aCTUS-KASIU----DUFIN-ANIU----3VELYNA-EWELINO----dORCIA7-DOROTKO----fURIOUS----KARNOVA----PAULINA15-PAULINKO----wIOLAMANKA-WIOLU----FILIGRANOWA27-PATI----REJEDEN-PIOTRZE.
Dziękuję za kolejne odwiedziny i sympatyczne posty

i
3VELYNA-EWELONKO----dORCIA7-DOROTKO
Mojego nowego "tęczowego" storczyka,jak nazwał go furious i z oczkami-określenie Dufin- jedno i drugie określenie wg mnie trafne bo w zależności od padania światła mienią się na nim kolory a oczka ma istotnie na lewym i prawym płatku,wygrzebałem tym razem w Biedronce i jak za dwupędowego nie zapłaciłem dużo bo 20zł,w Tesco gdzie przeważnie kupuję storczyki za dwupędowe trzeba zapłacić 30zł.
Trwało trochę to wygrzebywanie ale warto było.
FILIGRANOWA-PATI
Dokarmiam je raz w miesiącu rocieńczonym koncentratem Bioflorinu.Z pewnością specjalny nawóz do storczyków jest lepszy ale jest w mniejszych ilościach i za drogi.Z nawożeniem i podlewaniem postępuję ostrożnie bo dmucham na zimne po stosowanych uprzednio kąpielach,które nie wyszły na dobre trzem storczykom.
REJDEN-PIOTRZE
Dziękuję za pocieszenie.
Z dwóch kolejnych pączków mojego"tęczowego" storczyka rozwinął się tylko jeden mimo regularnego zraszania ale mnie to i tak satysfakcjonuje po poprzednich zawodach i usychaniu wszystkich pączków.Rozwinął się kwiat z nieco zagiętym fikuśnie ku dołowi lewym górnym płatkiem.

Pozdrawiam Wszystkich