Aniu susza na razie nie doskwiera....burza u mnie dzisiaj była i nawet trochę popadało ....postaram się niebawem cosik wkleić ale zawsze nie mogę znaleźć czasu by po działce z aparatem pobiegać ....nie mogę się już doczekać zbiorów moich dyniowatych.....ciężko mi się przedrzeć przez gąszcz liści by zobaczyć wszystko co tam urosło ....ale obiecuję, że jak zbiorę owoce to nie jedną fotkę tutaj wkleję .....mogę powiedzieć tylko tyle, że będzie bardzo kolorowo .......i bardzo dyniowato
Mój dzisiejszy obchód po działce...Wasza cierpliwość została przeze mnie wynagrodzona ilością zdjęć...a więc zaczynamy
Na początek ważka uchwycona na kolcach
Uczep, sam się wysiał...
Mieczyk abisyński
Rojniki
Aksamitka
Astry...
Pachnotka a w tle kiwano z ogórkiem ozdobnym...
Mój cyniowy las....piękny i kolorowy
Niektóre cynie z bliska...
to jedna z piękniejszych cyni jakie widziałam...
ta kreskowana też jest super...
Kupidynek...zauroczył mnie ten kwiat...nie bardzo prezentuje się na tle tej słomy ale to już wina sąsiada bo ma działkę obok mnie i przy koszeniu pszenicy zaprószył mi kwiaty
Słoneczniki łby pospuszczały...chyba są na mnie obrażone
Wilec pnie się po tarasie ale kwiatów jak nie widać tak nie widać....do tego chyba przędziorek go dopadł....ja już nie mam sił do tego dziadostwa....pryskam i pryskam a i tak nici z tego ....żegnam się więc z tym wilcem....na następny rok muszę jakieś inne pnącze skombinować
Tykwy
odmiana Birdhouse....nawet trochę ich mam....
a to Kobra....mam 4 duże okazy....widzę jeszcze sporo zawiązek ale niektóre opadają....może jeszcze z niektórych coś się narodzi
ta pierwsza prawie sięga ziemi....muszę coś wykombinować by ją podnieść
a ta jest tak wielka i ciężka, że naderwała pęd .....żeby mi się nie urwała to podstawiłam skrzynkę a na nią narzuciłam grubo włókniny...teraz pęd już się nie męczy
a ta ma szyję tak długą jak żyrafa
a tej podłożyłam podusie...tzn szmatkę żeby żadnych odgniotów nie miała
ta jest mała ale rośnie więc może jeszcze coś z niej będzie
a tak wygląda mój tykwowy taras...
a tutaj kiwano mi urosło....jestem mega happy ...już mnie kusi by go spróbować ale z drugiej strony szkoda mi go rozkrawać Chyba jednak poczekam aż zrobi się mega pomarańczowy bo wtedy podobno smakuje najlepiej
a to ogórek ozdobny....jestem zawiedziona, że wszystkie są jednakowe a miała być mieszanka
No i na koniec nie może zabraknąć coś z mojej dyniowatej kolekcji
...ta gwiazdka jest jedyna w swoim rodzaju, jest inna niż pozostałe ....odmiana Galaxy of stars...
to też ta sama odmiana ale ma już inny kształt...
a to już stars and stripes
Autumn wings...
autumn wings z krótką szyjką...
a z tego kaczątka wyrósł naprawdę piękny łabędź
ta dynia mnie jakoś rozśmiesza bo jest jakaś śmieszna
Yellow crookneck....
nawet fajne te kaczuszki ale myślałam, że będą mniejsze
Tureckie turbany...
Korona cierniowa...
Dynia brodawkowa....jeszcze tyle brodawek nie widziałam.... ....zawsze w tej odmianie miałam tylko kilka brodawek
Ta dynia jest też śliczna....odmiana sweet dumpling...ozdobna jadalna
tutaj nieco inna, też z tej odmiany...
uffff dobrnęłam do końca....dziękuję za uwagę i pozdrawiam wszystkich przemiłych forumowiczów, którzy odwiedzają mój zaniedbany wątek
Zawsze jestem w szoku oglądając twoje zdjęcia Niesiu... ty chyba całymi dniami z ogrodu nie wychodzisz, tyle tego masz i to takie piękne wszystko!
A ja nawet nie potrafię ogarnąć kilku roślinek na balkonie, bo zaraz mi jakieś robactwo dopada...
Jestem zachwycony Tyle kwiatów, a pewnie rojniki to Twoje z wysiewu A ilość cynii Co Ty z nimi robisz? No i oczywiście dynie i tykwy, ile naliczyłaś już owoców tykw? W przyszłym roku może wysiej mieszankę Ja uwielbiam zgadywać co wyrośnie z danej rośliny
Niesiu czekałam cierpliwie, no i doczekałam się ...jestem pod ogromnym wrażeniem, aż brak mi słów... dynie, tykwy kurcze no...superaśne Łany cynii piękne, a mieczyk abisyńki to mnie normalnie rozwalił...bajka
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
Oj ty niedościgniony wzorze ogrodnika.... Cuda, aż chce się planować następny sezon, ja w porównaniu z Tobą oczywiścid wszystko w wersji mini. Ale bób mi się nawet udał...
Niesia, ja mam z imageshack to samo... Wklejam 800x600 i na początku jest mała fotka, po kilu dniach duża, wtedy nie mogę już nawet edytować... Poza tym trzeba uważać na rozszerzenia. Po kropce jak jest dużą literą ".JPG" to fotka tak czy siak jest duża.
Niesiu, piękne te Twoje dynki, a o tykwach nie wspomnę. U mnie po urlopie dynie opanowały całą skarpę. Złapały też mączniaka. Pryskać, czy zostawić usuwając porażone liście