Gosiu wiosna u Ciebie w pełni Tulipanki niesamowite.....są prześliczne, moje nawet botaniczne dopiero gramolą się spod ziemi.....aż trudno uwierzyć, że gdzieś już kwitną
W ogóle pięknie i kolorowo u Ciebie, u mnie dopiero ogródek pomalutku się wybudza z zimowego snu....kolorków jeszcze nie ma....
Kolorków to u mnie niewiele , z nosem przy ziemi trzeba szukać Zieleń jakoś się nie pcha w oczyska no i fakt że wymroziło nam w okolicy uprawy i trzeba przesiewać na jare . Mam nadzieję że uda mi się wstawić zdjęcie panoramy .
Gosiu widzę, że wiosna była u ciebie wcześniej niż u mnie, piękny tulipan zakwitł i powojnik ma duże pączki, również amarylis w doniczce zapowiada się olbrzymi, jaki on ma kolor? Fiołek cudo!!! .
Dzięki dziewczyny wiosny coraz więcej
Fiołek kupony w kauflandzie za 6,50 Amarylis ma być pełny pomarańczowo-biały . Kwitnie za to pomarańczowy pojedynczy . Ruszyły krzewy więc ciągle zaglądam na stronę z pogodą żeby nie przegapić przymrozków . Na szczęście na razie nie zapowiadają tak tragicznej pogody .
Gosiu...cudowna wiosna u ciebie , widać zagościła już na dobre. Dobrze że choć u ciebie mogę na nią popatrzeć..u mnie prawie zero. . A ja ciągle czekam.
Z pięknej wiosny jest zimna wiosenka wszystko rośnie a nadal przymrozkami straszą (oby tylko straszyli) Nie mam tyle włókniny żeby okryć wszystko Dzisiaj zimnica na całego wiatr mrozi uszy choć czasem wychyla się słoneczko . Pokażę troszkę pozostałych roślinek .
Gosiu normalnie nie wierzę
To, że kwitną już u Was hiacynty i tulipany jakoś "przełknęłam", ale pąki kwiatowe na lilaku ogromniaste "zapączkowane" serduszki
Ty chyba sobie stroisz ze mnie żarty Ja już tego wszystkiego nie ogarniam