Ogrodowe początki
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowe początki
Kulonki z brzozy możesz bliżej nakreślić?pipio pisze:Ewciu oczko superCiekawe kto te kamory nosił
Mnie się marzą takie kulonki z brzozy
W ogóle lubię drewno w ogrodzie.

- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu mnie także pieńki z brzozy bardzo się podobają.
Ja poustawiałam kilka ze ściętego śmieciucha jesionu, ale kwiaty na rabatach je obrosły i nie widać.
Dzieciaczki beztrosko bawią się z pieskami, a wody pod każdą postacią u Ciebie nie brakuje.

Ja poustawiałam kilka ze ściętego śmieciucha jesionu, ale kwiaty na rabatach je obrosły i nie widać.

Dzieciaczki beztrosko bawią się z pieskami, a wody pod każdą postacią u Ciebie nie brakuje.

Jak szybko wszystko się zmienia w ogródku. Oczko świetnie wyszło, skarpy nabierają wyrazu
Pies jak widać kocha kąpiele błotne
Moja kocha wodę do tego stopnia że kałużom nie odpuszcza a o oczku to nie wspomnę
Mam oczko w planach ale bez foli, jako zbiornik na deszczówkę, to się będzie działo po powrocie do domu
Widoki macie cudowne

Widoki macie cudowne

Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
-
- 200p
- Od: 20 lut 2012, o 12:36
Muszę sobie zaznaczyć i w wolnym czasie do stworów roślinnych wrócić, zaintrygowały mnie.
Pozdrawiam Piotr
- drewutnia
- 1000p
Na razie robię próbę na prostym elemencie(można podejrzeć na ostatnim foto coś zielonego po lewej stronie mostka),jak się uda zrobię coś bardziej skomplikowanego 

- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Z przyjemnością obejrzałam ostatnią foto relację. Zauważyłam że masz jaszczurkę, one lubią towarzystwo kamieni, a dlatego że masz ich sporo, pewnie będą stałymi gośćmi w Twoim Ewciu ogrodzie .
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Fajne zdjęcia te z psiakiem i te z dziećmi, a serduszko i ode mnie dostajesz 

- drewutnia
- 1000p
Ku radości mojego synka,który ma zajęcie łapanie żab i jaszczurekBufo-bufo pisze:Z przyjemnością obejrzałam ostatnią foto relację. Zauważyłam że masz jaszczurkę, one lubią towarzystwo kamieni, a dlatego że masz ich sporo, pewnie będą stałymi gośćmi w Twoim Ewciu ogrodzie .
A w oczku ile mam kijanek-chyba z milion

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Może jeszcze jedno się przyda
świetnie dajesz sobie radę
Psiak uroczy, tak przypomina moją sunię, króra niestety nie doczekała nowego domku
też uwielbiała wodę w każdej postaci. Obecne psy już tak się nie bawią. Wolą dać nogę i taplać się po bagnach
Widzę duży talent w cięciu trawy

świetnie dajesz sobie radę

Psiak uroczy, tak przypomina moją sunię, króra niestety nie doczekała nowego domku

Widzę duży talent w cięciu trawy

Pytałaś o kulonki
To te pieńki z brzozy.Ja to tak nazywam,bo wyglądają jak kulonki
Fajne rzeczy wymyślasz
Jestem pod wrażeniem.Jeszcze troszkę i otoczenia domu nie poznamy. 

Kobietko jak ja Ci zazdroszczę fantazji i energii a proszę mi pokazać który kawałek działki będziesz pieliła dla mnie 

Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

To prawda, co pisze Nata, naszą Ewunię energia wprost roznosi.

Z jaszczurkami mam kłopot. Od dzieciństwa wiedziałam, że są niezwykłe i trzeba je chronić. Moje koty się na nie zawzięły. Widziałam jedną bez ogona.
Nie zagryzają ich, tylko się nimi bawią.

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- drewutnia
- 1000p
Hej
czy to jest siewka róży?

Zakwitło mi chyba jakieś zioło od Oli,tak to jest jak sie nie narusuje gdzie sie co wsadzi

oprucz tawułek przy oczku kwitnie mi taki irysek,az biel bije po oczach

moje cudo wychodowane z jednej gałazki:)

Helenka bardzo lubie jaszczurki,nawet jedna wychodowałam sobie na plecach
mój kotek nie jest takim szkodnikiem na razie pomaga bo łapie muchy
nata te kułeczka przy rowie plus przy ścieszce

zrobiłam to zdjęcie a potem patrze-kurcze jaki ja mam bajzel
objaśnie jeszcze troche ten pośpieszny szkic,ścieszka będzie z kawałków drewna i kamyczków.Obok za ścieszka będzie nieregularna rabata,jest juz przekopane,nawet coś tam wsadziłam,jednak wymaga jeszcze wypielenia.Po środku niewielkie wzniesienie,będzie to drugi skalniak(oznaczyłam cyfra 3).Najwyżej sadze głównie krzaki ozdobne i drzewka tymczasowo jeszcze w trawie
(wszystko jest do zrobienia)cyfra 4 gdzie wsadze malwy i ostróżki
cyfra 6 -deski na ścieszkę.Cyfra 2 to moja karagana syberyjska.Niebieskie punkciki to ścieszka z okagłych betonowych-własnej produkcji elementów.
Za skalniakiem będzie warzywniak,sprubuje go zrobic dekoracyjnie,bez prostych ścieżek itp.
Rów będe robić małymi kroczkami,oprysk nic nie dał,zielsko znowu roście.Dlatego zaczne od mostka po kawałku.Cyfra 1 to moje małe tamaryszki,cyfra 5 to liliowce.Nata to miejsce dla Ciebie:P

czy to jest siewka róży?

Zakwitło mi chyba jakieś zioło od Oli,tak to jest jak sie nie narusuje gdzie sie co wsadzi

oprucz tawułek przy oczku kwitnie mi taki irysek,az biel bije po oczach

moje cudo wychodowane z jednej gałazki:)

Helenka bardzo lubie jaszczurki,nawet jedna wychodowałam sobie na plecach

mój kotek nie jest takim szkodnikiem na razie pomaga bo łapie muchy

nata te kułeczka przy rowie plus przy ścieszce

zrobiłam to zdjęcie a potem patrze-kurcze jaki ja mam bajzel

objaśnie jeszcze troche ten pośpieszny szkic,ścieszka będzie z kawałków drewna i kamyczków.Obok za ścieszka będzie nieregularna rabata,jest juz przekopane,nawet coś tam wsadziłam,jednak wymaga jeszcze wypielenia.Po środku niewielkie wzniesienie,będzie to drugi skalniak(oznaczyłam cyfra 3).Najwyżej sadze głównie krzaki ozdobne i drzewka tymczasowo jeszcze w trawie

cyfra 6 -deski na ścieszkę.Cyfra 2 to moja karagana syberyjska.Niebieskie punkciki to ścieszka z okagłych betonowych-własnej produkcji elementów.
Za skalniakiem będzie warzywniak,sprubuje go zrobic dekoracyjnie,bez prostych ścieżek itp.
Rów będe robić małymi kroczkami,oprysk nic nie dał,zielsko znowu roście.Dlatego zaczne od mostka po kawałku.Cyfra 1 to moje małe tamaryszki,cyfra 5 to liliowce.Nata to miejsce dla Ciebie:P