"Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012

Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: "Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2012

Post »

Witaj Agnieszko. :wit
Wreszcie znalazłam trochę czasu, żeby przejrzeć twój wątek.
Kolekcja róż na prawdę imponująca. ;:215
Robisz fantastyczne zdjęcia. ;:138
Jeszcze wrócę, bo nie zdążyłam dokładnie wszystkiego obejrzeć. :D
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p
Od: 3 sie 2010, o 16:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziewczyny dziękuję wam za miłe komentarze.

Gosiu zdecydowanie mam na myśli żywopłoty. Z przodu są też mieszane rabaty, ale rośliny wybierają popularne wszędzie. Mi samej ciężko zrezygnować czasem z jakiegoś gatunku, który mi się podoba, ale nie pasuje.
Chyba powinnam usunąć to zdjęcie. W końcu to nie mój ogród.
Gdzie mieszkasz skoro nie powinniście sadzić żywopłotów?

Kogra witaj u mnie :wit Oczywiście zapraszam do siebie.

Moniś mówisz, że zostawić.... a może jeszcze gęściej zasadzić? Sama nie wiem.

Aness
chyba już dzisiaj zakwitł, ale leje. Może jutro go pokażę ;:oj
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja bym zostawiła i przycięła jesienią, żeby się wiosną rozkrzewiły :wink: One się z czasem rozrosną i chyba nie trzeba gęściej.
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Agnieszko ;:180. Mi po prostu braknie słów na widok Twojego krajobrazu:wink:, a na tej ławeczce mogłabym się zestarzeć :wink:.
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Raczej powinni sadzić żywopłoty u nas - mieszkam w Wielkopolsce. Gdyby jak wyspiarze je sadzili to śnieg nie przelatywałby na jezdnie, a zostawał na polu.
Czasem oglądam programy na BBC - choć mają większą wilgotność od nas to jednak roślinność wygląda wspaniale no i tak zielono.
lidka1102
200p
200p
Od: 22 mar 2009, o 16:08

Post »

Wydaje mi się, że róże to "wyższy poziom wtajemniczenie",a u Ciebie rosną z taką hmm naturalnością :D ! Gratuluję pomysłu na ogród i zazdroszczę widoków! Będę wpadać :wink: ..
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Agnieszko witaj :wit Od kilku dni delektuję się Twoim wątkiem. Miejsce jest po prostu przeurocze, przechodzące mgły tworzą doprawdy bajkowy krajobraz. A Twoja wiedza odnosnie róż już jest imponująca - ja też ok. rok temu zaczęłam przygodę z różami, ale do tego co Ty już wiesz to mi bardzo daleko. Do tego mnóstwo ciekawych linków, które zamieszczasz. Skąd bierzesz na to wszystko czas, szczególnie przy małych dzieciach (dobrze doczytałam?) Współczuję straty głogu i doskonale Cię rozumiem. Mnie sąsiad też kiedyś wyciął duże drzewo i odsłonił się duży słup elektryczny. Też płakałam z bezsilności....
Agnieszko czy nie udzielasz lekcji fotografii? Twoje zdjęcia są po prostu fantastyczne. Nie tylko doskonałe pod względem technicznym ale takie z duszą
Ja rok temu wzięłam aparat do ręki i cały czas się uczę.... ale to jeszcze daleka droga ;:224
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Ale cudne miejsce Agnieszko mieszkasz jak w bajce i nic dziwnego, że tak pięknie rosną i kwitną róże
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, ja u Ciebie a Ty u mnie ;:224 . Bardzo mi miło ;:196
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p

Post »

Dziewczyny, ale mnie zawstydzacie :oops:

Lidka mi też się tak wydawało i broniłam się przed nimi przez 2 lata! Potem znalazłam forum i przepadłam.
Okazało się, że róże są łatwe w uprawie i sprawiają mnóstwo radości.

Asiu jak mi miło! Jakaś telepatia :)))
Może tylko Ci się wydaje, że wiem więcej. Dopiero dowiedziałam się co to chloroza. Ja podziwiam twoje rabaty i czuję się żółtodziób!
Czasu niestety brakuje jak każdej młodej mamie. Zaglądać mi nie jest mi trudno, bo pracuję przy komputerze (w domu) a linki wyszukuje mi pinterest - samo ;) Klikam fajne zdjęcie i już- hop. Często trwa to nie więcej niż 5 minut i już czuję się zainspirowana ;) Naprawdę polecam. Mój naprawdę, samolubnie wolny czas to teraz - późno wieczorem ;)
Jak miło zobaczyć w tobie pokrewną duszę. Już myślałam, że coś nie tak ze mną skoro opłakuję drzewo. Jestem ciekawa jak poradziłaś sobie z tym słupem.
Lekcji fotografii udzielam czasem znajomym. Łatwo pokazać co i jak jak się ma bezpośredni kontakt i można na żywo popstrykać zmieniając ustawienia. W Internecie do tej pory tego nie robiłam. Znam jednak osoby, które zaczęły zajmować się profesjonalnie fotografią a swoją wiedzę zdobyły czytając fora, które w każdej dziedzinie są kopalnią wiedzy.
Jeżeli złapałaś bakcyla, to jestem pewna, że szybko zrobisz duże postępy.
Twoje zdjęcia są bardzo ładne! Jeżeli potrzebujesz jednak jakieś rady to śmiało pytaj.

Asiorku
witaj :wit
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko Ty żótodziób? No skąd. Wiesz mniej niż nasze forumowe koleżanki (na razie), ale uważam że bardzo, bardzo dużo jak na roczną przygodę z różami. No i jaka piękna kolekcja róż. ;:180 Naprawdę imponująca jak na jeden rok. I aranżacja z żwirkiem bardzo mi się podoba. Wiesz, mój ogród jest dojrzalszy bo zakładam go od ok. 10 lat, ale zawsze uważałam że róże są zbyt kapryśne i nie małam ich w ogrodzie. No ale forum robi z człowieka.... ;:224 .
Co do Twoich zdjęć to naprawdę nie mogę się napatrzeć. Są piękne, piękne i jeszcze raz piękne. Doczytałam jaki masz aparat, ale dla mnie to w sferze marzeń. A możesz zdradzić jakiego obiektywu używasz? Chociaż ja doskonale wiem, że to nie aparat robi zdjęcia, ale człowiek. Dlatego ;:180 I jeszcze jedno pytanie jeśli pozwolisz ;:196 Używasz statywu do tych pięknych makr?
A propo's "mojego" słupa (to jest delikantne określenie, bo to wielkie trafo) to postaram się pstryknąć zdjęcie i wstawię u siebie - chociaż staram się nie robić zdjęć w jego stronę, bo zawsze mnie to boli. I właśnie dlatego naprawdę świetnie Cię rozumiem. Dobrze, że Tobie posadzili głogi, one szybko rosną.
A telepatia istnieje - a tutaj to chyba nasza wspólna prawdziwa pasja
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p

Post »

Zostałam sama :roll: :roll: Chłopaki pojechali na mecz.

Asiu Baaardzo Ci dziękuję.
Ja przez ten rok tak się wciągnęłam, że edukowałam się prawie i wyłącznie w dziedzinie różanej. Troszkę pomogły książki, ale faktycznie najwięcej dowiedziałam się czytając forumowe koleżanki. Wciąż się uczę.
Aranżacja, że żwirkiem na pochyłym wzgórzu okazała się być kłopotliwa. Żwir ciągle osypuje się i wymaga uzupełniania. Musze też odkopywać pozasypywane róże (kora pomaga). Natachałam kamlotów, żeby to wszystko umocnić i jest lepiej.
Twój ogród faktycznie jest dojrzały i piękny. Mam nadzieję, że mój też będzie taki za parę lat.

Co do obiektywu. Ulubionym moim do zdjęć makro jest stało ogniskowy Tamron 90 mm 1:2.8 Polecam, bo to dobry obiektyw w przystępnej cenie.
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Używam tego samego makro - jest bardzo dobry choć są podobne lepsze makra.
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p

Post »

Gosiu No proszę :)))
Oczywiście, że są lepsze i ten nie jest bez wad (ma żółwi AF). Ma jednak fajny stosunek jakości do ceny. Uwielbiam go.
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No widzisz, my też przyglądaliśmy się ceną innych obiektywów - te lepsze makra były w cenie prawie 4 tyś zł.
Mam wrażenie że nie jest nam potrzebne takie makro.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”