Aga mam kilka berberysów i powiem szczerze, że chyba kilka dokupię wiosną. Zawsze woziłam iglaczki teraz chyba kilka maluchów berberysowych przywiozę, aby urozmaicić nieco rabaty.
Myślę, ze będą to raczej z tych niższych odmian.
Gosiu żebyś wiedziała

trochę się tego uzbierało. Muszę siąść i zebrać wszystkie notatki, wtedy będzie chwila prawdy

Mam kilka większych i owszem, ale póki co najstarsze są u mnie trzy lata. Kiedyś będzie co podziwiać mam nadzieję.
Danuś jakże nie wsadzone? Wszystkie co do jednego już w ziemi ..... no dobrze niektóre zadołowane w donicach

ale jednak
Annetko widziałam takie duże drzewka. Ten świerk zaskakuje wiosennymi barwami, podobnie, jak ten .....
Picea abies Rydal /świerk zwyczajny/

Zobaczymy wiosną jeszcze Spring Fire'a, bardzo jestem ciekawa.
Przemek pw
Madziu wszystkie fotki jednej odmiany, tak więc Picea orientalis Aurea [Aureospicata].
Marta masz wyżej Rydala

Berberysy wszystkie przedstawione z wcześniejszych zakupów, ostatnio tylko dwa Admirationy przybyły na skarpę z malutkimi kulkami

Będzie więcej
Elu dziękuję za zrozumienie, faktycznie odszukanie fotek z kilku lat zajmuje trochę czasu

Myślę, ze takie zestawienia są cenne, można zobaczyć jak szybko roślinka rośnie, jak się zmienia, przyrasta. Dla mnie jest to szczególnie istotne kiedy dokonuję nasadzeń.
A ja mam jeszcze problemy z różyczkami, w tym roku w zasadzie rozpoczęłam większą przygodę
Z bukszpanów najgorzej chyba zimuje Kathy, nie była niczym okrywana, niewiele przyrosła.
Małgosiu dobrą pamięć podręczną stanowi kajecik
Su trzeba znaleźć inna zimową pasję

Jest to też czas porządkowania zapisków, inwentaryzacji roślinek i googlania co ... by .... tu .... dosadzić

co przesadzić, a co być może się znudziło
Paweł pierwsza byłam