Domowe Kasi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Domowe Kasi

Post »

Piękne to zdjęcie róży ;:173 hojoza - początkowe stadium ;:108 ale roślinka spora, a jaka ładna ściana za nią :wink:
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Na razie nie widac korzonków na moich cytruskach, sprawdzałam :oops: , ale gałązki są zielone, więc teoretycznie jest nadzieja. Jak się uda, to dobrze, jak nie, to trudno :D

Kasiu, pięknie ci kwitną storczusie, u mnie tylko jeden ma pędziki, reszta śpi :roll: Fiołasek bardzo ładny z delikatnym kolorkiem :D
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Różnorodność przepięknych roślin ładnie zaprezentowanych.Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

:wit
Widzę, że w ogrodzie coraz wiecej żurawek, czyżby następna choroba forumowa?
Storczyk ma wielkie płatki, śliczny. ;:167
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
bananowy_kot
200p
200p
Od: 22 kwie 2012, o 20:50

Post »

Kasiu śliczne masz roślinki ;:oj ;:oj a storczyki przepiękne ;:173
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Super, że kalmondyna owocuje:). A to chyba nie kolumnea tylko eszychnanthus:) :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p
Od: 1 sty 2012, o 21:21

Post »

Witam was kochani :wit Jest mi bardzo miło,że mnie odwiedzacie ;:196

Mniodkowa hibek stał na dworze ale dzień przed przymrozkami zabrałam go do domu.Teraz patrzę na niego i sądzę ,że w chałupce mu się nie spodobało :( .Wszystkie pączki stracił, większe liście mu zżółkły (były na nich też czarne kropki obawiam się ,że może to być grzybek) i opadły.Popryskam go preparatem przeciwgrzybowym i wyleci na strych tam jest chłodniej to może dojdzie do siebie.

Teraz to taka marnota
Obrazek

Sylwio dzięki :D Tak? hojoza może się rozwinąć jest to wysoce prawdopodobne tylko muszę kwietnik kupić :;230 A ściany to moja robota trzy jednolite a jedna czerwona ze wzorem.Jak mi się znudzi to tapetę zrywam i nową przyklejam.... to takie moje ADHD :;230 .A tak w ogóle to prawie wszystko w domu(oprócz terakoty) to z M robiliśmy ,nawet otwór po drzwiach zamurowywałam :;230 .

Nolinko jak zielone to jest nadzieja,że puszczą. Trzymam kciuki ;:108 .Ja może swoją spróbuję na wiosnę ukorzenić .Fiołasa zawiozłam do pracy i jak przetrwał długi weekend(straszny pijak) to dokupię mu fiołkowe towarzystwo.Storczusie wzięły się za robotę bo pomijając Białasa,który kwitnie nieprzerwanie od ?niepamiętam kiedy? to Łosoś ma już długiego pędziora i u Fioleta podejrzałam małego :heja

Obrazek

Arkadius witam :wit dzięki za pochwały i zapraszam :D

Basiu masz rację zachorowałam na żurawki i w ciągu sezonu nabyłam ponad 20 sztuk.Może to nie tak dużo ale nie wiem co będzie po zimie... Jeśli wszystko o.k to w przyszłym roku będzie żurawkowe szaleństwo :tan

Olu Dzięki za pochwały :D

Patrycjo Owoców jest coraz więcej i może w końcu się skuszę ?albo kogoś poczęstuję :;230
To mi z tą kolumneą to dałaś do myślenia ;:131 Kupiłam ten kwiatek u Tomaszewskiego i na doniczce była naklejka że to kolumnea(może tam też się czasem mylą) .
Sprawdzałam w googlach i faktycznie podobne te kwiaty.Najwyżej kupię eszka i porównam ale najpierw kwietnik albo od razu dwa :;230

Jak myślicie TOPSINEM to prysnąć?
Obrazek

A grudniczek sobie kwitnie?..
Obrazek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu hibiskusem się nie przejmuj. Mój wyglądał podobnie, tylko ja się nie pieszczę i oberwałam mu wszystkie żółte i "podejrzane" liście, tak, że zostały prawie same gałęzie :;230
Kiedy na wiosnę wystawiłam go na taras, wypiękniał w mgnieniu oka i kwitł przepięknie ;:167
PS. Kwiatki masz cudowne, ale szkodnik w truskawkach jest the best ;:215
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Ja bym na razie poobserwowała hibka, mój też miał podejrzane plamki ale po jakimś czasie część zniknęła a z resztą nic się nie dzieje.
Mój grudniczek już przekwitł, a u ciebie pełnia kwitnienia. Z trzech storczyków tylko jeden ma zamiar kwitnąć - na razie mam nadzieję :wink:
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Grudniczek przepiękny i bardzo ładnie zaprezentowany.Pozdrawiam wit
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Ja w tym roku 2 nowe hibki wystawiłam na balkon, ale najpierw je wypryskałam ;:108 tam wcale nie wypiękniały, po wniesieniu do domu pozrzucały liście, ale za to natworzyły pąków :shock: więc jeszcze przed Twoim jakaś szansa stoi, ale musisz nad nim ;:65 trochę :wink:
no ale ten grudniczek.... ;:152 ;:166 czy kolor jest dokładnie taki jak na zdjęciu? czy troszkę przekłamany? bo cudny, ja kocham róże ;:108 i mam różowego ale chyba jakby... nie taki :;230

brawa też dla storczyka ;:138
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p

Post »

Witaj Iwonko :wit pocieszyłaś mnie ;:168 zostawiłam hibkowi tylko malutkie listki i na razie jest ok. może przeżyje.Dzięki za pochwały kwiatuchów .Czarny szkodnik jest kochany ale ma sporo grzeszków na sumnieniu :evil: .
Nolinko
hibek trzyma się na razie, brzydal jeden. U grudnika jeszcze sporo pąków to myślę ,że ?pokwitnie? jeszcze. Jeśli chodzi o storczyki nie przejmuj się ,że jeden bo one potrafią niespodzianki sprawiać :shock:
Arku Dzięki ,cieszę się ,że ci się podoba :)
Mniodkowa mój hibek to w ogóle wcześniej nie stał w domu . Może teraz jak się zaaklimatyzuje w ciepłym to zakwitnie :) .
Zdjęcie grudnika niestety trochę przekłamane ;:223 ,?na żywo? jest trochę ciemniejszy.Chyba powinnam przyinwestować w lepszy sprzęt ?

Wczoraj po pracy jakoś do domku mi się nie spieszyło i udałam się na łowy :tan .Tym sposobem kilka kwiatowych nieszczęśc znalazło nowy dom. Ale gapa ze mnie bo miałam w ręku żywe kamienie na które długo polowałam a zgubiłam je po drodze do kasy ;:145 ;:145 ;:145
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

U wszystkich grudniczki obficie zakwitły,a mój aż 1 kwiatem kwitnie:) :wit .
Awatar użytkownika
kasiuta74
500p
500p

Post »

Mój czerwony to chyba w tym roku w ogóle nie zakwitnie ;:223 ostatnio to miał aż 2 czy 3 kwiaty
teraz to już poszedł ostro w zielone :;230 .
kasiuta74
500p
500p

Post »

Nowe piątkowe nabytki :tan

Begonia pojęcia nie mam jaka i chyba moja pierwsza w życiu
Obrazek

Obrazek

Aglaonema Maria
Obrazek

Ceropegia
Obrazek

I warkocz - Sansevieria cylindrica z młodymi
Obrazek

I gratis (podniosłam z podłogi) :)
Obrazek

Cztery roślinki za całe 12 zł ;:173

A to już nowe moje i mojego M hobby ?zbieractwo kamieni polnych?(to tylko część)
Nie patrzcie na ogrodzenie ale to tymczasowe przed psem chociaż prowizorki podobno długo się utrzymują
Obrazek

A ta ciągle wciskała mi się w kadr to i jej cyknęłam fotkę,niech ma
Obrazek

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”