tam wygladał np bukszpan cięty w kulke, albo coś innego kulkowego podsadzonego bergeniami ( np z przodu na półokrągło te bergenie).
Bergenie bardzo lubię ( też robię u siebie wykończenie rabaty bergeniami więc pewnie dlatego ci je teraz "wciskam" :lol: ) , są bezproblemowe, dobrze wyglądają cały rok ;:108 Albo może zamiast bukszpanu jakaś bardziej rozczochrana trawa i bergenie w nogach ? Nie bardzo widzę ile tam miejsca.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko, pamiętam Twoją rabatkę. Bardzo fajnie to wygląda. Niestety nie mogę pociągnąc rabaty wzdłuż ścieżki jak radzi Aga. Musze dac trochę miejsca psu.

Dominiko, nie będe sadziła nic koło buczka. Pozostanie soliterem. Chciałabym obsadzić tylko trójkąt w rozwidleniu. To naprawdę mało miejsca. Daniki faktycznie są fajne. Muszę się zastanowić
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Gosiu, po obu stronach ścieżki chcesz takie same nasadzenia symetryczne czy różne? Ja widziałabym tam tylko zimozielone, skimmię lub pierisa, kiścień i wrzosy plus jednoroczne kwitnące latem. Nie dawałabym nic wysokiego, żeby nie zasłaniać widoku ze schodów na rabaty, które już masz.
Wydawało mi się, że ogniki to bezproblemowe roślinki, u nas często je widzę przy ulicach i nie wyglądają jakby przemarzały, mają mnóstwo koralików. Bardzo mi się podobają i zamierzałam sobie kiedyś sprawić, ale po tym co napisałaś, zmieniłam zdanie.
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Gosiu a to jest miejsce słoneczne, czy półcień? Może kiścień zimozielony? :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, ogniki chyba dobrze reagują na bliskośc ulicy. W zime od niej troche cieplej.
Niestety kiścienie i pierisy u mnie nie przezywają zimy. Jeżeli posadziłabym cos kolumnowego to bardzo wąską odmiane.

Marylko, to strona wschodnia. Słońce tak jest do 14-15 godziny. Już pisałam Gosi, że niestety te roślinki u mnie nie wytrzymuja zimy. Kiścienia mam jednego. Po każdej zimie wygląda okropnie.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, wzdłuż chodnika aż się prosi o rabatki różane z lawendą ;:173 Myślałaś o tym? Chyba, że piesek będzie deptał?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To jest wejscie do domu, to lepiej zeby bylo atrakcyjne caly rok ... dlatego o kosowkach pomyslalam, bo np taka Pumilo, to rosnie i rosnie, rosnie i rosnie ... po 10 latach do metra niby dorasta ale jak sie bedzie nowe przyrosty o polowe skracac, to do metra pol zycia jej zajmie :wink:
No i przy trawach dosc ladnie wyglada i przy rozach tez :twisted: Ja mam posadzone trzy na tylniej rabacie, a blizej sciezki miedzy nimi mam okrywowe Swany - tak ze zima podkreslaja mi sciezke ktora idzie po kole a latem robia przerywniki miedzy okrywowkami.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Trudna decyzja z tym obsadzaniem wolnego miejsca :D Mnie się podobają wrzosy i wrzośce, ale nie wiem, jak u Ciebie znoszą zimę. Swoje raczej przykrywam, ale i klimacik mam dość ostry :? Za to od wiosny do późnej jesieni dobrze wyglądają :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, Daniki fajne. Zwłaszcza, jak później się je lekko przycina, to się tak ślicznie zagęszczają. Tylko pamiętaj, żeby nie sadzić jedna przy drugiej, po potem się zrobi żywopłocik zamiast kulek :lol: To samo z karłowatymi sosnami, tym bardziej, że gorzej się je przesadza (danicę możesz przesadzić w razie czego bez większych problemów, płytko i szeroko się korzeni). W ogóle jakieś wszelkiego rodzaju kulki wyglądają bardzo elegancko w grupie i - jak słusznie Jule zauważyła - świetnie komponują się z innymi roślinami, które tak lubisz :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”