Róże i nie tylko - rok 2012 część 2 - Gosia
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Róże i nie tylko - rok 2012 część 2 - Gosia
Pięknie uchwyciłaś Złotawkę 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Roseninsel zapamiętuję, może będzie okazja kupić
W zeszłym roku w listopadzie dzięki Tobie wzbogaciłam się o kilka róż. Kupiłam Schackenborg Castle i dostałam Tip Top, to na pewno ta sama róża. Identyczny kolor i układ płatków. Posadziłam obie do jednego dołka-będzie spory krzaczek

W zeszłym roku w listopadzie dzięki Tobie wzbogaciłam się o kilka róż. Kupiłam Schackenborg Castle i dostałam Tip Top, to na pewno ta sama róża. Identyczny kolor i układ płatków. Posadziłam obie do jednego dołka-będzie spory krzaczek

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O rany jakie zdjęcia
Ja niestety nie posiadam takiego aparatu.
Będę podziwiała zatem u Ciebie.
Co takiego dzieje się z Leonardo?
Mam go pierwszy rok, ale pięknie przezimował.

Ja niestety nie posiadam takiego aparatu.
Będę podziwiała zatem u Ciebie.
Co takiego dzieje się z Leonardo?
Mam go pierwszy rok, ale pięknie przezimował.
-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Gosiu przepraszam za głupie pytanie, ale czy u Ascot tniesz do połowy te pędy które kwitły, czy cały krzaczek?
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
Asiu - te pędy które kwitły - czasem jest tak, że wycinasz pęd który przekwitł, a inne jeszcze kwitną. Krzew w tym czasie wybuduje nowe pędy które zakwitną, a będzie na starszych jeszcze kwitł. Będziesz mieć dzięki temu przedłużone kwitnienie.
Margo - mam powyżej 5 letniego Leonardo, mój okaz ma kłopoty z zimowaniem i na nieszczęście choruje na plamistość.
Ewuś - Schackenborg Castle i Tip Top powędrowały do innego ogrodu - miałam oba i też uważam że są identyczne.
AniuDS - dzięki, sama się zdziwiłam że moje makro robi tak duże zbliżenie.
Anes77 - z tą bielą to są problemy bo niby można przestawiać balans bieli ale my niby nadal nie możemy nic zrobić z tym.
edulkot - niby jej najbliżej do Bonici - wygląda ona podobnie.
Monia - w razie zamówienia do Schultheisa później się odezwę.
Lady Romantica

Margo - mam powyżej 5 letniego Leonardo, mój okaz ma kłopoty z zimowaniem i na nieszczęście choruje na plamistość.
Ewuś - Schackenborg Castle i Tip Top powędrowały do innego ogrodu - miałam oba i też uważam że są identyczne.
AniuDS - dzięki, sama się zdziwiłam że moje makro robi tak duże zbliżenie.
Anes77 - z tą bielą to są problemy bo niby można przestawiać balans bieli ale my niby nadal nie możemy nic zrobić z tym.
edulkot - niby jej najbliżej do Bonici - wygląda ona podobnie.
Monia - w razie zamówienia do Schultheisa później się odezwę.
Lady Romantica

- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Lady Romantica-
muszę ją mieć
kiedyś

- _ninetta_
- 1000p
- Od: 19 maja 2010, o 01:19
Gosiu, przecudna Miriam i UK!
A Roseninsel jakby podobna do Bailando?
A Roseninsel jakby podobna do Bailando?
- Deirde
Olu - na początku nawet Lady Romantica nie bardzo mi się podobała ale teraz zachwyca kwiatami - to róża Meillanda.
Anetko - to są róże które w pewnym sensie są do siebie podobne. Niestety Schultheis nie ujawnił jakie róże ze sobą zapylali.
Anetko - to są róże które w pewnym sensie są do siebie podobne. Niestety Schultheis nie ujawnił jakie róże ze sobą zapylali.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Gosiu, czy widziałaś w Identyfikacji na 24 stronie moją czerwoną różę NN (post z 5 lipca, wstawiony o 22.20)?. Są dokładne zdjęcia i opis ze szczegółami, jakie tylko udało mi się zgromadzić. Może byś miała jakieś sugestie, jak mi rzucisz kilka nazw, to ja już sobie poguglam co do szczegółów...
- Deirde
Gosia - widziałam ją - na szybko sprawdź róże Lilli Marleen.
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Gosiu u mnie Elfe jak też inne róże w tym roku ścięte do ziemi, przyznam choć ścinałam z bolącym sercem to dobrze im zrobiło, teraz Elfe ma już ok.1,5 m cztery długie zdrowe pędy, na których jest "kiść" kwiatów, ma też widzę nowe pędy, rozłożysta, kolor kwiatu jest przepiękny to jest biel wpadająca w zieleń, taki surowy, stopniowo się wybiela, zdrowe błyszczące liście, widok jak dla mnie obłędny, jest to Twoja/moja z grudnia 2009 r.
Wstawię może dziś albo jutro fotki,bo mam nowy aparat i muszę czekać aby syn mi zgrał jak na pierwszy raz.
Wstawię może dziś albo jutro fotki,bo mam nowy aparat i muszę czekać aby syn mi zgrał jak na pierwszy raz.
- Alutka102
- Od: 29 sie 2011, o 09:06

Gosiu ja też jestem zainteresowana nowościami Austina. Pamiętaj

Roseninsel - pomyślę o niej

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

- Deirde
Taruś - mnie też Elfe zadziwia, lubię jak róże tak szybko odbudowują się po zimie, tu zdjęcia:

Ala i Majka - nie sądzę by nowości pokazały się jesienią w Rosen G - jak będziecie chciały to lista jest otwarta, kontakt z handlowcem Austina mam i możemy jesienią coś interesującego u nich zamówić. Tu znalazłam link do nowości Austina:
http://www.davidaustinroses.com/english ... ageId=2045
Zobaczcie jak wygląda róża Royal Jubilee - naprawdę piękny kwiat, choć dla mnie większy urok ma The Lark Ascending.
Dla zainteresowanych otworzyłam listę do Rosen Gonewein - Można do mnie wysyłać już swoje zamówienia jeśli ktoś chce z nami od nich kupić róże. Nowością jest że wśród róż angielskich zaczęli sprzedawać mikoryzę przygotowaną specjalnie przez Austina.
W zeszłym roku kupiliśmy od nich dużo róż, teraz z wiosennego zakupu kwitnie mi Maid Marion:

Zakwitło mi kilka innych już wcześniej, jestem bardzo zadowolona, czekam jeszcze na zakupioną u nich róże Kordessa - Wedding Bells.
Link do szkółki:
http://www.rosen-goenewein.de/Rosen-Sortiment/

Ala i Majka - nie sądzę by nowości pokazały się jesienią w Rosen G - jak będziecie chciały to lista jest otwarta, kontakt z handlowcem Austina mam i możemy jesienią coś interesującego u nich zamówić. Tu znalazłam link do nowości Austina:
http://www.davidaustinroses.com/english ... ageId=2045
Zobaczcie jak wygląda róża Royal Jubilee - naprawdę piękny kwiat, choć dla mnie większy urok ma The Lark Ascending.
Dla zainteresowanych otworzyłam listę do Rosen Gonewein - Można do mnie wysyłać już swoje zamówienia jeśli ktoś chce z nami od nich kupić róże. Nowością jest że wśród róż angielskich zaczęli sprzedawać mikoryzę przygotowaną specjalnie przez Austina.
W zeszłym roku kupiliśmy od nich dużo róż, teraz z wiosennego zakupu kwitnie mi Maid Marion:

Zakwitło mi kilka innych już wcześniej, jestem bardzo zadowolona, czekam jeszcze na zakupioną u nich róże Kordessa - Wedding Bells.
Link do szkółki:
http://www.rosen-goenewein.de/Rosen-Sortiment/
- Alutka102
- Od: 29 sie 2011, o 09:06

Gosiu, ja też jestem zadowolona z róż z Rosen Goenewein. Wszystkie od nich kupione ładnie rosną i kwitną. Może do jesieni jeszcze coś wstawią, a jak nie to u Austina. Mnie oprócz wymienionych przez Ciebie podoba się też Boscobel.