Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6
- magry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.6
A u mnie nie wychodzi żółte i pomarańczowe też.Moja cierpliwość skończyła się.Łopatę wystawiam i dzisiaj wszystko co nie
wyszło teraz wyjdzie.Nie potrafię rozpoznac kwitnącego krzewu na ostatnim obrazku ?.
wyszło teraz wyjdzie.Nie potrafię rozpoznac kwitnącego krzewu na ostatnim obrazku ?.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Z twoich zakupów z targów najbardziej zainteresował mnie czerwony zawilec,ale niestety nie znalazłam w niedzielę takiego.
Czy kupowałaś go może u naszej pani z Elbląga?
Czy kupowałaś go może u naszej pani z Elbląga?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
Iza masz racje wszędzie Ci sami jeżdżątu.ja pisze: Elu - pogoda faktycznie zwariowana. Uwielbiam targi w Starym Polu. Podejrzewam jednak, że wszędzie Ci sami wystawcy jeżdżą. Czy mówi Ci coś nazwa Wipsowo? To gdzieś koło Ciebie?

Wipsowo ...mówi mi sporo , szkółka dwadzieścia parę km ode mnie jak dla mnie super zaopatrzona , do niedawna prowadzili sprzedaż tylko dla hurtowników . Roślinki w bardzo przystępnych cenach a wybór godny pochwały . Domyślam się że byli u Was na targach , u nas też byli jako jedyni mieli dobrze zaopatrzone stoisko, wybieram się tam na zakupy ale ciut póżniej . Nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej ......
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
Elu,jeśli dobrze myślę,to my z Izą zawsze zaglądamy na ich stoisko w Starym Polu.
W niedzielę prawie wszystkie rośliny kupiłam właśnie u nich.
Gdzieś mi się zapodziała wizytówka,więc czekam na potwierdzenie Izy.
W niedzielę prawie wszystkie rośliny kupiłam właśnie u nich.
Gdzieś mi się zapodziała wizytówka,więc czekam na potwierdzenie Izy.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Orliki skalne oraz zawilec letni - super
Mam identycznego zawilca gajowego białego. Znasz może jego nazwę? Byłbym wdzięczny
Epimedium żółte robi wrażenie

Epimedium żółte robi wrażenie

- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miiriam przez te ciepłe dni wszystko rozwija się i rośnie jakby w przyśpieszonym tempie. Trochę szkoda, bo nie wszystko jestem w stanie teraz zobaczyć czy uwiecznić. A ja tak lubię delektować się wiosną, gdzie każdy dzień przynosi kolejne niespodzianki.
Ewuniu Twoje epimedium przecież nie może być większe od mojego z przyczyn technicznych
To czerwone u mnie też słabo rośnie. Chyba muszę zmienić mu miejsce.
Janku a może mają za dobrą kwaterę? U mnie sobie radzą choć warunki wydawałoby się mają ekstremalne i zero mojej uwagi ( nie licząc zdjęć w czasie kwitnienia). Ten kwitnący krzew to jakiś gatunek migdałka. Spróbuję znaleźć co to.
Elu chętnie bym odwiedziła to Wipsowo. Są na wszystkich tergach w Starym Polu i zawsze u nich sporo kupuję. Zgadzam się, że mają duży wybór i przyzwoite ceny. Tym razem mieli jeszcze większe stoisko, bo kupili nowy samochód - ciężarówkę.
Aniu masz rację co Wipsowa. To jest to duże stoisko na początku, gdzie zawsze kupujemy. Tego zawilca właśnie u nich wypatrzyłam.
Jacku nie bardzo wiem o którego pytasz. Jeden zawilec według sprzedawcy to Tiurys Plena ew. Tinrys, ale w necie nic takiego nie znalazłam. Ten drugi o większych kwiatkach to Robinsoniana. Ma kolor błękitu tylko aparat tego nie widzi
A ten całkiem zielony poszarpany zawilec to Virescans. Muszę zajrzeć do wątku Pawła o zawilcach. Link do niego podałam kilka stron wcześniej gdybyś chciał skorzystać.
Muszę się pochwalić, że miło zaskoczyły mnie powojniki. Nie licząc jednego wszystkie ładnie przezimowały i kilka ma już pąki
Niestety strat troszkę mam. Nie mogę doliczyć się tych ciekawszych prymulek. Psiząb mimo zmiany miejsca nawet nie wylazł, nie mówiąc o kwitnieniu. Krzew itea ponoć bardzo żywotny z natury nie wykazuje żadnych oznak życia, podobnie mój dziurawiec i wiciokrzew japoński.
Ewuniu Twoje epimedium przecież nie może być większe od mojego z przyczyn technicznych

Janku a może mają za dobrą kwaterę? U mnie sobie radzą choć warunki wydawałoby się mają ekstremalne i zero mojej uwagi ( nie licząc zdjęć w czasie kwitnienia). Ten kwitnący krzew to jakiś gatunek migdałka. Spróbuję znaleźć co to.
Elu chętnie bym odwiedziła to Wipsowo. Są na wszystkich tergach w Starym Polu i zawsze u nich sporo kupuję. Zgadzam się, że mają duży wybór i przyzwoite ceny. Tym razem mieli jeszcze większe stoisko, bo kupili nowy samochód - ciężarówkę.
Aniu masz rację co Wipsowa. To jest to duże stoisko na początku, gdzie zawsze kupujemy. Tego zawilca właśnie u nich wypatrzyłam.
Jacku nie bardzo wiem o którego pytasz. Jeden zawilec według sprzedawcy to Tiurys Plena ew. Tinrys, ale w necie nic takiego nie znalazłam. Ten drugi o większych kwiatkach to Robinsoniana. Ma kolor błękitu tylko aparat tego nie widzi

Muszę się pochwalić, że miło zaskoczyły mnie powojniki. Nie licząc jednego wszystkie ładnie przezimowały i kilka ma już pąki

Niestety strat troszkę mam. Nie mogę doliczyć się tych ciekawszych prymulek. Psiząb mimo zmiany miejsca nawet nie wylazł, nie mówiąc o kwitnieniu. Krzew itea ponoć bardzo żywotny z natury nie wykazuje żadnych oznak życia, podobnie mój dziurawiec i wiciokrzew japoński.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Izuś już niestety nie mamtu.ja pisze: Agness - zobaczymy jak te "perełki" będą u mnie rosły. Czy Ty nie masz czasem takich zawilców letnich?

Witam Cie Izo
W Starym Polu zrobiłam troszkę zakupów
, mój M już tylko kręcił głową.Kupiłam epimedium cztery kolory;biały, żółty,czerwony,fioletowy?,mak kalifornijski,stopowca himalajskiego,wiesiołka błękitnego,kilka bodziszków,milina czerwonego,baptisie,serduszki,jeżówki.Nazw dopiero się uczę.Zdjęć nie mam, ale i
tak nie umiałabym je wstawiać

tak nie umiałabym je wstawiać

Pozdrawiam.Elżbieta.
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
elutek63 zaszalałaś z zakupami lepiej niż Iza
Nazwy niektórych roślin słyszę po raz pierwszy

Nazwy niektórych roślin słyszę po raz pierwszy

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Izo zakupy - rewelacja! Ja w Lubaniu kupiłam tylko cztery trawki
Twoja historia z sasankami przypomniała mi jak to w ubiegłym roku u Wentów w Kościerzynie wypatrzyłam doniczkę w której były dwa różne białe fiołki. Pięknie się oddzieliły od siebie po wyjęciu z doniczki i teraz mam dwie całkiem pokaźne kępki. Właśnie zaczynają kwitnąć

Twoja historia z sasankami przypomniała mi jak to w ubiegłym roku u Wentów w Kościerzynie wypatrzyłam doniczkę w której były dwa różne białe fiołki. Pięknie się oddzieliły od siebie po wyjęciu z doniczki i teraz mam dwie całkiem pokaźne kępki. Właśnie zaczynają kwitnąć

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Nie o obszerność sadzonki mi szło, tylko brak liści i kwiatów
Ale epimedium dzielnie nadrabia.
Elżbieta, zmuś dziecko, niech Ci pokaże jak wrzucać zdjęcia
Po coś człowiek w końcu ma dzieci 

Elżbieta, zmuś dziecko, niech Ci pokaże jak wrzucać zdjęcia

-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Izo a ja i mój spostrzegawczy mąż nie wypatrzyliśmy znajomych z targów w Lubaniu albo w renku. Ale tych 'naszych widzieliśmy jesienią w Skierniewicach
O zakupach napisałam u siebie . Kupiłam chyba bez sensu kiepską sadzonkę żółtej piwoni . Ale myślałam że takiego skarbu już nie znajdę a były ładniejsze i tańsze. A słyszałaś że sadzone teraz lilie z pędami trzeba jesienią głębiej posadzić?
Dzięki za sms
ale się zdziwiłam że masz mój nr. Szkoda że się nie zgrałyśmy w czasie.

Dzięki za sms

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Dzięki za namiary na stronę o zawilcach tam znalazłem poprawną nazwę, która i Tobie może się przydać. Mamy zawilca 'Tinny's Plena'
I napatrzyłam się mnóstwa innych odmian, o którychnie miałem pojęcia
A jak barwinek większy? U mnie już się zieleni.

A jak barwinek większy? U mnie już się zieleni.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś szkoda, że już nie masz. Tak sobie właśnie pomyślałam o Tobie i Twoim ogrodzie jak je zobaczyłam. I wiedziałam, że muszę je mieć
Może u mnie się rozgoszczą to się z Tobą podzielę.
Elu zrobiłaś naprawdę duże zakupy! A gdzie trafiłaś białe epimedium? Ja nie widziałam, a jest na mojej liście chciejstw. W czerwcu muszę się dokładniej przyglądać lub pytać. Tak, tak - dzieci sobie świetnie radzą z kompem i wstawianie zdjęć nie będzie problemem.
Elżbieto a Ty dlaczego zbojkotowałaś targi? Nie wiem na czym to polega, ale wszelkie targi wymuszają zakupy.
Marysiu ja już kiedyś kupiłam dwie różne prymulki w jednej doniczce. A sasanki posadziłam razem tak jak rosły z całą premedytacją. Liczę na ciekawe potomstwo
Ewo epimedia są dość dziwne w rozwoju. Często pąki kwiatowe wcześniej gramolą się z ziemi niż liście. Czasami liście zostają po zimie. Najważniejsze, że jest i rośnie. Jak się zadomowi to zaszaleje. A o dzieciach dobrze gadasz
Iza nr tel. mam po spotkaniu u Krysi. Pewnie, że szkoda. Może przyjedziecie w czerwcu? Wtedy umówimy się dokładniej. Dziwne...myślałam, że okoliczne targi obskakują Ci sami wystawcy. Może jednak coś będzie z tej piwonii. Czasem też tak mam. Ja tym razem kupiłam serduszkę za 10, a potem widziałam i po 8, i nawet po 5
Jacku cieszę się, że mogłam się przydać
Też tam zajrzałam i chyba po prostu miałam kłopot z rozczytaniem pisma pani sprzedającej
Żałuję bardzo, że Paweł zapomniał o wątku i nie wstawia kolejnych zdjęć. Z racji imienia interesuje mnie odmiana Isabell. Chciałabym ja mieć u siebie i to chyba nawet bez względu na wygląd. Niestety moje barwinki większe przepadły. Obie odmiany

Elu zrobiłaś naprawdę duże zakupy! A gdzie trafiłaś białe epimedium? Ja nie widziałam, a jest na mojej liście chciejstw. W czerwcu muszę się dokładniej przyglądać lub pytać. Tak, tak - dzieci sobie świetnie radzą z kompem i wstawianie zdjęć nie będzie problemem.
Elżbieto a Ty dlaczego zbojkotowałaś targi? Nie wiem na czym to polega, ale wszelkie targi wymuszają zakupy.
Marysiu ja już kiedyś kupiłam dwie różne prymulki w jednej doniczce. A sasanki posadziłam razem tak jak rosły z całą premedytacją. Liczę na ciekawe potomstwo

Ewo epimedia są dość dziwne w rozwoju. Często pąki kwiatowe wcześniej gramolą się z ziemi niż liście. Czasami liście zostają po zimie. Najważniejsze, że jest i rośnie. Jak się zadomowi to zaszaleje. A o dzieciach dobrze gadasz

Iza nr tel. mam po spotkaniu u Krysi. Pewnie, że szkoda. Może przyjedziecie w czerwcu? Wtedy umówimy się dokładniej. Dziwne...myślałam, że okoliczne targi obskakują Ci sami wystawcy. Może jednak coś będzie z tej piwonii. Czasem też tak mam. Ja tym razem kupiłam serduszkę za 10, a potem widziałam i po 8, i nawet po 5

Jacku cieszę się, że mogłam się przydać

- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
Jaka piękna ta prymulka . Ja w tym roku stałam się szczęśliwą posiadaczką liliowej.
Jakie barwinki ci padły ? Może mam ....
Jakie barwinki ci padły ? Może mam ....