Moja mała "dżungla" - part II

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja mała "dżungla" - part II

Post »

Tesia - przelałam tą swoją wcześniejszą większą, to bankowo ;:108 posadziłam razem z szeflerką ciemną, a ciemna u mnie luuubi wodę to i tamtej się niechcący "oberwało", odkąd wyprowadziłam tamte zwłoki z doniczki - ciemna zielona rośnie w podziękowaniu jak szalona :tan
Mając więc na uwadze wcześniejsze doświadczenia i naczytawszy się ;:132 co nieco o jasnych szeflerkach - tej nie podlewałam, dopiero - tak jak Ty - jak miała sucho to lekko kapkę ciut wody ;:108 średnio raz na tydzień ;:108 i co? i :twisted: już po objawach widzę, że kosz ją czeka ;:224 ale nic to - ładną doniczkę ma to będzie wolne lokum ;:224

Kamil - dzięki ;:196

Idę ;:65 zobaczyć te słońce o którym mi Teśka pisała ;:3
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga słoneczko świeci i to pięknie !! A coś ostatnio zamilkłaś mało się udzielasz ja nie wiem zima Cię dopadła czy co ? No tak nagada się w pracy kawę ma z kim chlipnąć to i buzię zamknęła :;230 Aga a szeflerki jasnę jeszcze będą bo wiesz żaba błota ......... :;230
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aguś ja z tych jasnych szeflerek też się wyleczyłąm na dobre. :evil:
Padły mi takie ze trzy i wszystkie miały te same objawy co u Ciebie. W doniczce pustynia, a one brązowiały i leciały
niczym liście z drzew na jesień. ;:223 Przed wyrzuceniem grzebałam w ziemi i korzeniach i przysięgam- nic złego tam nie widziałam. :roll: No to co im było? ;:14
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Xg-2
---
Od: 29 lis 2010, o 10:50

Post »

;:196 Aguś próbuj tak jak ja ale nie na takim styropianie tylko na tacce styropianowej :wink: ja takiej nie miałam :oops: Sposób sprawdzony przez koleżankę :D
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

elcia1974 pisze:Aguś ja z tych jasnych szeflerek też się wyleczyłąm na dobre. :evil:
Padły mi takie ze trzy i wszystkie miały te same objawy co u Ciebie. W doniczce pustynia, a one brązowiały i leciały
niczym liście z drzew na jesień. ;:223 Przed wyrzuceniem grzebałam w ziemi i korzeniach i przysięgam- nic złego tam nie widziałam. :roll: No to co im było? ;:14
Ratuj się , kto może :roll: . Moja zagrożona, czy jak? ;:196 Teraz urodziwa, przesuszona, ale spryskuję ją :uszy .

Miodownia moja z wizytą przyszła do Ciebie ;:196 :
Obrazek - klikamy na fotkę.
Nie wypędzaj,wizyta w każdym wydaniu powinna być mile widziana ;:65 ;:65 .
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

kohleria, czy chcesz, żeby mniodkową krew zalała na widok twojej szeflery :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

:;230 Teśka Twoja przyszła poklepać moją po pleckach, że będzie dobrze :;230 ale od tego poklepania spadnie jej to co już brązowe :;230 oto jak teraz wygląda moja:

Obrazek

przelana nie jest - ziemia aż odstaje od brzegów doniczki...

ale doniczkę ma ładną to zaraz się znajdzie dla niej nowy lokator bo szeferka dziś odejdzie.. ;:170

Tesia mam nadzieję, że Twojej ten los nie spotka bo wygląda ślicznie ;:108

Elu - mam dokładnie tak jak Ty, ale potrafię się obrażać więc i to uczynię ;:224 koniec kupowania jasnych szeflerek, już wolę 20 skrętnika kupić haha

Jagoda - pogodziłam się już z jej odejściem, będę mogła jakieś inne zielone w te miejsce postawić ;:108

No ale na pocieszenie sobie mam grudnika :tan jeden z moich NN kupionych na FO pokazał swe oblicze dziś rano :tan
Obrazek
Obrazek

Lidka lmw pisze:A coś ostatnio zamilkłaś mało się udzielasz ja nie wiem zima Cię dopadła czy co ? No tak nagada się w pracy kawę ma z kim chlipnąć to i buzię zamknęła

Lidencjo 2 dzień już nie mogę skumać co Ty ode mnie chcesz ;:14 toż ja na FO się udzielam, u siebie nie pisałam bo byłoby to tylko pisanie a tego czytać potem nikt nie chce, więc jak już mam wolne i chwilę rano bo wstawiają mi okna, to się chwalę pięknym kwitnieniem i trupami też ;:223

mam nadzieję, że przez te wstawianie okien pokazany grudnik po zmianie miejsca na jeden dzień nie zrzuci już tego co ma ;:223
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

rapunzel pisze:kohleria, czy chcesz, żeby mniodkową krew zalała na widok twojej szeflery :;230
Coś Ty , Miodkowa się ucieszy, bo w razie moja się namnoży to jej ukorzenię kawalątek ;:224 .
Przecież jesteśmy miejscowe, to zawsze mogę na kręglarnię coś podrzucić :heja :wit .

Zwróćcie uwagę w jednej sekundzie z Miodem pisałyśmy ;:138 ;:138
Fajne czasy mamy, w grudniu śmiało można okna wymieniać ;:138 .
Szeflerka faktycznie już prawie odeszła :| . Mój pojechał do Lidla właśnie, a ja mówię tylko żadnych kwiatków nie kupuj ;:224 .
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

kohleria pisze: Zwróćcie uwagę w jednej sekundzie z Miodem pisałyśmy ;:138 ;:138
No faktycznie, jakbyście się umówiły :shock:
Grudnik fajny, a co najważniejsze kwitnie. ;:63
Szeflera faktycznie dogorywa, ale ja chyba miałam jeszcze gorsze przypadki, tylko akurat nie szeflery. :wink:
Xg-2
---
Od: 29 lis 2010, o 10:50

Post »

;:196 Aga to mnie zmartwiłaś swoją Szeflerą :( Ja chyba swoją tez szybko przesadzę w inne podłoże bo to jakieś dziwne jest i jeden liść na dole też mi zbrązowiał.
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Oj szkoda tej szelferki ładna :( Za to grudniki powalają ;:108
Lidka lmw
1000p
1000p

Post »

Aga a kombinuj kombinuj !!! :;230 Ale nie o udzielanie na fo mi chodziło !!! :;230
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lidka to Ty łaskawie wyjaśnij ;:132 hehe
Kasik pisze:Oj szkoda tej szelferki ładna

ładna to była, teraz już mi się nie podoba ;:223

Gosia - jeden już brązowieje?? to ja nic nie mówię ;:223 żeby nie było na mnie ;:223 bo u mnie też od jednego się zaczęło :cry:

rapunzel pisze:Szeflera faktycznie dogorywa, ale ja chyba miałam jeszcze gorsze przypadki, tylko akurat nie szeflery

ja też, ale nie pokazywałam :oops: każda z nas ma na koncie traumatyczne widoki ;:224

Teśka - kochana Ty moja ;:168 zanim Twoja podrośnie to może i faktycznie się już odobrażę na jasne szeflerki ;:224
kohleria pisze: Fajne czasy mamy, w grudniu śmiało można okna wymieniać

nooo :heja dziś na szczęście +4*C i nie ma ani wiatru/deszczu/śniegu - bo jak już taki durny pomysł się miało zimą wstawiać to dobrze, że choć pogoda sprzyja ;:224
kohleria pisze: Mój pojechał do Lidla właśnie, a ja mówię tylko żadnych kwiatków nie kupuj

ciekawa jestem czy coś kupił ;:224 ja jak swemu tak powiem, to on sztywno się trzyma tych słów ;:223 a ja do Lidla wybieram się już od poniedziałku, znaczy nie powinnam tam iść bo jakieś hiacynty miały być na które się przez dziewczyny napaliłam, ale rukoli mi się znów chce a tylko tam ładna, przyzwoita... i co teraz ;:224
Lidka lmw
1000p
1000p

Post »

Aga ;:196 teraz już nie muszę nic wyjaśniać bo wraca moja Aga :;230
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lideczko - to Ty jedyna chyba lubisz i chcesz to czytać co ja wypocę ;:224 :;230 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”