Moje początki hodowli storczyków...

Zablokowany
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje początki hodowli storczyków...

Post »

WITAM WAS JESZCZE ŚWIĄTECZNIE :wit

aCTUS-KASIU----DUFIN-ANIU----3VELYNA-EWELINO----dORCIA7-DOROTKO----fURIOUS----KARNOVA----PAULINA15-PAULINKO----wIOLAMANKA-WIOLU----FILIGRANOWA27-PATI----REJEDEN-PIOTRZE.

Dziękuję za kolejne odwiedziny i sympatyczne posty ;:180 .Zapraszam ponownie Wszystkich i pozdrawiam.
i
3VELYNA-EWELONKO----dORCIA7-DOROTKO
Mojego nowego "tęczowego" storczyka,jak nazwał go furious i z oczkami-określenie Dufin- jedno i drugie określenie wg mnie trafne bo w zależności od padania światła mienią się na nim kolory a oczka ma istotnie na lewym i prawym płatku,wygrzebałem tym razem w Biedronce i jak za dwupędowego nie zapłaciłem dużo bo 20zł,w Tesco gdzie przeważnie kupuję storczyki za dwupędowe trzeba zapłacić 30zł.
Trwało trochę to wygrzebywanie ale warto było.

FILIGRANOWA-PATI
Dokarmiam je raz w miesiącu rocieńczonym koncentratem Bioflorinu.Z pewnością specjalny nawóz do storczyków jest lepszy ale jest w mniejszych ilościach i za drogi.Z nawożeniem i podlewaniem postępuję ostrożnie bo dmucham na zimne po stosowanych uprzednio kąpielach,które nie wyszły na dobre trzem storczykom.

REJDEN-PIOTRZE
Dziękuję za pocieszenie.

Z dwóch kolejnych pączków mojego"tęczowego" storczyka rozwinął się tylko jeden mimo regularnego zraszania ale mnie to i tak satysfakcjonuje po poprzednich zawodach i usychaniu wszystkich pączków.Rozwinął się kwiat z nieco zagiętym fikuśnie ku dołowi lewym górnym płatkiem.

Obrazek :) Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich :wit
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudowny, wygląda jakby na całym pędzie siedziały motyle. Chylę czoła po raz kolejny za kolaże.
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

Arek przepiękny, fotki też śliczne porobiłeś, niech Ci rośnie i kwitnie jak najdłużej jest cudny ;:167
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Arku
Piękny,cieniowany,odrobinę nakrapiany ;:215
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

tęczowy szaleje, aż mi się na monitorze nie mieści :wink:
Awatar użytkownika
sylcia199
500p
500p
Od: 25 paź 2012, o 11:28

Post »

Cudny ;:oj
I jak zawsze pięknie ukazany :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich :wit [/quote]
I pozamiatal ;:oj ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

WITAJCIE :wit

gIANNA----FISKOMP-BAS.IU----wIOLAMANKA-WIOLU----fURIOUS----sYLCIA199----aCTUS-KASIU

Miło mi gościć Was znowu u siebie co bardzo mnie cieszy toteż Wam,Forumowiczom i Gościom bardzo dziękuję za odwiedziny i milutkie słowa zawarte w Waszych postach ;:180 Zapraszam ponownie do siebie i serdecznie Wszystkich pozdrawiam.

Dla poprawienia sobie samopoczucia,ponieważ zniesmaczenie i frustracja nie mijała po przykrej przygodzie-jednak z komputerem i tu głęboki ukłon w stronę ADMINISTRACJI I ZESPOŁU MODERATORÓW za ich włożony trud w zdemaskowanie sprawcy a dokładnie niedociągnięć programu Opera-ale nam zagrała !!!,wybrałem się do marketu by kupić sobie kolejnego storczyka i zaprezentować go Wam w tymże wątku w pełnej krasie lecz niestety był to piątek i pozostało ich niewiele i niestety bardzo zmaltretowanych.Furious-nie mogłem tego przeboleć bo były to akurat Cambrie,których jeszcze w swej kolekcji nie posiadam w przeciwieństwie do Ciebie i nie tylko.Najlepszym dniem do kupowania roślin w Tesco jest chyba wtorek ale ja nie zawsze mam do dyspozycji samochód no i ciekawe egzemplarze uciekają mi sprzed nosa.
Dzisiaj zatem nie pozostaje mi nic innego jak tylko zaprezentować a przede wszystkim zadedykować ADMINISTRACJI I ZESPOŁOWI MODERATORÓW naszego FORUM- oglądane już przez Was i znane Wam- storczyk bordo nakrapiany i storczyk tęczowy ale w trochej innej odsłonie i nadal kwitnące,-za perfekcjonizm i wysoką kulturę w wykonywaniu swojej niezawsze wdzięcznej pracy a co warte podkreślenia-pracy społecznej.Dodać warto,że takiej ADMINISTRACJI i takiego ZESPOŁU MODERATORÓW mogą nam pozazdrościć Forumowicze innych Forów.

Obrazek

WRAZ Z SERDECZNYMI POZDROWIENIAMI DLA ADMINISTRACJI I ZESPOŁU MODERATORÓW NASZEGO FORUM,FORUMOWICZÓW I GOŚCI-załącznik

http://www.youtube.com/watch?v=sy1e-6jCjzg
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

No prosze jaka sliczna parka ;:167 .Ze tez tak mozesz sobie isc do marketu i kupic pieknego storczysia ;:oj .Ja od tygodna w PL jestem i to co widze w marketach wpedza mnie w depresje.... ;:223 ,biale i biale ,gdzieniegdzie jakis pospolity roz ;:223
Awatar użytkownika
sylcia199
500p
500p
Od: 25 paź 2012, o 11:28

Post »

Piękne storczyki ;:138 Bordo miodzio ;:oj
I cudne zdjęcia ;:63 Szacun :uszy
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

Arkadius121 widzę że ostatnie fotki trochę Ci szumią, polecam programik Neat Image, darmowa demo wersja wystarcza i ładnie redukuje szumy ;:333
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Arku piękne i obficie kwitnące ;:215
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Arkadius 121, popsułeś mi humor na całą niedzielę! Tymi fotkami.... Więcej tu nie będę zaglądać, bo moje zdrowie jest w niebezpieczeństwie. Dostać wylewu z zazdrości - nic przyjemnego. I proszę mi tu nie słodzić "dziękuję za odwiedziny"... Szczególnie wtedy, gdy na moich parapetach tylko zieleninka ;:306 ;:306 ;:306 ;:167
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15

Post »

Arku ;:215
a-moroso
200p
200p
Od: 26 lis 2008, o 12:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mam pytanie - czy ten phalaenopsis z pofalowanymi płatkami ma zdrowe liście ? Pytam dlatego, że dość często zdarza się, że tak kwitnąca roślina ma wirusowe zmiany na liściach ... Będę wdzięczna za Twoje spostrzeżenia. ;:224
Moje storczyki ; Moje hoye i inne
Moje nadwyżki
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”