Ogród w lasku

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w lasku

Post »

Loctus, za mną dokładnie tak samo... Jakiś dziwny ten dzisiejszy dzień, w ogóle nie wiem gdzie ręce podziać, boli mnie głowa... Można zwariować! A to przecież nie koniec świata, właściwie dla mnie teraz się powinna zacząć ta lepsza część, ale jak to jest zawsze- muszę się przy tym stresować.. ;:145

Arkadius121- z tymi zdjęciami to trochę przesada co prawda, bo aparat to zbyt dobry nie jest. No ale staram się jak mogę! ;:180

Nemezjo, nie ma za co ;:168
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Kontakt:

Post »

Anusia przeczytałem że idziesz na biol-che-fiz. Moim zdaniem dobrze wybrałaś ja na początku też składałem dokumenty na biol-chem ale w ostatniej chwili się wycofałem i na następny dzień chodziłem już do technikum rolniczego i w ogóle tego nie żałuję, ale jedynym problemem jest brak dziewczyn w klasie. Teraz idę do 2 kl. i trochę nie chcę mi się jutro wracać do szkoły która jest 20 km odemnie ;:223
Twoje kwiaty są cudowne i chyba tak jak ty nie będę miał dużo czasu na ogród tak jak w wakacje. do domu wracam dopiero o 16 a teraz, gdzie może być nawet 8 lekcji to będę wracał gdzieś o 17.30 tragedia ale zawsze znajdowałem czas na pracę ogrodowe i inne zajęcia.
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

Przemku, Ty też masz zamiar powiązać swoje życie z ogrodnictwem? Czy wybierasz się na coś innego? :)
Ale mam stracha, nie wiem właściwie przed czym, ale mam.... Chyba ogólnie stresuję się teraz całokształtem, a potem będę się rozdrabniać. ;) I tak, ponoć w drugiej klasie ma być o wiele gorzej, przynajmniej nam tak zapowiadają. "Płacz i zgrzytanie zębów". :;230 Gorzej jak nie żartują... Wtedy trzeba będzie siedzieć do drugiej w nocy z kawusią. ;:219

-- 2 wrz 2012, o 19:46 --

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, wpadłam do Ciebie specjalnie, żeby obejrzeć piękne zdjęcia - naprawdę- i nie zawiodłam się :D
konwalia12 pisze:Ale mam stracha, nie wiem właściwie przed czym, ale mam.... Chyba ogólnie stresuję się teraz całokształtem, a potem będę się rozdrabniać. ;) I tak, ponoć w drugiej klasie ma być o wiele gorzej, przynajmniej nam tak zapowiadają. "Płacz i zgrzytanie zębów".
...niech no lepiej uważają, bo będą mieli z całym FO do czynienia! :twisted:
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Konwalio, piekne fotki motyli! Jakież one są fotogeniczne, uwielbiam gdy tak pięknie pozują na budlejach ;:170
Różyczki jak zwykle urocze! Czy nie za wcześnie na przesadzanie nn? Ciekawe jak to zniesie..ja też mam sporo do przesadzenia, ale czekam do października, ponoć wtedy można działać.
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

Gajowa, dzięki za miłe słowa ;:196 szczerze tak, to wolałabym nie wiedzieć co by było gdyby cała rzesza FO zaatakowała tą biedną szkołę, chyba by przestała istnieć! :;230

Robaczku, ta biedna nn była uwięziona pomiędzy obszerniejszymi kwiatami, które ją zarosły i żal mi jej było, bo sobie zaczynała z tym nie radzić. Przesadziłam ją w zeszłym tygodniu i jak na razie daje radę, nie jest tak źle, chyba się przystosuje (chociaż obawiałam się, czy nadmiar UV z początku jej nie zaszkodzi).
Ogród w lasku
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przepiękne zdjęcia robisz, takie wyraziste i nasycone kolorem, przyjemnie się ogląda.
Rozwar ma kwiat większy niż listkie :;230 Też w tym roku kilka posadziłam, zobaczymy czy przezimuje.
A wrzosy na rabacie koniecznie się jeszcze u mnie znajdą ;:173 , tylko nie wiem kiedy posadzę bo kolejne zakupy już czekają ;:224
Lobelię też wysiewałam i doczekałam się tylko trzech niewielkich kępek. Jest dość trudna. W zeszłym roku nie udała się ani jedna ;:223 Ale warto próbować bo to bardzo wdzięczny kwiatek. :wit
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Ależ tych motyli u Ciebie! Pszczół i u mnie dostatek, ale motyli to jak na lekarstwo. Podobno aby zwabić je do ogrodu należy mieć pokrzywy, może w przyszłym roku nie będę pieliła wszystkich i zostawię kilka na przynętę dla motylków.
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Witaj, Aniu
Z przyjemnością pospacerowałam po Twoich włościach- bardzo mi się podoba.
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

No... To jużeśmy są wdrożeni w nowe obowiązki... Teraz powinno być już z górki, nie? :;230

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p

Post »

Witajcie! :wit
Dopiero minął tydzień od końca wakacji, a tu już tyle obowiązków, że nie mogę nawet chwili poświęcić na forum. Dosłowne szaleństwo. To już nie to samo co było w gimnazjum, oj nie... Teraz całe te trzy lata będę musiała spędzić przy książkach- jak sądzę. ;:224

April- rozwar u mnie nie miał problemu z zimowaniem (a skoro u mnie nie miał, to Ty się na pewno nie martw...). Z wrzosami może być gorsza sprawa, ale pożyjemy zobaczymy.. U nas bywa różnie, więc może ta zima nie będzie tak... agresywna dla roślin ;:224 A jeśli chodzi o lobelkę, to nie wiem czy mi się będzie chciało na wiosnę ją ponownie wysiewać. Nie mam warunków na przetrzymywanie tych wszystkich doniczek i pojemników. Dlatego nie wiem jakim cudem ta jedna kępka przetrwała, sama zauważyłam ją niedawno.

KLEO1- Kochana, wystarczy mieć budleję! Nie zajmuj sobie miejsca w ogrodzie pokrzywami, bo pewnie masz ich wystarczająco dużo za ogrodzeniem, lepiej posadzić budleję i motyli Ci się zleci cała chmara, zobaczysz :D

juni- dziękuję ;:180

Loctus- z górki?? Po tym tygodniu właściwie się dopiero zaczyna. Chociaż ja jestem kociakiem, już mam tyle zadań, że się przez weekend nie mogę odrobić. Więc o FO muszę tym bardziej zapomnieć... ;:199
Co jakiś tydzień będę coś zamieszczać, poza tym nie mam też nic szczególnie ciekawego. W ogródku jest tzw. zastój. Dopiero za tydzień sadzimy wiosenne, a później już przygotowania do odpoczynku, do zimy... Jak ja tego nie lubię! :cry:

Obrazek

Casanova
Obrazek

Heidi Klum
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ambridge Rose o zapachu galaretki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Charlotte
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ogród w lasku
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

;:215 Dasz sobie świetnie radę!
Róże śliczne, ale robal ;:185
Jeśli mnie oczy nie mylą - to tarczyk zielony (Cassida viridis). Jest to chrząszcz z rodziny stonkowatych, który występuje na roślinach z rodziny jasnotowatych (Lamiaceae), dawniej zwanej wargowymi (Labiatae). W szkółkach bylinowych był obserwowany na szałwii omszonej (Salvia nemorosa), melisie lekarskiej (Melisa officinalis) i pysznogłówce ogrodowej (Monarda x hybrida). Zarówno młode chrząszcze (w maju), jak i larwy (w czerwcu) żerują na dolnej stronie liści, w których wyjadają nieregularne otwory pomiędzy nerwami. Starsze chrząszcze zjadają niekiedy całą blaszkę liściową pozostawiając jedynie grubsze unerwienie. Słowem - nie polecam...
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Aniu ;:196 Róże masz cudne,resztę także.Chyba się skuszę na takie cudeńka ;:168
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Brr Aniu, co za robal.
Dzięki za ostrzeżenie co to za paskudztwo, bo czasem widziałam. A więc tępić drania ;:124

A różyczki bardzo efektowne ;:63
Awatar użytkownika
basiac
100p
100p
Od: 20 lut 2011, o 13:06

Post »

cudne wrzosy to moje ulubione jesienne kwiatki i ta rozplenica [chyba] bajkowa.U mnie niestety nie przeżyła zima i strasznie żałuję
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”