Ogródek An-ki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Ogródek An-ki

Post »

Dziękuję Małgosiu i nawzajem.
Piękna pogoda i słoneczko pozwoliło wyjść do ogródka na stronie południowej.Na oknie siedzi kot i spokojnie pozwala na kopanie kopców :;230 przez krety.Nawet się nie zezłościłam bo pulchną ziemię porozrzucałam tam gdzie teren był nierówny.
Kret nawet okrył mi pięknie Ghislaine :;230 które to róże nie okrywam na zimę i świetnie 3 sezony kwitną i n ie przemarzają.
Wygrabiłam opadłe liście i zrobiło się wiosennie i czysto.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

I takich kopców mam -a raczej miałam dość dużo.Liście już usunięte,kopce rozgrabione.Jest teraz ładniutko.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Po prostu Dekster wie, że nie należy pańci odbierać radochy z grzebania w ziemi. :;230
No i po co brudzić sobie pazurki, tylko pańcia byłaby zła i nie wpuszczała na kanapę.
Mądre kocisko. ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu bardzo ciekawy link ;:196
Wiesz ja też dziś już chciałam grabić bo liści znowu się nazbierało nie wiadomo skąd.
Biedermeier pachnie :wink: ...może nie tak intensywnie ale pachnie.....przynajmniej mi pachnie. :lol:
...śliczna bez dwóch zdań. ;:138
A kociątko patrzy na te krety z takim politowaniem....że też im się chce.

;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ania, podziwiam Twój stoicki spokój, ja bym tego kreta goniła, aż do skutku. :;230
A swoją drogą, zimy nie będzie, bo krety grasują tuż pod powierzchnią ziemi. Kopce są małe na ich możliwości.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ale dystyngowany Norweg ;:167 i Ty sie dziwisz, ze z kretami nie chce miec nic wspolnego :;230 Kto by sobie takie futro brudzil...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANUŚ na mnie ta pogoda tez ma pozytywny wpływ . Dzisiaj przywiozłam sobie od Tosi skarbów i przekopałam na warzywniku :heja . Oj bedą miały pożywienie naturalne a nie takie sztuczne ze sklepu . Niedosyc ,ze drogie to i nie działa tak jak naturalny nawóz ze słomą . Siedziałam do 15,30 w ogródku i zaraz mi lepiej . Pieszo do Tosi a potem taniec z widłami i szpadlem :;230 . To była super zabawa :;230 Superowa ta kopcowa ziemia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny ale się uśmialam z Waszych postów.Kogro te pazurki i stopki czasami są wszędzie-no ale jego exelencji wszystko wolno :D

Julio
no własnie-niech się pańcia pougania ,tylko ,że pańcia taka sama jak leniwy na razie-kot-odpuszcza im wszystkie przewinienia a jeszcze ratuje z pazurów Dextera.

Majko gonić bym goniła ale pod ziemię nie wlezę więc polubiłam je i korzystam z pulchnej ziemi ,którą wykopują.

Eluśka cieszę się,że linki sa przeglądane-ile tam inspiracji co z czym połączyć.Elementy dekoracyjne w ogrodzie też inne niż jesteśmy przyzwyczajone do oglądania np.damy ubrane barocowo albo opalająca się kobieta na środku rabaty itp.
Biedermeiera mam przez Ciebie właśnie-już trzymałam History ale w końcu przypomniałam sobie Twoje zdjęcia Biedermajerki no i ją w końcu kupiłam.

Jadzia jakie to szczęście,że macie tego g .. pod dostatkiem.Ja też po tej pracy czuję o wiele lepiej. ;:162 Dexter siedział przy mnie i w pewnym momencie zaczął śpiewać-no normalnie jakąś cud melodię mruczał -patrzę a za płotem biała kotka siedzi.Żałowałam ,że nie mam kamery bo było co nagrywać-fochy panienki i nie zrażony jej fukaniem mój sasmiec.
Nie wiem jak amory się skończyły bo ja musiałam pójść do garów. :lol:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majko gonić bym goniła ale pod ziemię nie wlezę więc polubiłam je i korzystam z pulchnej ziemi ,którą wykopują.

Ania, daj spokój jak można polubić jak Ci krecik ryje przy korzeniach róż. Przecież on Ci te róże wykosi.
Musisz stosować środki na odstraszanie łobuziaka. :;230
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majuś z kretami walczyłam dobrych parę lat temu-nic z tego-pokochały mój teren więc musiałam się odwzajemnić-nie było innej alternatywy.Żyjemy więc w zgodzie i nawet je ratuję.Jak do tej pory żadnej róży czy innej rośliny nie uszkodził na tyle,by padła.Chodzę więc w te miejsca i udeptuję ziemię i jak na razie jest dobrze.Odpuszczam im ten księżycowy krajobraz jaki mi fundują :lol: (Maja ja je po prostu lubię-aż niewiarygodne)

Pogoda nastroiła mnie wiosennie więc trochę takich właśnie fotek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pieknie wygląda krwawnik z rózą. Ciekawa jestem czy i u mnie zakwitnie taki różwy. Dostałam siewki od forumki, ale nie mam pojęcia jaki kolor.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aniu ornitogallum dubium masz w gruncie ;:111
Piękne jest, przyznasz ;:108 moje w donicach ;:108
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu :;230 , jesteś wyjątkiem. Jak Ci tak pasuje, to co tam :;230
Wiosenka Tobie się marzy, mnie też. Bylinki zamówiłam, a teraz grzebie w klematisach. ;:132
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko jeszcze zamówiony był krwawnik paprika ale jakoś go nie widzialam po posadzeniu sadzonek.Miałam za to 2 odmiany żółtego.Jeden powędrowal do forumowej koleżanki.Sadzonki były kupione u Adrianika i ladnie się przyjęły tak jak i fuksje.

Jolu śniadek w gruncie świetnie się spisywał i długo kwitł-powtarzał.Jestem ciekawa czy nie zaginął-zobaczymy.

Nelka tez nadziwić się nie może jak widzi mnie z pojemnikiem to już wie ,że szukam mieszkania dla kreta albo myszy. :;230 Zatłuc mogę tylko muchę.Dexter je wykopuje a potem się nimi bawi.Dobrze jak uchwycę ten moment to są do odratowania.Zdarzyło się ,że na wycieraczce znalazłam całą rodzinkę kretów(martwych)mama,tata,dziecko.Wtedy też nakrzyczałam na kota,który w ogóle nie rozumiał mojej reakcji.Od tej pory to M odbiera trofea i go chwali.
Maju no taki dziwak ze mnie :;230Jestem ciekawa co wybrałaś?

Dziewczyny może któraśą zna nazwę tego tulipana.Bardzo długo trzymał kwiat,jest taki sztywny no i ten kolor.

Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

an-ka pisze:
Jolu śniadek w gruncie świetnie się spisywał i długo kwitł-powtarzał.Jestem ciekawa czy nie zaginął-zobaczymy.
Zobacz, zobacz ;:108 bo w gruncie to on raczej nie przetrwa :? a szkoda by było ;:108
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie miałam już miejsca na parapetach więc o nim zupełnie zapomnialam.Mam nadzieję,że znowu będa w Kauflandzie to go kupię bo niesamowicie rozjaśnił rabatkę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”