rapunzel - zielono mi :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: rapunzel - zielono mi :)

Post »

Jagódko, przetrzymali troszkę z przesyłkami a specjalnie rano wysłałam żeby szybko doszły... no ale dobrze że już są na miejscu :D
wielkanocnik z mojego zbioru Mix... kolor niespodzianka :wink: a mogą trafić się i różne :roll: na wiosnę możesz pourywać człony, ukorzenić i zagęścić w doniczce... ale to już jak tam będziesz chciała :D
a ostatnia roślinka to hoja multiflora... ta co kwitnie smoczymi mordkami :wink:
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No no jakie śliczne roślinki !! Przyjemnie patrzeć !
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Anjja, w głębi ducha podejrzewałam, że to jakaś hoja, ale nie chciałam się wygłupić z tymi przypuszczeniami, gdyby to było jednak coś innego :wink:
Roślinki mimo dwudniowej podróży pocztą wyglądają bardzo dobrze. Jeden skrętnik się ułamał na wierzchołku, ale myślę, że to żaden problem, chyba się po prostu rozkrzewi. Nawet miałam pytać, czy te skrętniki uszczykiwałaś, czy po prostu było ich tak dużo w tej doniczce.
To już moje największe balkonowe chciejstwo spełnione :tan I oczywiście dwa ostatnio największe domowe chciejstwa :tan
To teraz już naprawdę niewiele mi zostało, właściwie to gorączkowo zastanawiam się już, gdzie te nowości ulokuję :;230 Chyba tylko dla wielkanocnika mam świetne miejsce na kwietniku wiklinowym, który stoi na parapecie w przedpokoju. Będzie miał tam zimą zimno jak to on lubi ;:108
Jeśli chodzi o kolorystykę wielkanocnika to dopiero będzie niespodzianka, będę się niecierpliwić do wiosny.
Lidko, dziękuję, przy okazji nie sposób nie zauważyć, ze twój wątek niezmiernie się rozwinął w ciągu tych kilku dni :)
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

O widzę parę nowości maleńkich niech szybko rosną i oczywiście skrzydłuś bardzo ładny :)
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

On się tak sam rozkrzewia ;:108 w tej dużej donicy jak się dogrzebałam to są 3 lub 4 sadzonki... sama byłam zdziwiona że tylko tyle...
wielkanocnik akurat ten, u mnie jeszcze stał na dworze... bo kilka już do domu powędrowało ale chyba znowu na dwór wrócą...
Nosa do hojki miałaś... nie ma co ;:108 :D
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anjja, dobrze, że napisałaś o tym rozkrzewianiu. Planuję je wiosną przesadzić do tych doniczek, które się wiesza na uchwycie na balustradzie balkonu. Możliwe, że będą to jedyne skrętniki concord blue w Kaliszu :wink:
Już to widzę, jak się będę nad tą hoją trzęsła, bo to moja na razie jedyna taka kwitnąca roślina.
Fiołek afrykański to w końcu nieco inna kategoria :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Ładny skrzydłuś, ale jak on ciekawie kwitnie, że kwiatuszek na pół jest przedzielony:)
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

rapunzel pisze:Możliwe, że będą to jedyne skrętniki concord blue w Kaliszu :wink:
Przyjdę podejrzeć ;:65 , ulicę znam. Znak rozpoznawczy...skrętniki na balkonie. Jak już je dojrzę to będę wiedziała że to balkon Jagódki. .. :;230. A na poważnie...znów piękne nowości. ;:138
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

Jagódko jeszcze nie mówiłam ale skrzydłus bardzo ciekawe ma kwiatuszki jest uroczy a Twoje chciejstwa no cóż piękności same trzymam za nie mocno kciuki i właściwie sama jestem ciekawa kolorków Twojego grudnicz (grudniczków) tych od Ani :)
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

A mi strasznie przypadł do gustu ten wielkanocnik z obwódką, chyba muszę uśmiechnąć się do Ani ;)
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Super nowości dostałaś ;:108 . Skrętniki na pewno szybko urosną i latem będziesz mieć już całkiem spore roślinki :) .
Wielkanocnik też przystojny, a z małymi wygląda, jakby zajmował już całą doniczkę :wink: .
Hojka zdrowiutka i piękna :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Jagódko dziękuję a ja za to podziwiam przepiękne nowości u Ciebie !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
aga111
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 sie 2011, o 12:46

Post »

Witaj Jagódko.Stałaś się posiadaczką pięknych nowości.Gratulacje. ;:63 Ja z ogromną ciekawością będę czekała na poczynania multiflorki :D :wit
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiktorio, faktycznie super paczuszka mi się trafiła, teraz tylko trzymać kciuki, żeby wszystko się ładnie chowało.
Stokrotkaniu, uśmiechaj się, uśmiechaj, bo może jeszcze kilka maluszków jest do wzięcia, to może na Wielkanoc 2013 zakwitną, a co najważniejsze będziesz miała do końca niespodziankę, w jakim kolorze :)
agarow, to akurat są wielkanocniki :;230 jak patrzę na oba, to widzę różnicę, ale dla mnie tworzą one wszystkie jedną wielką podobna do siebie rodzinę. Główna różnica dla mnie jest taka, że wielkanocnik wytrzyma mi w przedpokoju na kwietniku na parapecie, bo on może mieć temperaturę nawet 5 stopni. Natomiast grudnik lubi ciepełko właściwie przez cały rok :)
Zeniu, zapraszam, zapraszam w przyszłym roku na podglądanie skrętników na balkonie :lol:
A poważnie warto byłoby się może kiedyś wybrać na kawkę i poznać, w końcu mieszkamy w jednym mieście. :)
Filigranowa, ciekawa jestem, czy to jakaś nowa odmiana, czy błąd w sztuce genetycznej :lol:
Lidko dobrze, że to już końcówka mojej listy chciejstw póki co, bo jest kilka kwiatuszków, które jeszcze wędrują z miejsca na miejsce, a strach pomyśleć, co będzie, jak będzie gdzieś trzeba ulokować oleandry ze słoika i może coś tam jeszcze się ukorzeni ;:224. Coś czuję, ze trzeba będzie przypuścić atak na kolejna półkę w przedpokoju :)
aga, multiflora jest dla mnie kompletną zagadką, będę musiała poszukać dokładnych informacji, co ona lubi, żeby jej było u mnie dobrze, przynajmniej w miarę :wink:
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rapunzel pisze:może na Wielkanoc 2013 zakwitną, a co najważniejsze będziesz miała do końca niespodziankę, w jakim kolorze :)
a czemu dopiero w 2013? ja liczę na wiosnę przyszłego roku ;:108
podejrzenia co do koloru mam :wink: bynajmniej tego największego ;:224
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”